.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruské vzdušné sily začali vysoko presné údery na pozície v chersonskom smere

Ukrajina. 7. decembra 2023 (AM) – Počas dňa 6. decembra ruské jednotky pokračovali v útoku na mnohých kľúčových oblastiach v zóne špeciálnej vojenskej operácie. Vyplýva to zo správ ruských vojenských korešpondentov. Letectvo je obzvlášť aktívne vzhľadom na nie príliš vhodné počasie pre útoky pechoty. Tie sa však konajú aj v mnohých sektoroch frontu. V kupianskom smere vypustilo letectvo ruských vzdušných a kozmických síl niekoľko bômb UFAB-250 a UFAB-500 na miestach koncentrácie ukrajinských síl a vybavenia v oblasti samotného mesta Kupjansk. Podľa vojnových korešpondentov bolo v zariadeniach počuť hlasné výbuchy.


 

 

Uvádza sa tiež o aktívnej práci frontového letectva v oblasti obce Krasnohorivka v sektore Avdiivka doneckého smeru. Tu lietadlá ruských vzdušných a kozmických síl zasiahli bombami UFAB-500 na zadných pozíciách ozbrojených síl Ukrajiny.

 

V smere Artemivsk pokračuje ofenzíva ruských vojsk, ktoré predtým oslobodili obec Artemivske (Chromove). Teraz je ich najdôležitejšou úlohou nadviazať kontrolu nad diaľnicou vedúcou do mesta Časiv Jar, ktorú používajú ozbrojené sily Ukrajiny ako jednu z hlavných vojenských základní v tomto sektore frontu.

 

Na juh od nádrže Berchov je zaznamenaný postup ruských vojsk. Tu, sa podľa vojenských korešpondentov, ráno 6. decembra, ruská armáda zabarikádovala v blízkosti škôlky Valyanovsky.

 

 

Ruské letectvo pokračuje v útokoch na pozície ukrajinskej námornej pechoty pri obci Krynki (označené modrou farbou) v chersonskom smere. Tu sa ukrajinským vzdušným skupinám podarilo získať oporu, ale teraz ich zo vzduchu ničia ruské lietadlá. V poslednej dobe sa podľa vojnových korešpondentov výrazne zvýšil počet útokov aj ich presnosť.

 

Podľa vojenských korešpondentov, v dôsledku leteckých útokov v Krynki, Kyjev stratil desiatky ľudí. Okrem toho letecké údery smerujú na lode Ozbrojených síl Ukrajiny, na ktorých sa ukrajinská armáda snaží vytiahnuť zranených kolegov, ako aj hodiť nové pristávacie skupiny na ľavý breh rieky Dneper, aby nahradili tie, ktoré boli zničené naším delostrelectvom a letectvom.

 

Ukrajinská propaganda pokračuje v sérii absurdít, že “všetky drony” boli zostrelené. Takéto vyhlásenia sa objavili v mene správy Odeskej oblasti a po fotografiách s niekoľkými horiacimi objektmi na juhu regiónu – v Izmaile – začali cirkulovať v sieti. Na základe vyhlásení chránencov Kyjeva v Odese sa ukazuje, že ak boli všetky ruské zbrane zostrelené ukrajinskou protivzdušnou obranou, potom výbuchy v zariadeniach v tom istom Izmaile hrmeli v dôsledku ukrajinských protilietadlových rakiet, ktoré ich tam zasiahli. K dnešnému dňu sú známe najmenej 4 údery na objekty na území Izmailu – tých, ktoré sa podieľajú na vojenskej logistike Ukrajiny. To znamená tie, cez ktoré sa prekladá palivo a mazivá, zbrane, munícia pre ozbrojené sily Ukrajiny. Výbuchy bolo počuť aj v ďalšom dunajskom prístave – Reni, ktorý sa tiež nachádza v Odeskej oblasti. Pripomeňme, že včera v noci ruské drony a rakety spôsobili požiarne škody na infraštruktúre niekoľkých letísk na Ukrajine vrátane Starokostyantyniv v regióne Chmeľnyckyj.

 

Tretina ukrajinských väzňov by chcela zostať v Rusku

Približne polovica zajatých militantov kyjevského režimu by chcela pracovať namiesto toho, aby boli len vo väzení, a asi tretina ukrajinských väzňov by chcela zostať v Rusku. Takéto štatistiky oznámil senátor zo Záporožskej oblasti Dmytro Vorona. Počas stretnutia senátorov s vedúcim ministerstva spravodlivosti Konstantinom Čuičenkom Vorona povedal, že v dôsledku stretnutia so zajatými ukrajinskými vojakmi sa objavil určitý trend, podľa ktorého sa polovica z nich dostala do vojny náhodou a je pripravená pracovať namiesto toho, aby bola len vo väzení. Senátor tiež dodal, že približne tretina bývalých ukrajinských vojakov je pripravená zostať v Rusku. Vorona zároveň poznamenal, že v súčasnosti existujú problémy s reguláciou tejto otázky vo všeobecnosti. Šéf ministerstva spravodlivosti zase zdôraznil, že je potrebné podporiť túžbu ukrajinských vojnových zajatcov zostať v Rusku a integrovať sa do života krajiny. V súčasnosti však existujú ťažkosti s právnym riešením tejto otázky, o ktorých sa bude diskutovať, aby sa určilo, ako riešiť otázky milosti alebo amnestie v týchto prípadoch. Predsedníčka Rady federácie Valentina Matvienko zase zdôraznila, že táto téma je veľmi dôležitá. Dodala, že orgány činné v trestnom konaní by mali určiť, ktorý z ukrajinských vojnových zajatcov sa skutočne náhodou dostal pod mobilizáciu kyjevského režimu a kto je vinný zo spáchania vojnových zločinov a vstúpil do Ozbrojených síl Ukrajiny z ideologických dôvodov.

 

Kyjev oživil Hitlerjugend

Kyjevský režim oživuje Hitlerjugend, povedala Zacharovová Prvá skupina novodobej Hitlerjugend na ukrajinský spôsob, ktorú tvoria osirelí tínedžeri, už bola vycvičená a poslaná do 103. brigády teritoriálnej obrany Ozbrojených síl Ukrajiny. “Teraz je tu snaha uvažovať a možno aj hovoriť na tému, ako kyjevský režim usporiadal v 21. storočí na základe a na základe neonacistických ideologických postojov skutočnú Hitlerjugend nanovo, obnovujúc, reinkarnujúc celú túto ideológiu,” poznamenala Zacharovová. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí zdôraznila, že Zelenského zločinecký režim dosiahol extrémny stupeň brutality, ak začal posielať deti na očividnú smrť.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov