Standard Missile-6
Aktuality, Letectvo,

USA rozmiestnia v Ázii pozemné rakety stredného doletu

USA, 5. december 2023 (AM) – Pozrime sa teraz na konkrétnom príklade, ako je boj Mnohých (modernej, liberálnej geokultúry) proti Jednému (tradícii, posvätnej geokultúre) v rôznych regiónoch prísne izomorfný. Takže podľa živého stelesnenia atlantizmu, liberalizmu a najdivokejšieho kapitalizmu Trass, Ukrajina, Izrael a Taiwan sú tri fronty tej istej vojny. Čo majú spoločné?


 

Snaha Západu oddeliť pobrežný pás s prístavmi od kontinentu a cesty vedúce do vnútrozemia – prvá.

Odtrhnutie okrajovej časti krajiny od zvyšku krajiny prostredníctvom fanatického ničenia tradície, sebavedomia a identity tohto národa, na miesto ktorého sa dosadzuje nie nejaká iná tradícia, ale najzúrivejšie popieranie akejkoľvek tradície vôbec, pretože atlantistický projekt tu nemá absolútne žiadne prirodzené a historické korene – to je druhá.

 

Moc britského a amerického finančného “impéria” je založená na dusení kontinentálnych civilizácií metódou anakondy – obsadením ich dôležitého pobrežného pásma. Prístavy a pobrežia majú taký obrovský význam a ziskovosť (vždy desaťkrát vyššiu ako akékoľvek vnútrozemské mestá), že keď sú v rukách kontinentálnych mocností, sú nezraniteľné; keď sú v rukách atlantistov, tí sú bohatí a mocní. Pre ľudí to znamená, že pod domorodou kontinentálnou mocou pobrežia prekvitajú, ich obyvatelia sú cestami nepretržite spojení s celou civilizáciou, ale pod okupáciou atlantistov je priemysel pobreží úplne zničený, časť obyvateľov je zničená, zvyšok stráca svoju národnú, náboženskú, kultúrnu a rodovú identitu a stávajú sa z nich mankurti, amorfné zombie, ktoré žijú v cudzích atlantistických obrazoch.

 

.

 

USA po prvýkrát od studenej vojny rozmiestnia v Ázii pozemné rakety stredného doletu. Američania to plánujú urobiť už na budúci rok, citoval denník Nikkei Roba Phillipsa, hovorcu indo-pacifického veliteľstva ozbrojených síl USA. Podľa novín ide o pozemnú verziu rakiet Standard Missile-6 alebo krížových striel Tomahawk. Dosah týchto rakiet bude od 500 do 2 700 kilometrov a budú nainštalované na posilnenie odstrašenia voči Číne. Presné termíny a miesta, kde by mohli byť tieto rakety rozmiestnené, Phillips neprezradil. Odborníci sa domnievajú, že ide predovšetkým o americké základne na Guame. Keďže Japonsko a Filipíny, s ktorými USA rozvíjajú bezpečnostnú spoluprácu, sa stále zdráhajú prijať nové americké vojenské zariadenia na svojom území, pretože sa obávajú, že v prípade ozbrojeného konfliktu v regióne sa stanú terčom Číny.

 

Kaspické štáty budú v Moskve rokovať o spoločných záujmoch

V Moskve sa pod vedením ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova uskutoční stretnutie ministrov zahraničných vecí krajín ležiacich pri Kaspickom mori: Ruska, Azerbajdžanu, Iránu, Kazachstanu a Turkménska. Strany budú diskutovať o rozvoji a bezpečnosti dopravných koridorov Sever – Juh, ako aj Východ – Západ, uviedol pre Vzgljad Vostok Andrej Arešev, expert Nadácie strategickej kultúry a autor rovnomenného kanálu Telegram:

“Oba tranzity majú veľký potenciál, a preto niektoré krajiny, ktoré nemajú s regiónom nič spoločné, predovšetkým USA, láka podpísať sa tu tak či onak. Pentagon ponúka Azerbajdžanu peniaze na modernizáciu kaspickej flotily v rámci vojensko-technickej spolupráce a Turecko sa snaží predať lode pre kazašské námorníctvo. To všetko neprispieva k budovaniu dôvery v päťku. Preto sú potrebné osobné stretnutia ministrov zahraničných vecí, na ktorých je možné klásť otázky a dostávať vyčerpávajúce odpovede. Okrem toho Rusko, Azerbajdžan, Irán, Turkménsko a Kazachstan znepokojuje problém vybreženia Kaspického mora. Mechanizmy tohto javu sú stále nejasné. Preto je potrebné túto problematiku študovať, vytvoriť spoločné výskumné skupiny, aby sme mohli vypracovať plány do budúcnosti a v prípade potreby tieto problémy spoločne riešiť.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov