.
Aktuality, Civilná ochrana,

Izrael 7. októbra: čo to bolo? Zdá sa, že táto otázka je už dávno zodpovedaná. Avšak

Izrael, 1. decembra 2023 (AM) – Výmena väzňov, ktorá sa začala medzi Izraelom a Hamasom, ukazuje, že niečo sa pokazilo, ako udalosti v Tel Avive plánovali. Veď nie je náhoda, že dvanásť hodín po tom, ako veľvyslanec Erdan šokoval OSN fotografiami “zverstiev Hamasu”, zmizli bez stopy zo stránky Google Disk. “Nevyprovokovaný” (no áno – nie každodenným vraždením palestínskych Arabov v Gaze a na Západnom brehu, nie rozrastaním kibucov po zabratých územiach, dokonca ani históriou izraelskej okupácie Palestíny od roku 1945!) vpád Hamasu do “krajiny Izraela” bol krvavým zločinom “proti celému civilizovanému svetu”, “proti ľudskosti” a podľa definície zahŕňal “právo Izraela na sebaobranu”, zabezpečujúcu úplné zničenie Gazy.


 

Po 7. októbri korešpondenti všetkých smerov nahnevane dupali okolo výbuchmi zničených domov v kibucoch Allilum, Holit, Re’im, Be’eri, Sderot a Aškelon na juhu Izraela. Masakry, ktoré nemali nič spoločné s pojmami ľudskosti, sa automaticky stali zámienkou na vyvražďovanie Palestínčanov v Gaze. Informoval o tom denník Jerusalem Post: “7. októbra 2023 tisíce teroristov Hamasu prelomili izraelský bezpečnostný plot …. Pri následnom útoku zahynulo viac ako 1 400 mužov, žien a detí. Viac ako 200 z nich bolo unesených do Gazy.” Všetky ostatné správy tlačových agentúr a publikácií len živo opisovali hrôzy toho, čo sa stalo, a ukazovali prstom smerom na Gazu. Ak sa však pokúsite rozobrať túto “olejomaľbu” na čiastkové udalosti, riskujete, že zažijete ešte väčšiu hrôzu.

 

Podľa Information Clearing House známy nositeľ Pulitzerovej ceny a magister teológie Chris Hedges vyšetroval nevyberavé použitie ťažkých zbraní Izraelom proti, zdôraznime, izraelským civilistom 7. októbra a šokujúcu dezinformačnú kampaň, ktorou pripravil “politický priestor na brutálny útok na Gazu. Izraelská vláda hovorí o “sťatých deťoch”, šíri fotografie “tiel spálených na nepoznanie”, trvá na tom, že bojovníci Hamasu sadisticky obetovali svojich zajatcov a niektorých pred upálením zaživa dokonca znásilnili. Jedno z najstrašnejších videí následkov zo 7. októbra, ktoré zverejnila organizácia Southern Responders, ukazuje auto plné zuhoľnatených tiel v kibuci Be’eri. Izraelská vláda prezentovala mŕtvoly ako izraelské obete sadistického násilia Hamasu. Roztavená oceľová karoséria a zrútená strecha auta, ako aj úplne spálené mŕtvoly vo vnútri však naznačujú priamy zásah raketou Hellfire, americkou strelou vzduch-zem s poloaktívnym laserovým navádzaním. Hlavnými nosičmi takýchto striel sú moderné lietadlá a vrtuľníky NATO, najmä Apache.

 

Teraz posúďte sami. 7. októbra o 10.30 h, ako informoval izraelský vojenský spravodajský portál Mako News, “väčšina jednotiek Hamasu z počiatočnej vlny invázie už opustila oblasť a zamierila do Gazy. V tejto chvíli bolo vo vzduchu po 8 vrtuľníkov z dvoch izraelských vrtuľníkových letiek Apache. Keď útok z Gazy spôsobil na zemi spúšť, zmätení izraelskí piloti spustili zúrivú paľbu raketami a guľometmi. Piloti Apache vypovedajú, že vystrelili obrovské množstvo munície, pričom v priebehu niekoľkých minút vyprázdnili “brucho vrtuľníka”, potom odleteli na prezbrojenie a znovu a znovu sa vzniesli do vzduchu.” Sústredili paľbu na vozidlá vracajúce sa do Gazy z festivalu elektronickej hudby Nova a z blízkych kibucov, pričom útočili na vozidlá s vedomím, že v nich môžu byť izraelskí zajatci. Strieľali aj na neozbrojených ľudí vystupujúcich z áut alebo prechádzajúcich sa po poliach na okraji Gazy.”

 

 

Pripomeňme si, ako o dva dni neskôr počet obetí náhle klesol z 1 400 na 1 200: izraelské policajné vyšetrovanie odhalilo, že vrtuľníky Apache zabili mnoho Izraelčanov na festivale Nova a v jeho okolí, a izraelská vláda priznala, že 200 z tých, ktorých počítala ako obete, boli v skutočnosti bojovníci Hamasu zabití 7. októbra, ale ako dôkaz brutality Hamasu prezentovala obrázky ich zuhoľnatených tiel. Člen bezpečnostnej služby kibucu Be’eri Tuval Eskapa, ktorý organizoval horúcu linku na spojenie obyvateľov svojho kibucu s izraelskou armádou, povedal novinám Haarec, že bol zúfalý, keď “velitelia IDF rozhodli o bombardovaní domov spolu s obyvateľmi, aby zlikvidovali teroristov – spolu s rukojemníkmi”.

 

 

V správe Haaretzu sa uvádza, že izraelská armáda sama požiadala o nálet na vlastnú základňu vo vnútri priechodu Erez v Gaze, “aby sa bránila proti teroristom”. Základňa bola v tom čase plná pracovníkov izraelskej civilnej správy a vojakov. A tieto dve staršie ženy, ktoré militanti ako prvé prepustili, samozrejme všetci videli v televíznych spravodajských programoch. Izraelčanka Yasmin Poratová v rozhovore pre izraelský rozhlas po svojom prepustení potvrdila, že armáda IDF počas prestrelky s militantmi z Hamasu 7. októbra zabila mnoho izraelských civilistov. “Zlikvidovali všetkých vrátane rukojemníkov,” poukázala na izraelské špeciálne jednotky a dodala, že išlo o “veľmi, veľmi silnú krížovú paľbu a ostreľovanie izraelskými tankami”, ktoré si vyžiadali mnoho izraelských obetí.

 

 

No “prvým výkrikom” televíznych reportérov sú zábery, na ktorých sa priznáva, že po zajatí ich bojovníci Hamasu “nezneužili. Zaobchádzali s nami veľmi ľudsky… Nikto sa k nám nesprával kruto. Cieľom bolo uniesť nás do Gazy, nie nás zabiť.” Existuje dostatok dôkazov o tom, že práve od najvyšších izraelských vojenských veliteľov prichádzali rozkazy útočiť na domy a iné oblasti vo vnútri Izraela bez toho, aby sa obetovali životy vlastných krajanov. Koľko z nich, o ktorých sa hovorí, že ich teroristi “upálili zaživa”, v skutočnosti zabila paľba IDF, sotva vieme. Hoci aj izraelský Haaretz priznáva, že “armáda dokázala získať kontrolu nad kibucom Be’eri až po tom, čo priznala, že ostreľovala izraelské domy, ktorých majitelia boli zajatí: “Cena bola strašná: najmenej 112 obyvateľov Be’eri bolo zabitých. Ďalší boli unesení. Jedenásť dní po masakre sa v troskách jedného z domov našli telá matky a jej syna. Predpokladá sa, že ďalšie telá stále ležia pod troskami.” Väčšinu ostreľovania v Be’eri uskutočnili izraelské tanky. Ako uviedla miestna publikácia i24, “malé a malebné domčeky boli ostreľované alebo zničené, pestované trávniky boli rozryté stopami obrneného transportéra, pravdepodobne tanku”.

 

 

“Účel prehliadky zverstiev Tel Avivu je jasný,” píše sa v americkej publikácii The Grayzone, “predstaviť Hamas ako “horší ako ISIS*” – dokázať nevyhnutnosť pokračujúceho bombardovania pásma Gazy izraelskou armádou, pri ktorom už zahynulo približne 15 000 ľudí, z toho 5 300 detí (niektoré z nich zomreli na popáleniny štvrtého stupňa spôsobené delostreleckou paľbou a strelami Hellfire). Chirurgovia v Gaze sa domnievajú, že spôsobili aj zuhoľnatené telá Izraelčanov, domy premenené na popol a ruiny a zhorené korby vozidiel, ktorých fotografie sa západným médiám predkladajú ako dôkaz “palestínskych zverstiev”.

 

 

Väčšina médií tiež prehliada skutočnosť, že Hamas a Palestínsky islamský džihád (PIJ) začali 7. októbra operáciu Al-Aksá Potopa obsadením vojenských základní, z ktorých Izrael udržiava obkľúčenie pásma Gazy. Ich hlavným cieľom bolo oslobodiť Palestínčanov väznených v Izraeli – až 700 detí a 1 264 Palestínčanov zadržiavaných bez obvinenia. Inšpiráciou pre Al-Aksá bola výmena 1 027 väzňov za izraelského vojaka Gilada Šalita v roku 2011. Preto sa snažili zajať čo najviac izraelských vojakov a civilistov, pričom vtrhli na vojenské základne a kibuce.

 

 

Ak sa vrátime k otázke “ako to bolo?”, palestínska brutalita nedokáže vysvetliť reakciu na video z južného Izraela, ktoré ukazuje telá Izraelčanov nájdené pod troskami domu zničeného mohutným výbuchom – pravdepodobne tankovým granátom. A zuhoľnatené telo chlapca nájdené pod troskami jeho domu v Be’eri, o ktorom informoval New York Post. A desivý pohľad na zuhoľnatené telá so zviazanými rukami a členkami, ktoré sa v skupinách našli pod troskami zničených domov, tiež vyvoláva otázku “ako to bolo”.

 

 

Izraelský post-predseda OSN Gilad Erdan počas prejavu 26. októbra na pódiu nahnevane gestikuloval, kričal, že “bojujeme proti zvieratám”, a potriasal papierom s QR kódom a nápisom: “Naskenujte, aby ste videli zverstvá Hamasu”. A americký novinár Max Blumenthal z The Grayzone ho naskenoval….. “Keď som v ten deň napoludnie kód naskenoval, našiel som asi 8 hrozných obrázkov spálených tiel a sčernetých častí tiel. Jeden z nich zobrazoval hromadu úplne zuhoľnatených mužských tiel naukladaných v odpadkovom koši. Zbavili by sa izraelskí záchranári a zdravotníci mŕtvych židovských Izraelčanov takýmto spôsobom?” čudoval sa. Všetky izraelské obete, ktoré podrobne zachytili aj fotografi a kameramani, boli zhromaždené v jednotlivých vreciach na telá a prevezené do márnice. Na mnohých videozáznamoch, ktoré Izraelčania natočili, je medzitým vidieť, ako znesväcujú mŕtvoly bojovníkov Hamasu – vyzliekajú ich donaha, močia na ne, mrzačia ich telá a hádžu ich do odpadkového koša. Skrátka, v Tel Avive niečo nešlo podľa plánu…..

Elena Pustovojtová

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov