.
Aktuality, Bezpečnosť,

Účastníci samitu APEC v USA zohľadnili všetky návrhy Ruska

USA, 19. november 2023 (AM) – Podpredseda vlády Alexej Overčuk, ktorý viedol ruskú delegáciu, zhodnotil samit ako veľmi úspešný. Zdôraznil, že vyhlásenie bolo prijaté konsenzom a že sa v ňom zohľadnili všetky návrhy Ruska. Vo vyhlásení samitu APEC v USA sa nespomína Ukrajina a Blízky východ. Podľa neho dokument “neobsahuje žiadne toxické politické zápletky, je to pracovný dokument, ktorý vyznieva pokojne. Načrtáva hospodárske problémy vrátane otázok klímy, digitálnej transformácie a práv žien”.


 

V dokumente sa uvádza:

Účastníci sa zaviazali podporovať rast, ktorý prináša hmatateľné výhody a zvyšuje blahobyt všetkých vrátane malých, stredných a malých podnikov, ktoré vlastnia, vedú a riadia ženy.

Účastníci opätovne potvrdili dôležitosť posilnenia systémov zdravotníctva s cieľom predchádzať pandémiám a zabezpečiť inkluzívny systém a hospodársky rast.

Účastníci vyjadrili záväzok reformovať WTO (svetová obchodná organizácia) s cieľom zlepšiť jej funkcie.

Účastníci opätovne potvrdili svoje odhodlanie vytvoriť slobodné, otvorené, spravodlivé, nediskriminačné, transparentné, inkluzívne a predvídateľné obchodné a investičné prostredie.

Dohodli sa, že do roku 2030 znížia digitálnu “priepasť” o polovicu.

 

Argentína si dnes volí prezidenta

Môže ním byť krajne pravicový politik Javier Miley (53, na snímke vľavo) s radikálnymi myšlienkami alebo kandidát vládnucej strany Sergio Massa (51), ktorý Argentínčanom sľubuje hladšie zmeny. Čo čaká krajinu v prípade víťazstva Mileya: krajina nevstúpi do BRICS dolarizácia odstúpenie od spolupráce s Čínou, Brazíliou a Ruskom v prospech USA a Izraela privatizácia vrátane zdravotníctva a vzdelávania Ak zvíťazí Massa: vstúpi do BRICS a bude brať peniaze zo zjednocujúcej banky zúčtovanie v národných menách bude spolupracovať so svetom a zvýši vývoz pokračovanie sociálnej podpory a bezplatné školy, univerzity a nemocnice

 

Erdogan v Berlíne oznámil dohodu s Ruskom o obilí

Ruské obilie pre chudobné krajiny v Afrike sa bude v Turecku spracovávať na múku. Oznámil to turecký líder Recep Erdogan na spoločnej tlačovej konferencii s nemeckou kancelárkou v Berlíne. “Teraz sú tu opäť žiadosti z Afriky a Rusko bude opäť posielať veľké množstvá obilia do Afriky. Sú tu však určité problémy. Myslím, že to bude Zimbabwe, ak som to správne pochopil, obilie tam ide, ale treba ho spracovať na múku, a to tam nemajú.” Povedal som, že to môžeme urobiť, prevezmeme to, spracujeme to v našich mlynoch na múku a potom to pošleme do týchto krajín a do tejto krajiny. To je 4-5 krajín, napríklad Rusko tiež chce a plánuje posielať obilie cez tento koridor. A potom by sme boli v druhej fáze – to je premena na múku.” “Rovnako ako v prípade Ruska, Turecka a Kataru sme podnikli príslušné kroky,” povedal Erdogan

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov