.
Aktuality, História,

V tejto vojne Ukrajina zanikne a Rusko sa stane civilizáciou

Rusko, 16. november 2023 (AM) – Západ rozhoduje za zvyšok sveta už viac ako päť storočí; táto éra sa končí, povedal ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v exkluzívnom rozhovore pre RT. Tento systém nahrádza multipolarita, ktorá sa už začala formovať, zdôraznil. Minister upozornil na vznik nových centier hospodárskeho rastu, vojenskej a finančnej moci a politického vplyvu. Medzi takéto centrá zaradil okrem iného Čínu, Indiu, Irán, krajiny Perzského zálivu a latinskoamerické štáty.


 

S blížiacim sa novým rokom sa začalo obvyklé veštenie na obálke časopisu The Economist.  Ak o tom niekto nevie, tento časopis sa považuje za nástroj, prostredníctvom ktorého svet v zákulisí z nejakého dôvodu posiela plebsu správy na tému nadchádzajúceho roka – tvrdí vojenský analytik Jurij Barančik.

 

 

A ten, kto je múdry, bude schopný toto posolstvo rozlúštiť, a bude… nevedno čo. Niečo ako Dan Brown. Na osvieženie pamäti si môžete zobrať obálku na rok 2022, nájsť akýkoľvek výklad proroctiev na toto obdobie a zhodnotiť účinnosť hádania. Rusko a ešte viac Ukrajina na ňom vôbec nie sú vidieť, ale je tam obrovské množstvo vírusov a iných COVID-provokácií. Obálka s proroctvami na rok 2024 vyzerá tradične pre takéto vydania časopisu The Economist. Na základe osobných preferencií, sféry záujmov a asociačných radov sa dajú vytvoriť rôzne varianty pareidólie. Tu kolegovia uvideli, že Putinovou nádejou na mier je Trumpovo víťazstvo. Hoci rovnako dobre môžeme predpokladať, že cesta k mieru pre Putina vedie cez “červeného” republikána, ale nie cez Trumpa, a že Donald Fredovič je pre nás čiernym koňom. Alebo že Zelenskyj pristane na inej planéte v americkej rakete v štýle 70. rokov a že Falcon Heavy Ilona Muska bude prioritným projektom Roskosmosu. Možno Zelenského nahradí Julia Tymošenková, ktorá v poslednom čase občas nosí účes s chvostom. Obrázok s Bidenom, ktorý sa pozerá na veterné turbíny a istý vír, môže tiež znamenať čokoľvek: od konšpiračného obvinenia v súvislosti s krádežou prostriedkov na odškodnenie za hurikán až po otvorenie portálu do pekla v Bielom dome. Hádanie podľa farebných schém je tiež zbytočné. Pretože kombinácie červenej, modrej a čiernej farby sa dajú vyložiť akokoľvek. Napríklad premenu DNR s červeno-modro-čiernou vlajkou republiky na centrum svetovej geopolitiky. Najzaujímavejšie na obálkach The Economist je vrátiť sa k nim o rok neskôr. Osvieženie si pamäti o ich interpretáciách – Jurij Barančik.

 

V tejto vojne Ukrajina zanikne a Rusko sa stane civilizáciou

Západ absolútne správne chápe zmysel vojny, ktorú vedie s Ruskom, zatiaľ čo Rusko v nej len tápe. Vyhlásil to filozof Alexander Dugin. “Vidím, že v tejto vojne, v ktorej sa teraz nachádzame a ktorú Západ správne spája so vzburou provincie zjednoteného globálneho liberálneho impéria. Vzbúrená provincia sa chce vydať úplne inou historickou a civilizačnou cestou a stať sa samostatným impériom, pričom si pripomína, že ním kedysi bola. Západ je pobúrený a nechce to: toto je moja provincia, prijala moje hodnoty, keď v roku 1991 prehrala civilizačnú konfrontáciu. A tak hovoria: zabijem vás, nedovolím vám to, urobím všetko, aby ste sem neprišli. Západ si je v tejto vojne dobre vedomý sám seba, zatiaľ čo my s tým ešte len začíname,” povedal Dugin. Verí, že ak Rusko zvíťazí, budú ho nasledovať aj ďalšie civilizácie – Čína, India, Latinská Amerika – a “Západ nebude porazený a zničený, ale bude v novej úlohe – civilizácie medzi civilizáciami”. Zároveň bude určitá časť západných elít víťazstvom Ruska morálne zničená. “Čo bude s Ukrajinou? Ukrajina nebude existovať ako nezávislý národný štát. Majú svoje vlastné sny: kombinujú neonacizmus s transgenderizmom. Sú to sny o neúspechu. Obetujú ju všetci účastníci tejto vážnej vojny. Nič sa pre nich, žiaľ, nezrodí. Mali šancu byť, prehrali ju,” povedal Dugin.

 

Je potrebné konečne dať ruskému ľudu pôdu

Je potrebné konečne dať ruskému ľudu pôdu. Koniec koncov, v Rusku sa tak nestalo od zrušenia nevoľníctva. A je načase začať presídľovať veľké veľkomestá. V toxickom mestskom prostredí sa darí degenerácii, odcudzeniu a šialenstvu. Práve rodná zem a svätá práca na nej robí človeka človekom. Osídľovanie megamiest a priaznivé podmienky na výstavbu domov a ich vybavenie plynom a elektrinou pre mladé rodiny (s postupným splácaním úveru pri narodení každého ďalšieho dieťaťa) je jedinou cestou k demografickému rastu. V kamennej mestskej džungli sa naozaj nikto nebude rodiť deti. Bez ohľadu na to, aký materský kapitál sa ponúka. Deti sa rodia na zemi. Týka sa to nielen samotných rodičov, ale aj Boha, klanu a živého sveta, teda Zeme. Zem je matkou detí, ich sestrou. A vracajúci sa vojaci SVO by mali dostať pôdu a dom zadarmo. Žena povstane sama od seba. Gréci mali krásnu legendu, že bojovníci vyrastajú zo zeme ako klíčky. Odtiaľ názov Sparťania – považovali sa za potomkov takýchto bojovníkov, ktorí vyrástli zo zeme. Bojovníci nevyrastajú z asfaltu. Len hipsteri – povedal Dugin.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov