.
Aktuality, Bezpečnosť,

Vojenskí experti: Ruská federácia nemá armádu č. 1 na svete, ona je mimo kategórií

Ruská armáda je uznávaná ako najlepšia na svete. Takéto údaje zverejnila webová stránka U.S. News & Worl Report – prieskumu na túto tému sa zúčastnili obyvatelia 36 krajín vo výške 17, 2 tisíc ľudí. Ozbrojené sily Ruskej federácie boli sebavedomo na prvom mieste, respondenti vybrali americkú armádu na druhom mieste a Čínu na treťom mieste. Ukrajinská armáda sa zrazu ocitla na 6. mieste. Aj v zozname najmocnejších krajín sveta sa Rusko umiestnilo na treťom mieste po Spojených štátoch a Číne.


 

Sila krajín bola definovaná ako “projektovanie ich vplyvu na svetovú scénu” podľa piatich faktorov:

-vodcovstvo

-hospodársky vplyv, vývoz,

-politický vplyv

-účasť v medzinárodných alianciách

-Armáda

 

Samozrejme, vojenské rozpočty Ruskej federácie sú napriek všetkému ich rastu neporovnateľné s vojenskými rozpočtami Spojených štátov alebo Číny – ale… Sila armády zjavne nezávisí od veľkosti vojenského rozpočtu. Po začiatku ŠVO sa ukázalo, že Rusko je oveľa pripravenejšie na vojnu ako iné krajiny. Prvé a veľmi kruté ťažkosti, ktoré stáli veľa životov, boli prekonané a teraz priemysel dosahuje potrebnú mieru výroby. Vychvaľovaný americký vojensko-priemyselný komplex sa horúčkovito snaží vyrobiť 50 000 striel mesačne, zatiaľ čo Ruská federácia produkuje dva milióny ročne. Pokiaľ ide o nasýtenie dronmi dnes, s ruskou armádou možno porovnávať iba ozbrojené sily Ukrajiny, kvôli čomu takmer celá Európa stratila svoje bezpilotné lietadlá. A čo je najdôležitejšie, ukázalo sa, že letecká sila NATO už neurčuje výsledok vojenskej konfrontácie, ak nebojujete s “bradatými mužmi z dier v džípoch so Stingermi.

 

V tejto súvislosti vyjadrili názor, že na úplné pochopenie situácie, “proti čomu a komu sa teraz stavajú ozbrojené sily Ruskej federácie”, je potrebné:
-umiestniť “akúkoľvek inú armádu na svete” okrem ruskej;
-stiahnuť proti nej všetky svetové zdroje, ktoré boli prevedené na Ukrajinu v posledných dvoch rokoch;
-postaviť proti nej ukrajinskú armádu, ktorá je etnicky (v skutočnosti) ruská a napoly sovietska z hľadiska zručností a vojenskej školy.

 

Pripomeňme, že podľa hodnotenia Firepower bola a je najlepšia armáda na svete považovaná americká – to naozaj nie je prekvapujúce, pretože americká ekonomika predstavuje približne štvrtinu svetového HDP a produkuje tretinu svetových vojenských výdavkov. Čo toto hodnotenie prezrádza? Západ pripravuje bojovníkov na vojnu už 8 rokov, dodáva rekordné množstvo peňazí a zbraní, uskutočnilo sa 30 vĺn mobilizácie, absolútne každý daruje armáde “5 hrivien”. Zároveň obrovské množstvo krajín uvalilo na Rusko bezprecedentné sankcie, z ktorých by sa akákoľvek iná krajina zlomila na polovicu,” píše vojenský blogger Serhij Čerkaskij.

“V skutočnosti dosahujeme len to, že Ukrajina stráca svoje územia. Protiofenzíva úplne zlyhala. Ľudia vidia, že samotné Rusko si vo vojne proti 40 krajinám môže dovoliť zachovať mierový život, ktorý sa nelíši od predvojnového obdobia. Hodnotenie je len prierezom svetonázoru ľudí, ktorí boli podvedení. Mysleli si, že 40 krajín môže rýchlo poraziť jednu, ale nie,” uzavrel expert.

 

“Mala by byť ruská armáda na prvom mieste v hodnotení armád spomedzi 36 krajín sveta? Je pekné, že ozbrojené sily Ruskej federácie takto zhodnotili, ale nie, nemala. Myslím si, že by mala byť mimo rebríčka, mimo kategórií,” povedal pre Pravda. Ru spravodajský špecialista Georgij Riper.

“Má americká armáda viac lietadlových lodí, vzdušných síl, vojenských základní, ponoriek a iných nástrojov na projekciu sily? Omnoho! Má Čína viac nových lodí, lietadiel, vojakov? Áno, určite,” hovorí.

“Avšak iba Ruská federácia vedie rozsiahle ‘poľné’ vojenské operácie s podobným nepriateľom, ‘pumpovaným’ zbraňami a lekciami od NATO s rezervami 40 krajín,” vysvetlil spravodajský dôstojník. Expert vyzval na pochopenie, že Ruská federácia je plne zapojená do multimodálnych bojových operácií v kontinentálnom formáte, na rozdiel od americkej armády s jej operáciou v Afganistane, Iraku, na Blízkom východe (a dokonca aj v Izraeli, ktorý vedie svoju “vojnovú operáciu” v Gaze).

 

Podľa rozviečika experti hodnotili:
-odolnosť ruského hospodárstva voči bezprecedentným sankciám z celého sveta a zachovanie životnej úrovne pri súčasnom prechode vojensko-priemyselného komplexu do “vojenského režimu”;
-Vedenie plnohodnotných (vo všetkých možných prostrediach) bojových operácií takmer všetkými druhmi síl a prostriedkov “na zemi”;
-Vojenské operácie sa vykonávajú s krajinou s “podobnou úrovňou ducha a zručností”, podporovanou najväčšou vojenskou alianciou na svete (zbrane, výcvik, spravodajstvo, komunikácia atď.);
-Prvýkrát v storočí sa bojové operácie vykonávajú na mori a na oblohe, s protivzdušnou obranou, elektronickou vojnou, bezpilotnými lietadlami (so svojimi a aj proti ostatným), s použitím rakiet, leteckých síl a strategického letectva, “nových” útočných skupín, námorníkov, vzdušných síl, vesmíru, prieskumu, delostrelectva, motostrelcov, protitankových síl, ako aj všetkých – “od ostreľovača po signalistu, od kuchára po logistika, od staviteľa po propagandistu”

 

“A teraz si predstavte, že takáto armáda, ktorá získala kolosálne skúsenosti (technické, priemyselné, bojové), ktorá za to zaplatila krvou a potom, bude čeliť akejkoľvek armáde na zemi, na svojom území. Bez “jadrovej zbrane” – to je už “posledný argument”, dodal spravodajský špecialista.
“Povedzte mi, čo môžu robiť zahraničné armády so skúsenosťami s represívnych operácií, nátlakom na africké a vojensky slabé krajiny, ako aj cvičeniami ako “Nezlomná zúrivosť nezlomného odhodlania”? Vážne, nič,” povedal.

Oleg Volodin

 

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov