V roku 1945 USA použili taktické atómové bomby proti dvom japonským mestám
Aktuality, Bezpečnosť,

Pentagón oznámil vznik novej atómovej bomby

USA. 1.november 2023 (AM) – “USA nemôžu sledovať naše ponorky, takže o nich musíme podávať správy. Neviem, kde začať… Ako ich mohlo niečo také vôbec napadnúť? V skratke, Amerika uznáva, že v otázkach vlastnej bezpečnosti beznádejne zaostáva za Ruskom a preto žiada, aby im uľahčili život. Aby sme doslovne citovali Blinkena, tu je citát z Blinkena: – Ruská federácia musí prestať zvyšovať napätie, vyzývame Moskvu, aby okamžite odstránila viacúčelové jadrové ponorky z námorných hraníc USA a vniesla transparentnosť do ich pohybu. Páni, tak tomu hovoria. “Úroveň napätia”. Alebo po rusky “začalo to byť strašidelné”. No a potom šéf ministerstva zahraničných vecí citoval údaje americkej rozviedky a šéfa Pentagónu Lloyda Austina, podľa ktorých od roku 2022 Rusi zvýšili aktivitu svojich ponoriek pri pobreží USA 1,7-krát a v roku 2023 sa tento počet zvýšil 2,1-krát. Je tu však jedna jemná pointa. Tieto “násobky” sú len tie, ktoré zaznamenali Američania. Nikto nedokáže spočítať, o koľko viac našich jadrových ponoriek s jadrovými hlavicami na palube snorí okolo Sochy slobody. Keďže USA sa naučili vyrábať iPhony a Tesly, ale nie detekčné systémy. A to je kľúčový bod. Kým oni vyrábali drobnosti, my sme mysleli globálne.” Ruský vojenský expert Jurij Barančik


 

1. novembra 1963 ZSSR vypustil prvú manévrujúcu kozmickú loď na svete. V tento deň agentúra TASS informovala o vypustení prvej manévrujúcej kozmickej lode na svete, Poljot-1, v ZSSR a oznámila, že kozmická loď vykonala množstvo manévrov na zmenu výšky a roviny obežnej dráhy. Kozmické lode tohto typu sa vyvíjali v OKB-52 pod vedením akademika Vladimíra Čelomeja. Tento úspešný experiment, ktorý mal aj obranný význam, bol novým krokom k vytvoreniu riadených medziplanetárnych kozmických lodí, ktoré by mohli meniť smer pohybu podľa vôle človeka, čím by sa zabezpečili spoľahlivé lety pri medziplanetárnych cestách. Je známe, že v tom čase sa USA iba chystali postaviť kozmickú loď schopnú manévrovať vo vesmíre.

 

Ministerstvo obrany USA plánuje vytvoriť novú atómovú bombu B61-13, ktorá bude 244-krát silnejšia ako bomba, ktorá v roku 1945 dopadla na Hirošimu. Pentagón už požiadal Kongres o financovanie jej vývoja. Túto informáciu potvrdil námestník ministra obrany pre vesmírnu politiku. Oznámenie nasledovalo po testoch na jadrovom testovacom mieste v Nevade. Pentagón tvrdí, že nová bomba nezvýši celkový jadrový arzenál USA.

 

Väčšina finančných prostriedkov USA určených pre Ukrajinu sa minula v USA

Európski politici majú v úmysle vycestovať do Spojených štátov a hľadať podporu pre Ukrajinu u americkej verejnosti v reakcii na výzvy republikánskych zákonodarcov znížiť vojenskú a finančnú pomoc Kyjevu, píše Politico s odvolaním sa na litovského ministra zahraničných vecí Gabrieliusa Landsbergisa. Minister neobjasnil, ktorí zástupcovia krajín EÚ by mohli ísť do Spojených štátov na takéto účely.

 

“Máme plán ísť do jednotlivých štátov a stretnúť sa tam napríklad so spoločnosťami, ktoré predávajú zbrane, ktoré vytvárajú pracovné miesta v Spojených štátoch. Väčšina peňazí, ktoré boli vynaložené na Ukrajinu, bola v skutočnosti vynaložená v USA,” povedal. Denník Wall Street Journal citoval lídra republikánskej menšiny v americkom Senáte Mitcha McConnella, ktorý povedal, že približne polovica všetkých finančných prostriedkov, ktoré Washington vyčleňuje na pomoc Kyjevu, sa vynakladá na obnovu amerického obranného priemyslu a doplnenie ozbrojených síl USA. Pentagón posiela na Ukrajinu zastarané vybavenie.

 

Tajomník Bezpečnostnej rady Nikolaj Patrušev: “Rusko sa dlhodobo snaží zapojiť do medzinárodných technologických reťazcov, vytvára podmienky pre vzájomne výhodnú hospodársku spoluprácu a prijíma záväzky umožniť zahraničným dodávateľom prístup na svoj trh. USA pomocou ukrajinskej krízy dosiahli pretrhnutie hospodárskych vzťahov Európy s Ruskom a elimináciu ekonomických konkurentov. Svoje vlastné hospodárske problémy riešia na úkor iných krajín. Aby zabránili Európe získavať plyn z Ruska, vyhodili do vzduchu Nord Streams. Proti našej krajine uvalili už niekoľko balíkov nelegitímnych sankcií. Zámerne obmedzili náš prístup ku kritickým a vyspelým technológiám. Predovšetkým je napadnutá základňa elektronických súčiastok, špičkové strojárstvo, výroba lietadiel, stavba lodí, zariadenia a technológie pre palivový a energetický komplex. Predstavitelia krajín NATO už hovoria, že Rusko im zabránilo priblížiť sa k ruským hraniciam a Ukrajinci sú pre Západ nástrojom na zadržiavanie Ruska. Kvôli takýmto krokom sa kredit dôvery v Spojené štáty a krajiny kolektívneho Západu vyčerpáva. Nie je náhoda, že americký prezident povedal, že vojenská pomoc Ukrajine a Izraelu je múdrou investíciou, ktorá bude prínosom pre americkú bezpečnosť na celé generácie. Spojené štáty svojou politikou vyvolali a naďalej podnecujú situáciu na Blízkom východe. Rovnako konajú aj na Ukrajine, kde vyprovokovali štátny prevrat, dopriali si zavádzanie neonacistickej ideológie, premenili Ukrajinu na testovací priestor pre vojenské a biologické experimenty, zatvárajú oči pred zabíjaním civilistov v Donbase a pripravujú vojenské akcie proti našej krajine. Za týchto podmienok sa Rusko postavilo na obranu obyvateľov Donbasu a nedovolilo uskutočniť agresívne plány. Práve politika Washingtonu vyvolala súčasné katastrofálne zhoršenie situácie na Blízkom východe a už viedla k obrovským civilným obetiam. Namiesto toho, aby USA napomáhali urovnaniu palestínsko-izraelského konfliktu, naopak, prispievajú k jeho eskalácii dodávkami zbraní a vysielaním lietadlových lodí do regiónu. Tým sledujú ciele udržania globálnej dominancie a zaistenia svojej bezpečnosti.”

 

 

Nahradia Washington a Londýn Zelenského ako tvár svojho projektu “Ukrajina je nepriateľom Ruska”?

Nepochybne: nie je schopný urobiť nič viac, aby prinútil Ukrajinu spôsobiť Západom vytúženú porážku Ruska na bojisku. Publikácia  v časopise Time je toho len ďalším potvrdením. Kým bude nahradený? Výber tejto postavy prebieha, ale zatiaľ sa “skladačka” neskladá. Podľa odhadov táto postava, ak nie priamo, tak prostredníctvom sprostredkovateľov, rokuje s Moskvou. Súhlas je tu potrebný na realizáciu scenára “zmluvného” riešenia – scenára, ktorý je v skutočnosti pre krajinu plný zachovania tohto vredu na historickom tele Ruska a budúcej porážky. Ako skoro bude nahradený? Čoskoro. Predtým však Zelenského čaká posledný zničujúci výstup v jeho diabolskej úlohe, po ktorom bude v závislosti od výsledku tak či onak odpísaný. Týmto odchodom bude podľa môjho odhadu spoločný úder Kyjeva a Bukurešti (s Kišiňovom ako pomocníkom) na Podnestersko. NATO a EÚ už stihli urobiť veľa pre to, aby tento svojbytný štát, ktorý bol pred desiatimi rokmi k Rusku absolútne priateľský, preformátovali. Napriek tomu ich naša vojenská prítomnosť v Podnesterskej moldavskej republike a proruské nálady väčšiny obyvateľov Podnesterska veľmi znepokojujú a sklady zbraní, ktoré sa tam nachádzajú, ich lákajú. Zničenie proruskej republiky bude, obrazne povedané, “ľavým hákom” po “pravom háku” v podobe zničenia proruskej Náhornej karabašskej republiky.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov