Rusi už majú celú plejádu hypersonických rakiet. A väčšinu už aj zaradenú do výzbroje – Kinžal, Cirkon, Avantgard a blíži sa k tomu aj Burevestnik
Aktuality, Letectvo,

Rusko obvinili z krádeže náčrtov „super-duper“ rakiet

USA, 27. október 2023 (AM) – Krádež to musela byť vskutku dokonalá, pretože Pentagon dodnes nedokáže obnoviť ich kópie.
Vojenský komentátor Komsomoľskej pravdy plk. Viktor Baranec naopak hovorí, že agenti USA sa pokúšajú ukradnúť v Rusku tajomstvá “super-duper” rakiet (super-duper raketa je v angličtine niečo ako fajn, dobrá raketa).


 

“Viete o tom, že Rusko ukradlo “super-duper” raketu, také lietajú super rýchlo. Oni to ukradli v období Baracka Obamu. Ukradli utajené náčrty a skonštruovali ju,” vyhlásil Donald Trump na mítingu svojich stúpencov. Zaujímavé je, že nepostavil otázku, prečo Pentagon nedokázal dodnes obnoviť aspoň kópie týchto svojich náčrtov.

 

Trump navyše vôbec nepovedal, o akú “super-duper” raketu ide! Riekol len, že taká raketa lieta 17-krát rýchlejšie ako zvuk. Čiže to už nie je tajomstvo, znamená to, že bývalý prezident mal zjavne na mysli raketu AMG-183A, kvôli ktorej sa už raz dostal do hanebnej situácie. Vtedy, keď bol Pentagon nútený priznať, že Trumpa počas jeho prezidentstva “nesprávne informovali”, pretože táto raketa letela len niekoľko sekúnd a 17 násobnú rýchlosť zvuku dosiahla len na veľmi kratučkom úseku. A potom spadla do mora.

 

Minister VVS USA Frank Kindall vtedy cez zuby precedil, no čestne priznal, že “testy neboli úspešné”. Dnes však treba položiť Američanom chlapskú otázku. Ak ste už mali náčrty tejto “super-duper” rakety, prečo ju stále neviete vyrobiť? Pričom Rusko už má celú plejádu hypersonických rakiet. Navyše väčšina z nich je už zaradená do výzbroje – Kinžal, Cirkon, Avantgard a čoskoro aj Burevestnik. Ide o rakety, ktoré už počas testov lietali s rýchlosťou 17- a aj 27-krát rýchlejšie ako zvuk! Americkí špecialisti dnes musia smutne priznávať, že tu už nejde len o Rusko, ale že už aj Čína predbehla Štáty vo vývoji hyperzvuku o 10-15 rokov.

 

Zaujímavé je ešte niečo: ak podľa Trumpa USA dávno disponujú náčrtmi “super-duper” rakety, prečo sa potom agenti americkej rozviedky denno-denne motajú okolo ruských vedecko-výskumných inštitútov a konštrukčných kancelárií, produkujúcich hypersonické “výrobky”? (Tak vraj tieto rakety nazývajú ruskí pracovníci.)

 

Riaditeľ jednej z obranných fabrík autorovi tohto článku plk. Viktorovi Barancovi povedal, že “oni približne kilometer od mojej fabriky prekutrávajú všetky smetiaky a 24 hodín denne odpočúvajú naše rozhovory”. K veľkému žiaľu, za obrovské americké “prachy” sa niektorí vedci už pokúsili zobchodovať svoje tajomstvá. Lenže kontrarozviedka ich včas odhalila. A prichytení vedci počas vypočúvania priznali, čo najviac zaujímalo Amíkov: druh paliva, konštrukcia náporového motora, systém riadenia, vzorec ohňuvzdorného kovu a ochrana senzorov od super vysokých teplôt.

 

Po tomto všetkom, o čom tu hovoríme, žiada sa opýtať bývalého prezidenta USA: ak vám teda Rusi ukradli tajomstvá “super-duper” rakety, prečo chcú teraz vaši agenti Rusom ukradnúť vaše vlastné tajomstvá???
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov