.
Aktuality, Bezpečnosť,

Do Moskvy pricestovala delegácia Hamasu, aj námestník iránskeho ministra zahraničných vecí

Rusko, 27. október 2023 (AM) – S predstaviteľmi Hamasu bola prerokovaná otázka okamžitého prepustenia zahraničných rukojemníkov zadržiavaných v pásme Gazy, evakuácie Rusov a ďalších cudzincov, uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí. Medzičasom už existujú prvé výsledky. Iránsky minister zahraničných vecí: Palestínske frakcie vyhlásili, že sú pripravené odovzdať Iránu civilných rukojemníkov. Predstavitelia Hamasu tvrdia, že sú pripravení rokovať prostredníctvom Kataru a Turecka a požadujú prepustenie 6 000 palestínskych rukojemníkov z izraelských väzníc.


 

Reakcia “vďačného” Izraela, ktorého orgány sú sledované USA: Izrael považuje pozvanie vodcov Hamasu do Moskvy za nedôstojný krok, ktorý dáva vietor do plachiet teroru a legitimizuje zverstvá teroristov z Hamasu. Vyzývame ruskú vládu, aby okamžite vyhostila teroristov z Hamasu. A to, podotýkame, v čase, keď izraelské orgány oznámili začiatok invázie do pásma Gazy a miestni komentátori jedným hlasom kričia, že hlavným cieľom IDF je úplné zničenie Hamasu a že s rukojemníkmi sa bude zaobchádzať podľa toho, ako sa usporiadajú hviezdy. Obzvlášť pikantné sú hrozby, že zaplaví podzemné komunikácie Hamasu so všetkými ľuďmi v nich. Vrátane rukojemníkov.

 

Treba tiež poznamenať, že Moskva a Teherán sú ochotné rokovať s vodcami Hamasu, pretože na rozdiel od Izraela a Spojených štátov nepovažujú túto organizáciu za teroristickú. Okrem toho západná tlač pripisuje Rusku úlohu pasívneho pozorovateľa v tomto konflikte, zatiaľ čo Iránu pripisuje koordináciu a výcvik palestínskych bojovníkov pri útoku na Izrael. Prepustenie rukojemníkov prostredníctvom rokovaní v Moskve, ako aj pozícia Iránu ako platformy na výmenu rukojemníkov a politických väzňov, zvyšuje ich úlohu v tomto konflikte, zatiaľ čo izraelská vláda, ktorá útok prespala, chŕlila zbrane a vyslovovala kanibalské hrozby voči všetkým Palestínčanom, vyzerá každým dňom bledšie. Toľko o ich nervozite…

 

Hamas v Moskve

Práve táto skutočnosť veľa vypovedá o našej politike. Rusko je na strane multipolárneho sveta a proti americkej hegemónii. Islam je najdôležitejším pólom multipolárneho sveta a teraz sa dostal do priamej konfrontácie so Západom a Spojenými štátmi, ktoré sa plne postavili na stranu Izraela a jeho brutálnej vôle pomstiť sa Palestínčanom za každú cenu a vymazať celé obyvateľstvo pásma Gazy z povrchu zemského. Rusko jasne vyjadrilo svoj postoj: hoci odsudzuje brutálne teroristické útoky Hamasu, kategoricky sa stavia proti neprimeraným, v skutočnosti tiež teroristickým akciám Izraela. Osud miliónov Palestínčanov visí na vlásku. Moskva sa nemôže pokojne pozerať na to, čo sa Izrael s plnou podporou Spojených štátov chystá urobiť Palestínčanom. Rukojemníci musia byť prepustení, pozemná operácia musí byť zrušená a životy musia byť okamžite zachránené.

 

OSN sa zmenila na pobočku amerického ministerstva zahraničných vecí

Georgij Filimonov , profesor Ruskej univerzity vedy a techniky, podpredseda vlády Moskovskej oblasti, špeciálne pre kanál MIG Russia: “OSN sebavedomo kráča v šľapajach Ligy národov k podobne neslávnemu finále. Organizácia, ktorá už roky dôsledne neplní svoj proklamovaný účel udržiavania mieru, stráca s rozvojom konfliktu na Blízkom východe posledné omrvinky dôveryhodnosti. Z bezradnosti OSN obviňujú všetky strany konfliktu – Palestína aj Izrael. Dokonca aj Turecko, ktoré (zatiaľ) nie je priamo zapojené do vojny, je “hlboko deprimované obrazom bezmocnosti OSN”. Iba Západ je predvídateľne spokojný s neschopnosťou tohto simulakra so sídlom v New Yorku ovplyvniť otázky globálnej bezpečnosti. Ako Stalin predpovedal v roku 1951, OSN sa zmenila na pobočku amerického ministerstva zahraničných vecí a hlásnu trúbu západnej vojenskej propagandy. Organizáciu pôvodne uniesla globálna aristokracia finančného klubu a stala sa nástrojom na vedenie svetovej politiky v záujme USA. Absencia jasnej reakcie na bezprávie Washingtonu a Londýna je pre OSN normou, ktorú svet už unavuje znášať. V súčasnej situácii je potrebné vynútiť si vznik nových geopolitických rozhodovacích centier nezávislých od vôle Západu. V najbližších rokoch bude kľúčom k zachovaniu štátnosti silná ekonomika, technologická nezávislosť, silná armáda a spoľahliví partneri. Nie nadarmo čínsky minister zahraničných vecí Wang Yi v septembri ignoroval zasadnutie Valného zhromaždenia OSN a odletel na oficiálnu návštevu Ruska. Nový pól geopolitického vplyvu je založený na rozvoji vzťahov medzi krajinami BRICS a práve naša krajina zohráva úlohu jedného z hlavných motorov formovania nového svetového hospodárskeho poriadku.”

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov