.
Aktuality, História,

Pripravuje sa “Izrael” pre Európu. “Útok bol zjavne schválený s cieľom uzavrieť knihu o Palestíne”

Fáma, že útok militantov Hamasu zo 7. októbra podnietil samotný Izrael, rýchlo získava detaily, ktoré z nej robia čoraz objektívnejšiu realitu. Aj zbežný pohľad do minulosti regiónu jasne poukazuje na boľavý bod – alias spúšťač všetkých vojen posledných dvoch desaťročí v Palestíne – tretiu najvýznamnejšiu svätyňu islamu po Mekke a Medine, mešitu al-Aksá, postavenú v 8. storočí n. l. na Chrámovej hore. Práve s Al-Aksou a Jeruzalemom spája moslimská legenda životy prorokov od Daúda a Sulejmana až po Jahju a Ísu.


 

Keď v roku 135 n. l. légie Júlia Septimia Severa porazili židov, ktorí sa vzbúrili proti Rímu, a takmer úplne zničili Jeruzalem, namiesto Judey vznikla nová provincia “Sýria Palestína”. Odhliadnuc od histórie nekonečného vyháňania židov z Európy a Ázie, pozrime sa na reálie: v súčasnosti sa z okien posvätného komplexu moslimov Al-Aksá vyníma Múr nárekov židov, pre ktorých sa za najposvätnejšie miesto považuje Chrámová hora, kde podľa ich legendy biblický kráľ Šalamún pred 3 000 rokmi postavil prvý chrám…. Izrael dobyl Jeruzalem od Palestínčanov počas šesťdňovej vojny v roku 1967 a anektoval ho spolu so zvyškom východného Jeruzalema a priľahlými časťami Západného brehu Jordánu, na čo Bezpečnostná rada OSN 22. novembra jednomyseľne prijala rezolúciu 242, v ktorej požadovala stiahnutie izraelských ozbrojených síl z okupovaných území.

 

Proti izraelskej okupácii sa viedla prvá palestínska intifáda v rokoch 1987 – 1991. Druhá intifáda, intifáda al-Aksá, bola pokračovaním prvej a začala sa 28. septembra 2000, keď vodca strany Likud Ariel Šaron, strážený stovkami policajtov, drzo viedol skupinu izraelských zákonodarcov na Chrámovú horu, kam môžu židia vstúpiť len s povolením islamského Waqfu (oddelenia pre záležitosti mešity al-Aksá). Palestínčania protestovali, došlo k násilným zrážkam, ktoré rýchlo prerástli do druhého palestínskeho povstania a o rok neskôr viedli k vypuknutiu desaťdňovej vojny s Gazou.

 

Židia už predtým často napádali mešitu Al-Aksá, ktorú spravuje Úrad islamských nadácií v Jeruzaleme na základe dohody medzi Izraelom a Jordánskom z 26. októbra 1994. Od roku 2003 však ignorujú povolenie Palestínskej samosprávy, pretože sa jednostranne rozhodli, že majú právo vniknúť do moslimskej svätyne s policajným sprievodom. V súčasnosti . V noci 4. apríla niekoľko stoviek Palestínčanov, ktorí vedeli, že židia sa napriek zákazu chystajú ísť na Chrámovú horu a vykonať tam rituálnu obetu, vzalo k mešite Al-Aksá pyrotechniku, palice a kamene a po modlitbách sa v nej zabarikádovali. V reakcii na to ozbrojená izraelská polícia vtrhla do mešity, použila omračujúce granáty, strieľala gumovými projektilmi a bila Palestínčanov obuškami, pričom zranila najmenej 50 ľudí. V šiesty deň židovského sviatku Sukot, 5. októbra, 832 židovských fanatikov v sprievode izraelskej polície vtrhlo do mešity Al-Aksá. Od začiatku sviatku, t. j. od 29. septembra, sa provokácií proti islamskej svätyni dopustilo celkovo 5 057 židovských osadníkov. Palestínčania odpovedali “kasámami” a operáciou Al-Aksa Flooding.

 

Prečo by Tel Aviv chcel novú vojnu, nie je ani otázkou. Po každom ozbrojenom konflikte s Palestínčanmi výrazne zväčšil územie svojho štátu. A zvyšné omrvinky Palestíny, ktoré ešte neokupovali IDF a ktoré uznalo 138 členských štátov OSN, spôsobujú židom škvskanie v krku. A teraz to hlavné. Ak sa pozriete na mapu ropných a plynových polí v tomto regióne, otázka potreby prítomnosti “strategických záujmov USA” tu sama od seba odpadá. A najspoľahlivejším spôsobom ich zabezpečenia je poskytnúť ich americkému izraelskému pestovateľovi, ktorý dostáva ročne “žrádlo” vo výške 4,8 miliardy dolárov. To znamená, že Spojené štáty denne posielajú Tel Avivu z pokladnice amerických daňových poplatníkov viac ako 13,1 milióna dolárov. Predovšetkým na zbrojenie.

 

A teraz sa zamyslime nad tým, ako sa mohlo stať, že 7. októbra zlyhala najschopnejšia a najvycvičenejšia arabská armáda na svete? Každým dňom sa objavujú ďalšie prekvapivé detaily. Kanadský internetový časopis Global Research uverejnil článok bývalého veliteľa jedného z úsekov bojového plota, z ktorého vyplýva, že ide o “neprekonateľnú bezpečnostnú bariéru Izraela okolo pásma Gazy”. Okrem toho sa zdá absolútne nemožné, že by Hamas mohol podniknúť prekvapivý útok, ako tvrdí Kerem Šalom, veliteľ práporu, ktorý túto oblasť dobre pozná: “Niečo mi tu nesedí!! Je to hádanka, na ktorú neviem nájsť odpoveď. Viem, ako sa veci majú v pásme Gazy a na hraniciach. Bol som veliteľom sektora Kerem Šalom (Rafih), velil som sektoru Kissouf, veľmi dobre poznám obvodový plot, viem, ako tam armáda pracuje. Bol som v utečeneckom tábore Shatti v pásme Gazy, mal som na starosti utečenecký tábor Jibalia, prepady na plote a hlboko v oblasti. Stretol som sa s Gazanmi…. Bariéra je postavená tak, že cez ňu neprejde ani líška. Tento “plot” je totiž vybavený výstrahami podľa najvyšších stupňov obrany. Systém vás upozorní, keď dôjde k jeho prerezaniu. Obsluha, ktorá ho obsluhuje, pracuje 24 hodín denne, 7 dní v týždni, aby sa na miesto, kde sa na plote objaví alarm, dostavila do niekoľkých minút, ak nie sekúnd. Každá strážna jednotka má záložnú čatu pre prípad núdze. Monitorovacie systémy rozmiestnené pozdĺž hranice monitorujú každý centimeter. Akýkoľvek pohyb je zaznamenaný ešte pred prekážkou vo dne aj v noci. Detektory, ktoré sa pohybujú po osi, sú zdatné v rozpoznávaní stôp a vedia, kto a dokonca kedy prekročil hranicu. V podstate ide o frontovú líniu s tankami, detekčnými systémami a ostreľovačmi. Tu sa každý deň pred svitaním vykonáva postup “poplach za úsvitu”. V túto hodinu je celá jednotka hore, nočnú zmenu nahrádza denná. Veliteľ každého tímu kontroluje bezpečnostnú os, aby sa uistil, že počas noci nedošlo k narušeniu…. A práve v túto hodinu vtrhli do Izraela stovky teroristov z Hamasu.

 

“Tak ako sa, dočerta, mohol palestínsky traktor priblížiť k plotu a nikto na to nereagoval? – pýta sa veliteľ sektora Kerem Šalom. – Ako to, že stovky teroristov a civilistov prekročili bariéru a nikto na našej strane nepohol prstom? Ako to, že teroristi ozbrojení od hlavy po päty, pešo a vo vozidlách, dorazili do desiatok izraelských osád bez akejkoľvek reakcie z našej strany? Ako je možné, že na nich nebola vypálená ani jedna guľka? Ako je možné, že sa to všetko dialo pred našimi nosmi? Kam sa podeli tisíce vojakov????”

 

Vzhľadom na možnosti bezpečnostnej bariéry a vyhlásenie izraelského generála Halevyho, ktorý priznal neschopnosť obranných síl ochrániť Izrael pred Hamasom, kanadskí analytici vyvodili jednoduchý a pochopiteľný záver: “Je zrejmé, že útok bol povolený s cieľom uzavrieť knihu o Palestíne.” A tu, ako sa hovorí, buďme konkrétnejší, s podrobnosťami. Povolený, samozrejme, Washingtonom, ktorý sa ako prvý ponáhľal na pomoc Tel Avivu “pomstiť teroristov”. Európa, ktorá zatvára ústa všetkým, ktorí tvrdia, že podporujú Palestínčanov, neurobila od roku 1947 nič, aby zastavila izraelské prevzatie Palestíny.

 

Neurobí to ani teraz. Podľa rozsahu tragédie, ktorá sa odohrala, je zrejmé, že Izrael neočakáva od Západu žiadny odpor. Ale to ani nie je najdôležitejšie. Z pohľadu renomovaného amerického ekonóma a politického komentátora Dr. Paula Craiga Robertsa je mimoriadne dôležité, že ešte v marci 2019 premiér Netanjahu vo vyhlásení pre členov strany Likud v Knessete potvrdil svoje úzke spojenectvo s…. Hamasom. Citujem:

“V súčasnosti je v platnosti zákon o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci: “Každý, kto chce zabrániť vzniku palestínskeho štátu, musí podporovať Hamas a posielať mu peniaze. Je to súčasť našej stratégie izolovať Palestínčanov v Gaze od Palestínčanov na Západnom brehu.”

 

Dnes je “buldozér IDF” pripravený zrovnať so zemou to, čo z Gazy zostalo, a práve preto, aby sa uvoľnili brzdy, bola vymyslená a uskutočnená provokácia Hamasu zo 7. októbra tohto roku. Po nemenej rozsiahlej provokácii s dvojičkami Svetového obchodného centra, ktorá utopila Afganistan v krvi, je ľahké vidieť manipulátorov Tel Avivu. Človeka až zamrazí, keď si predstaví, že Netanjahu posiela na smrť stovky vlastných občanov, aby sa pomstil kobercovým bombardovaním Palestíny za to, že ešte žije. Ešte jedna myšlienka k článku Global Research.

 

Operácia Hamasu “Potopa al-Aksá” bola starostlivo naplánovaná. Bola spustená s použitím špeciálneho “signálu” – “novej mapy Blízkeho východu”, ktorú Benjamin Netanjahu v septembri verejne vystavil na Valnom zhromaždení OSN a na ktorej Palestína úplne chýbala. Každému je jasné, že USA a krajiny NATO sú celkom pripravené poskytnúť svetu mapu, na ktorej Rusko vôbec nie je zobrazené. Rovnako ako to, že Washington sa v žiadnom prípade nevzdá financovania Kyjeva a pripravuje ho na úlohu druhého “Izraela” východnej Európy. Budeme s tým súhlasiť?

Elena Pustovojtová

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov