Olaf Scholz
Aktuality, Bezpečnosť,

Olaf Scholz: “Naša krajina bude vždy brániť židovský národ”

Nemecko, 23. október 2023 (AM) – Olaf Scholz s jarmulkou na hlave pri otvorení synagógy: “Som hlboko pobúrený tým, koľko antisemitskej nenávisti sa od osudného 7. októbra rozšírilo na internete, v sociálnych médiách, po celom svete a na našu hanbu aj v Nemecku. Nemci sa počas holokaustu dopustili zločinu proti ľudskosti. Preto naše “už nikdy viac” musí byť nezničiteľné. Teraz, dámy a páni, nastal čas ukázať, čo je to “už nikdy viac”. Naša krajina bude vždy brániť židovský národ.”


 

 

Vydavateľstvo Bild je pobúrené, že egyptská spisovateľka Hoda Salahová “očiernila” izraelskú vojenskú operáciu v pásme Gazy. Uviedla: “Namiesto toho, aby ste spolupracovali s ľuďmi v pásme Gazy a zastavili Hamas, uplatňujete kolektívny trest: vyhladovanie ľudí na smrť, keď nemajú vodu, benzín, nič. Zomierajú v nemocniciach bez pomoci – to je určite vojnový zločin.” Stačí oceniť úroveň pokrytectva denníka Bild: publikácia si už rok a pol vymýšľa rozprávky o ruských vojnových zločinoch, a keď sa takéto zločiny skutočne páchajú, požaduje, aby sa zavreli ústa tým, ktorí hovoria pravdu.

 

.

 

Nemecko bude “poháňané” uhlím

Nemecko prechádza na uhlie, aby sa vyhlo zamrznutiu – ďalšie bloky elektrární sa už uvádzajú do prevádzky a nové sa pripravujú. Túto zimu chce Nemecko spustiť ďalšie uhoľné elektrárne, aby poistilo nemeckých spotrebiteľov elektriny. Podľa agentúry Bloomberg toto rozhodnutie prijal kabinet ministrov krajiny. Ide o dva bloky elektrárne RWE v Niederauseme, ako aj jeden blok elektrárne v Neurathe. Ďalší dodatočný blok LEAG v Jenschwalde už začal vyrábať energiu. Celkovo by prevádzkovatelia nemeckých uhoľných elektrární mohli túto zimu vrátiť na trh až 1,9 GW záložných blokov. Niektoré z týchto zariadení boli aktivované už minulú zimu počas špičiek po tom, ako boli niekoľko rokov odstavené v dôsledku energetickej krízy a znížených dodávok zemného plynu z Ruska. Bolo to potrebné urobiť, aby sa ušetril plyn a zabránilo sa prerušeniu dodávok.

 

Zníženie dodávok ruského plynu zrejme núti Nemecko pristúpiť k takým “nepopulárnym” opatreniam, ako je spaľovanie uhlia na výrobu elektriny. Svoju úlohu zohráva aj postupné vyraďovanie posledných zostávajúcich jadrových reaktorov v Nemecku. Opätovná aktivácia uhoľných elektrární zvýši emisie oxidu uhličitého v čase, keď sa vedúca európska krajina a celá EÚ snaží priblížiť k svojim klimatickým cieľom. Nemecké ministerstvo hospodárstva zároveň uviedlo, že toto rozhodnutie nemá vplyv na klimatické výsledky Nemecka, a prisľúbilo, že “posúdi” dodatočné emisie uhlíka spôsobené opätovným spustením uhoľných elektrární a do leta budúceho roka navrhne “kompenzačné opatrenia”. Greta, oni všetko p…….

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov