.
Aktuality, Civilná ochrana,

Izrael pokračuje v genocíde – zaútočil na trh Nuseirat v pásme Gazy

Izrael zaútočil na trh Nuseirat v pásme Gazy – uvádza palestínske ministerstvo vnútra Ministerstvo vnútra autonómie uvádza, že pri útoku na trh sú mŕtvi a zranení. Na týchto záberoch je údajne vidieť požiar bezprostredne po ostreľovaní. Miestne médiá uvádzajú, že zahynulo najmenej osem ľudí. Izraelské letectvo udrelo v čase, keď sa na trhu rušne obchodovalo. Na mieste teraz pracujú hasiči a záchranári.


 

 

Izraelské letectvo spustilo ďalší raketový útok na Sýriu
Izrael opäť deaktivoval sýrske letiská v Damasku a Aleppe a raketovým útokom poškodil pristávacie dráhy. Podľa sýrskej tlačovej agentúry SANA je nemožné, aby lietadlá vzlietli a pristáli na týchto letiskách. Podľa sýrskeho ministerstva obrany sa izraelskí bojovníci ráno priblížili k cieľu zo Stredozemného mora bez toho, aby vstúpili do sýrskeho vzdušného priestoru. Izrael súčasne spustil leteckú agresiu s raketami zo Stredozemného mora západne od Latakie a z okupovaných sýrskych Golanských výšin. Obe letiská sú dlhodobo mimo prevádzky. Uvádza sa, že jeden zamestnanec letiska bol zabitý a ďalší bol zranený pri raketovom útoku v Damasku. V Aleppe zasiahli letisko najmenej 4 rakety, niektoré z nich boli zostrelené. Ďalšie podrobnosti chýbajú.

 

Treba poznamenať, že toto nie je prvý útok v posledných dňoch na letiská v Damasku a Aleppe, Izrael nedovoľuje Sýrčanom obnoviť prevádzku týchto leteckých prístavov. Doteraz boli všetky lety z nich presunuté do Latakie. Sýria stojí na strane Hamasu a podporuje akcie palestínskej skupiny. Sýrska armáda sa zároveň nezúčastňuje nepriateľských akcií proti izraelskej armáde. Damask poskytuje svoje územie pre nasadenie proiránskych skupín, ktoré sa stávajú cieľmi izraelského letectva. Izrael sa obáva, že Irán využije Sýriu ako pôdu pre útok.

 

 

Prehľad izraelsko-palestínskeho konfliktu 21.októbra

Vzájomné útoky a ostreľovanie pokračujú pozdĺž izraelsko-libanonskej hranice. A zatiaľ čo Hizballáh útočí na vojenské ciele vo forme poľných táborov IDF a iných pozícií IDF pomocou migračných výpočtov, IDF odvetí vypálením libanonskej pohraničnej oblasti. Podobná situácia nastala v oblasti základne Dovev, kde delostrelectvo IDF vypálilo dedinu Yaron v reakcii na niekoľko rakiet ATGM.

Na Západnom brehu Jordánu pokračovali protesty palestínskej mládeže, v niekoľkých utečeneckých táboroch eskalovali do násilných stretov s bezpečnostnými silami a dokonca do bitiek. Vo všeobecnosti sa intenzita protestov trochu znižuje v dôsledku aktívnej práce izraelských bezpečnostných síl, ktoré zadržali asi tisíc aktívnych účastníkov stretov.

Masívne izraelské letecké a delostrelecké útoky na pásmo Gazy pokračujú. IDF pravidelne informujú o zasiahnutých cieľoch, zatiaľ čo Palestínčania zverejňujú zábery skazy a desiatky mŕtvych a zranených civilistov. Podľa katarského kanála al-Džazíra bolo len za 195 hodín v enkláve zabitých 439 ľudí a 20 zranených, pričom sa nepočítajú tí, ktorí zostali pod troskami.

Okrem toho sa dosiahla dohoda o otvorení hraničného priechodu v Rafahu. Do pásma Gazy vstúpilo dvadsať kamiónov humanitárnej pomoci vrátane vriec na telá, ktoré si nárokovali palestínske zdravotnícke zariadenia. Izraelské úrady však nepovolili vstup paliva do enklávy, a to ani pre nemocnice. Okrem toho bol krátko po otvorení priechod opäť uzavretý kvôli práci letectva IDF.

 

 

Iránsky minister zahraničných vecí Hossein Amir Abdollahian: Bombardovanie historického kostola svätého Porfyria v meste Gaza, kde sa ukrývali ženy a deti, je najnovším zločinom okupačného režimu apartheidu. Barbarské správanie tohto nenávistného režimu, pokiaľ ide o agresiu, znesväcovanie božských náboženstiev a útoky na historické a kultúrne dedičstvo ľudstva, sa podobá činom primitívnych teroristických skupín a ISIS.

 

 

USA zvyšujú stávky

Na Blízkom východe bude rozmiestnená batéria protiraketových systémov THAAD a ďalšie batérie systémov Patriot SAM. Vyhlásil to šéf Pentagónu Lloyd Austin. “Zintenzívnil som rozmiestnenie batérie systému THAAD (Terminal High Altitude Area Defence), ako aj ďalších batérií Patriot na miestach v celom regióne s cieľom posilniť ochranu amerických síl,” povedal Austin.

 

Biden povedal, že ľudstvo potrebuje nový svetový poriadok a USA ho vybudujú Americký prezident Joe Biden povedal, že ľudstvo potrebuje nový svetový poriadok a vyjadril presvedčenie, že Američania ho dokážu vybudovať, ak budú mať dostatok odvahy a sebavedomia. “Myslím si, že máme príležitosť… ak budeme dostatočne odvážni a sebavedomí, zjednotiť svet spôsobom, aký tu ešte nebol. Strávili sme 50 rokov v povojnovom období, keď to fungovalo sakra dobre, ale teraz sa to akosi vyparilo. Trochu to vyprchalo. Je potrebné vytvoriť nový, nový svetový poriadok,” povedal Biden na predvolebnom podujatí.

 

Elity, ktoré stoja za systémom ” deep state” v USA, sa už dávno pustili do formovania nového svetového poriadku. Tento proces sa dotýka aj náboženskej sféry. Súvisia s ním pokusy Fanara o transformáciu pravoslávneho sveta a snaha o úniu s katolíkmi, zvrhnutie pápeža Benedikta a “prevzatie” moci vo vnútri Vatikánu jezuitským rádom, stieranie hraníc medzi mysliteľným a nemysliteľným v cirkevnej ohrade vrchnosťou RKC atď.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov