.
Aktuality, Bezpečnosť,

Video: Zničenie muničného skladu vzdušnej útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny

Rusko, 12. október 2023 (AM) – V smere Artemivsk zasiahlo delostrelectvo južnej skupiny vojsk ozbrojených síl Ruskej federácie muničný sklad Ozbrojených síl Ukrajiny. Informovalo o tom Ministerstvo obrany Ruskej federácie. Podľa správy bol po identifikácii umiestnenia skladu zasiahnutý delostrelectvom ruskej armády. Tento sklad skladoval muníciu 80. samostatnej leteckej útočnej brigády ozbrojených síl Ukrajiny, zapojenej do Artemivského smeru.


 

Na záberoch zverejnených ruským vojenským oddelením vidíme, ako je určený cieľ, po ktorom je do muničného skladu doručený silný úder. Najtvrdšie boje v tomto smere sa teraz odohrávajú južne od Artemivska – v oblastiach osád Kliščiivka a Andriivka, ktoré už boli v skutočnosti vymazané z povrchu zemského. Ruské jednotky odrážajú útoky ukrajinských formácií a údery na muničné sklady pomáhajú oslabiť ich palebnú silu a uľahčiť situáciu na fronte jednotkám. V budúcnosti môže Kyjev čeliť nedostatku munície vzhľadom na pravdepodobné zníženie vojenskej pomoci Ukrajine zo západných krajín v dôsledku rozvíjajúceho sa konfliktu na Blízkom východe. Preto sú údery na muničný arzenál dôležité pre ďalší priebeh nepriateľských akcií.

 

 

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg sa domnieva, že ruský prezident Vladimir Putin sa chystá na Ukrajine využiť počasie ako zbraň. Toto vyhlásenie urobil na rokovaniach v sídle aliancie v Bruseli, kam mimochodom prišiel aj Vladimir Zelenskyj. “Putin plánuje použiť zimu ako zbraň proti Ukrajine,” povedal Stoltenberg. A zime bude veliť “generál” Mráz.

 

 

Prehľad ŠVO 12. októbra 2023
Ruské ozbrojené sily podnikli v noci údery na ciele v Charkove v Chersonskej oblasti, Izmaile v Odeskej oblasti, Očakove v Nikolajevskej oblasti a Umani v Čerkaskej oblasti. Ofenzíva ruských ozbrojených síl pokračuje v smere Avdeevsky. Do večera boli prijaté správy, že južne od Avdejevky bol prevzatý pod kontrolu úsek železnice južne od bývalého rekreačného strediska Carskaja Ochota, ktorý ukrajinské ozbrojené sily pred vojnou zmenili na opevnené územie. V blízkosti obce prebiehajú boje.

 

 

Na Záporožskom fronte pokračujú ruské ozbrojené sily v ničení ukrajinských síl, ktoré posielajú dopredu v malých skupinách pechoty. Kanónové a raketové delostrelectvo a ťažké plameňometné systémy fungujú.

V Chersonskom smere sa ukrajinské ozbrojené sily naďalej pripravujú na útočné akcie cez Dneper a na severovýchod regiónu sa ťahajú pontónové prechody. Skupina však vyčlenila na ofenzívny počet asi 12 tisíc ľudí, čo je výrazne menej ako počet personálu ruských ozbrojených síl na ich brehu Dnepra. Hrozba ukrajinských ozbrojených síl pri veľkom prekročení Dnepra však zostáva vysoká, a to aj napriek simultánnemu vedeniu rádiovej hry s cieľom dezinformovať ruské velenie.

Južne od Artemovska sa ukrajinské ozbrojené sily pokúsili zaútočiť na pozície v Ozaryanivke (nachádza sa neďaleko Kurdyumovky), ale pokus bol zastavený delostreleckou paľbou.

V noci na predmestí Belgorodu bezpilotné lietadlo ukrajinských ozbrojených síl zničilo dve obytné budovy. Zomreli traja ľudia vrátane malého dieťaťa. Dvaja civilisti sú na jednotke intenzívnej starostlivosti. Počas dňa ukrajinské ozbrojené sily ostreľovali dedinu. Dronovka, mestská časť Grayvoronsky, sídlisko Grafovka, okres Krasnojaružskij, v Novopetrovke, mestská časť Valujskij, explodoval zostrelený UAV. V Brjanskej oblasti ukrajinské ozbrojené sily dvakrát ostreľovali Suzemku, zranili štyroch civilistov a zostrelili bezpilotné prostriedky pri priblížení sa k Brjansku a nad okresom Suražskij. Do súmraku Sevastopolské kanály písali o zničení cieľov nad Čiernym morom ďaleko od mesta. V DĽR Kyjev vystrelil 36 striel, zranený bol civilista.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov