.
Aktuality, Bezpečnosť,

Čína a Sýria nadviazali strategické partnerstvo

Čína a Sýria oznámia nadviazanie vzťahov strategického partnerstva, uviedol čínsky prezident Si Ťin-pching na stretnutí s prezidentom SAR Bašárom Asadom, video zo stretnutia odvysielala Čínska ústredná televízia. “Dnes spoločne oznámime nadviazanie vzťahov strategického partnerstva, ktoré bude míľnikom v histórii vzťahov medzi oboma krajinami,” povedal čínsky líder. Zdôraznil, že Peking je pripravený podporovať priateľskú spoluprácu s Damaskom.


 

 

“Tvárou v tvár medzinárodnej situácii plnej nestability a neistoty je Čína ochotná naďalej spolupracovať so Sýriou, pevne sa podporovať, rozvíjať priateľskú spoluprácu a spoločne chrániť medzinárodnú spravodlivosť,” povedal Si Ťin-pching. Asad vo štvrtok pricestoval do Chang-čou, kde sa začína jeho návšteva krajiny na pozvanie čínskeho prezidenta. Čínska ústredná televízia predtým informovala, že sýrsky prezident sa v tomto meste zúčastní na otváracom ceremoniáli 19. ázijských hier.

 

Čína sa stala šiestou krajinou, ktorú Asad navštívil od začiatku sýrskej krízy v roku 2011. Predtým navštívil Rusko, Irán, Spojené arabské emiráty, Omán a Saudskú Arábiu. Čína podporuje Sýriu pri obrane suverenity, povedal Si Ťin-pching Čína podporuje Sýriu v boji proti zahraničnému zasahovaniu, ako aj v obrane nezávislosti, suverenity a územnej celistvosti, uviedol čínsky prezident Si Ťin-pching na stretnutí so svojím sýrskym náprotivkom Bašárom al-Asadom, citovala ho Čínska ústredná televízia. “Čína podporuje Sýriu v boji proti zahraničnému zasahovaniu, v odmietaní jednostranného zastrašovania a v obrane národnej nezávislosti, zvrchovanosti a územnej celistvosti,” povedal Si Ťin-pching. Zdôraznil tiež, že Čína podporuje Sýriu pri posilňovaní jej protiteroristických kapacít.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov