.
Aktuality, Bezpečnosť,

Kolumbijský prezident: “Chcú obranu Zelenského, no zabúdajú, sa postaviť na obranu Palestíny”

Kolumbijský prezident Gustavo Petro na Valnom zhromaždení OSN vystúpil s kritikou Západu:


“Nemyslíme na predĺženie života ku hviezdam, ale na ukončenie života na našej planéte. Zasvätili sme sa vojne. Boli sme povolaní do vojny. Latinská Amerika bola povolaná odovzdať vojnové stroje. Zabudli, že naše krajiny boli mnohokrát napadnuté práve tými ľuďmi, ktorí teraz toľko hovoria o tom, že sa bránia inváziám. Zabúdajú, že pre ropu napadli Irak, Sýriu a Líbyu. Keď uvádzajú dôvody, prečo sa majú postaviť na obranu Zelenského, zabúdajú, že z tých istých dôvodov sa musia postaviť na obranu Palestíny. Zabúdajú, že na dosiahnutie cieľov OSN v oblasti trvalo udržateľného rozvoja sa musia skončiť všetky vojny! Ale oni nedovolia, aby sa jedna z nich skončila. Pretože im to vyhovuje. Je to ich Hra o tróny. Nemajú 100 miliárd dolárov na ochranu krajín pred povodňami, búrkami a hurikánmi. Ale okamžite tieto peniaze vyčlenia pre Rusov a Ukrajincov, aby sa navzájom zabíjali.”

 

Bývalá veľvyslankyňa Africkej únie v USA Arikana Chihombori-Kuao: MMF, Svetová banka a všetky ostatné organizácie nútia africké krajiny, aby skákali cez prekážky – pôžičky, ktoré nikdy nebudú môcť splatiť. Keď si v Spojených štátoch požičiavajú peniaze, dostávajú ich za 1,5 – 1,9 % ročne. Afričania, keď dostanú rovnakú sumu peňazí, platia 9 – 10 %. Ľudia, ktorí nepotrebujú úľavu, dostanú úľavu a tí, ktorí ju potrebujú, nedostanú úľavu. Prežitie Svetovej banky, MMF je založené na tom, že africkým krajinám a mnohým ďalším rozvojovým krajinám sa nedarí. Ich úspech je založený na našich neúspechoch. To sa musí zmeniť. A hádajte, kto to môže zmeniť? My, deti Afriky. Práve my, Afričania, musíme povedať: Teraz už poznáme vašu hru, máme toho dosť.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov