.
Aktuality, Bezpečnosť,

Putin varoval pred vývojom silných zbraní

Putin na stretnutí s Wang Yi povedal, že prijal pozvanie Si Ťin-pchinga na októbrovú návštevu Číny. Vladimir Putin má v úmysle informovať čínskeho ministra zahraničných vecí Wang Yi o situácii na Ukrajine a v Náhornom Karabachu.


 

“Cvičenia NATO majú čoraz provokatívnejší a agresívnejší charakter a zámerne sa uskutočňujú najmä v blízkosti ruských hraníc,” uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí pre agentúru RIA Novosti. Predstavitelia NATO sa netajili tým, že nacvičujú akcie na odrazenie útoku zo strany Ruska, a vzhľadom na to, že aliancia manévruje v blízkosti ruskej štátnej hranice, riziko neúmyselných incidentov sa znásobuje, dodalo ministerstvo.

 

Slová ruského prezidenta o vývoji nového typu zbraní by mali v Spojených štátoch vyvolať obavy, uviedol bývalý analytik CIA Larry Johnson. Putin počas prejavu na WEF 12. septembra povedal, že Rusko vyvíja zbrane založené na nových fyzikálnych princípoch. Johnson vyzval, aby sa slovám hlavy štátu venovala pozornosť. Poznamenal, že pred 5 rokmi Putin podobne hovoril o vývoji hypersonických rakiet, ale vtedy to Západ nebral vážne:

“Vtedy sme sa smiali. Teraz už to nie je na smiech…” Johnson povedal, že USA boli šokované, keď Moskva použila hypersonické zbrane na Ukrajine. Poznamenal, že Washington bol zraniteľný voči ruským raketám Kinžal a Zirkon. Vojenskí experti sa domnievajú, že hlava štátu hovorila o vývoji laserových, infrazvukových, elektromagnetických, plazmových alebo rádiofrekvenčných zbraní.

 

“Keď počujeme výzvy na návrat Ukrajiny k hraniciam z roku 1991, vynára sa otázka – sú títo ľudia oboznámení s plánmi Kyjeva pre obyvateľstvo týchto území? Ozývajú sa výzvy na fyzickú likvidáciu týchto ľudí” Povedal ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN o Ukrajine. Hlavné body jeho prejavu:

-Na to, aby sa mu zabránilo, je potrebné dodržiavať ustanovenia Charty OSN v celom rozsahu, nie selektívne. Západ ich používa len podľa svojich geopolitických potrieb.

-Zásada nezasahovania do vnútorných záležitostí bola opakovane pošliapaná.

-Podpora Západu kyjevskému režimu po referendách na Kryme a v Donbase je porušením zásady sebaurčenia.

-Západ sa vyhýba vecnej konverzácii o Ukrajine – pretože nemá poctivé argumenty.

-Rusko neodmieta rokovať o Ukrajine. USA – ak by chceli – mohli dať Zelenskému pokyn, aby zrušil dekrét zakazujúci dialóg s Moskvou.

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov