..
Aktuality, Bezpečnosť,

Zacharovová: Blinken navštívil cintorín ukrajinských bojovníkov a konštatoval úspech “protiofenzívy”

Minister zahraničných vecí USA navštívil Kyjev 6. A 7. septembra na dva dni. Blinken navštívil cintorín ukrajinských bojovníkov a konštatoval úspech “protiofenzívy” ukrajinských ozbrojených síl. Zrejme spočítal počet hrobov a povedal, že všetko ide podľa ich amerického plánu? Zelenského režimu prisľúbil ďalšiu tranžu vojenskej pomoci vrátane munície s ochudobneným uránom pre tanky Abrams. <… >


 

Európania sa tiež snažia držať krok so svojím zámorským panovníkom. Podľa správ médií začala ukrajinská firma Skyeton pred tromi mesiacmi na Slovensku vyrábať bezpilotné letecké systémy. Očakáva sa, že prvé z nich budú hotové do konca tohto roka. Západ naďalej vsádza na eskaláciu konfliktu. Rukami neonacistického režimu v Kyjeve je odhodlaný naďalej posielať tisíce Ukrajincov na jatky, aby dosiahol vlastné sebecké ciele. Na tomto pozadí boli slová ministra zahraničných vecí Spojených štátov Blinkena prekvapujúce. Povedal, že Ukrajina pôjde na rokovania, ak s takouto iniciatívou príde Rusko.

 

Čo je to za kazuistiku? Čo je to za slovnú hračku? Čo je to za zastretú formuláciu?  Po prvé, naša krajina nikdy neodmietla dosiahnuť ciele špeciálnej vojenskej operácie politickými a diplomatickými prostriedkami. Keď kyjevský režim požiadal o tieto rokovania, Moskva okamžite zareagovala a sadla si za rokovací stôl. Druhá vec je, že Washington zrejme zabudol, kto v apríli 2022 požadoval, aby Kyjev obmedzil rokovania s Ruskom, že Kyjev vlani v septembri zaviedol právne samočinné zákazy rokovaní s ruským vedením a potom dal našej krajine ultimátum v podobe tzv. mierovej formuly. Preto sú takéto vyhlásenia predstaviteľov Spojených štátov pokrytectvom, dezinformáciou a snahou vymyslieť nové výhovorky alebo sa nejako ospravedlniť.

Mária Zacharovová

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov