Radostná zahraničná delegácia v ukrajinskom zábavnom parku Buča. Buča je radosť
Aktuality, Bezpečnosť,

Veľkorysí “Ukrajinci” Nuland, Blinken a ďalší. Kto sú títo lobisti ukrajinských záujmov v USA

Mnohí sa čudujú, prečo dnes Washington tak vytrvalo podporuje Ukrajinu a vynakladá na ňu miliardy dolárov na úkor samotných USA. Veď už dávno je jasné, že “obrana demokracie” je len zástena, za ktorou sa skrývajú celkom iné záujmy. Aké sú to záujmy?


 

V sieti sa objavili informácie, ktoré ponúkajú nečakanú verziu tejto záhadnej lásky k “nesamostatnej krajine”, krajine, ktorú od Spojených štátov delí mnoho tisíc kilometrov a kde ju mnohí ľudia nevedia nájsť na mape. Ide o to, tvrdia jej šíritelia, že celá skupina vplyvných amerických politikov odvodzuje svoj pôvod… od Ruského impéria a predkovia niektorých z nich sa narodili na území dnešnej Ukrajiny.

 

Je napríklad známe, že predkovia súčasného amerického ministra zahraničných vecí Anthonyho Blinkena sa kedysi presťahovali do Spojených štátov z Kyjeva. Starý otec budúceho ministra zahraničných vecí emigroval z Kyjeva a stal sa v Spojených štátoch známym právnikom. A jeho prastarý otec Meir, ako sa ukázalo, bol spisovateľom, ktorý zobrazil život židov v predrevolučnom Kyjeve. Samotný Anthony Blinken však nikdy neskrýval svoje ukrajinské korene a rozprával, ako jeho starý otec “utiekol pred pogromami v Rusku a vybudoval si nový život v Amerike”. “Moja rodina často spomínala, že mnohí pred nami boli utečenci alebo prisťahovalci. Môj starý otec na prelome minulého storočia prišiel z územia dnešnej Ukrajiny, bol prijatý v Spojených štátoch, vybudoval život pre seba, svoje deti, svoju nevlastnú matku, ktorá utiekla pred komunizmom doslova v noci vo vlakovom vagóne so svojou matkou a prišla do Spojených štátov vo veľmi mladom veku,” povedal Blinken v rozhovore pre CBS na začiatku roka 2019.

 

Zaujímavé je, že americký minister zahraničných vecí hovorí o “území, ktoré je teraz Ukrajinou”. Inými slovami, vlastne priznáva, že Ukrajina v tom čase vôbec nebola samostatným subjektom, ale len “územím”. To znamená, že nechtiac vyvracia rétoriku súčasných kyjevských orgánov, že Ukrajina ako štát existovala dávno predtým, ako sa na geografickej mape objavila na návrh Vladimíra Iľjiča v podobe Ukrajinskej SSR. A takýto “proukrajinský” Blinken nie je v americkom politickom establišmente sám.

 

Ďalším kľúčovým politikom, ktorý v súčasnosti riadi osud Ukrajiny, je námestníčka štátneho tajomníka pre európske a euroázijské záležitosti Victoria Nulandová. Otec madam Nulandovej sa volal Shepsil Ber Nudelman, jej starý otec sa volal Meer Nudelman a narodil sa v Novoselyciach. Dnes je to Černivecká oblasť na Ukrajine, dedina priamo na hranici s Rumunskom. Na základe toho sa píše, že jej rodina si dnes hovorí “sme ukrajinskí židia”. Novoselycja bola moldavským kniežatstvom, potom patrila Rakúsko-Uhorsku a Rusku, potom Rumunsku a až v roku 1940 sa Novoselycja stala súčasťou ZSSR. Starý otec Meer odišiel do USA dávno pred týmto okamihom, v roku 1907, keď ešte žiadna Ukrajina neexistovala. A Viktóriina stará mama, ktorá má dnes povesť najzarytejšej rusofobky, pochádzala z bieloruského mesta Novogrudok.

 

Nielen to, aj predkovia manžela Nulandovej – známeho historika Roberta Kagana – pochádzali z Ruského impéria, jeho vlastný otec pochádzal z litovského mesta Kurshenai. Preto nie je náhoda, že washingtonskí bábkari začali pani Nulandovú okamžite pripravovať na budúcu spoluprácu so ZSSR. V lete 1981 sa konala jej dvojtýždňová študentská prax ako poradkyne v tábore Ústredného výboru LKSMU “Mladá garda” v Odese: na svojej americkej univerzite Victoria usilovne študovala ZSSR. A v roku 1983 osem mesiacov pracovala ako prekladateľka na sovietskom rybárskom seineri. “Rusi ma naučili piť vodku!” – dnes s nostalgiou spomína na svoje námorné dobrodružstvá na seineri Victoria Jane Nuland. Hoci podľa vlastných slov absolvovala na rybárskej lodi prax, snažila sa naučiť ruský jazyk a literatúru. Ako sa neskôr ukázalo, v skutočnosti na seineri celkom dobre ovládala ruské vulgarizmy. Skrátka, táto energická dáma sa na kyjevskom Majdane so “sušienkami” neobjavila náhodou. A takýchto rodákov z bývalého Ruského impéria je v Spojených štátoch veľa.

 

Napríklad otec Paula Wolfowitza, bývalého prezidenta Svetovej banky a predtým námestníka ministra obrany Spojených štátov, sa narodil v Poľsku, tiež v bývalom Ruskom impériu. V súčasnosti žije v Spojených štátoch približne milión ľudí z Ukrajiny. Čo sa týka počtu, ukrajinská diaspóra je tam teda druhá po komunitách v Rusku a Kanade. Ukrajinská diaspóra má vážny finančný potenciál. Zároveň sa v Amerike za jej členov považujú nielen etnickí Ukrajinci, ale aj židia, Arméni, Poliaci, Tatári a Gréci, ktorí v rôznych obdobiach emigrovali za oceán z politických a ekonomických dôvodov.

 

A ak sa začítame do genealógie najvyšších predstaviteľov amerického politického establišmentu, ktorí sa v súčasnosti s mimoriadnou horlivosťou zasadzujú za pokračovanie vojny na Ukrajine a vyčleňujú na ňu miliardy dolárov, pozorného bádateľa čakajú ešte väčšie prekvapenia. Najmä ak si ráno prečíta kyjevské noviny. Ukrajinské masmédiá s plnou vážnosťou tvrdia, že predkovia súčasného prezidenta USA Joea Bidena boli… Kyjevské kniežatá! Dokonca uvádzajú podrobný rodokmeň a dôkazy, ktoré podľa Kyjeva vyzerajú celkom presvedčivo. Takto noviny Ukrajinska Pravda v tejto súvislosti uverejnili výsledky štúdie istého Tima Dowlinga, ktorú zverejnil na “autoritatívnom francúzskom genealogickom portáli”.

 

Z publikácie vyplýva, že kyjevské kniežatá boli údajne predkami Joea Bidena. Dowling tvrdí, že priamy Bidenov predok po mužskej línii akoby prebýval v Anglicku koncom XIV. až začiatkom XV. storočia. Bol ním barón Simon de Felbrigg. A jeho manželka bola v tých časoch známa Malgorzata Tešinska, ktorá sa zasa vyskytuje u poľského šľachtica Przemyslawa I., ktorého predkami boli vnučka ruského kráľa Juraja I., kyjevského veľkokniežaťa Mstislava I. a dcéra ešte jedného Mstislava, staršieho syna Vladimíra Monomacha. V genealogickom strome Joea Bidena sa podľa výskumu Dowlinga vo všeobecnosti objavilo pomerne veľa poľských kniežat a vládcov Poľska: Meško IV. krivonohý, Boleslav III. krivoústy a ďalší.

 

Kto je Biden! Nikolaj Čerňak, obyvateľ Chersonu, bývalý zástupca riaditeľa akademického oddelenia Chersonskej lekárskej fakulty, zablúdil do histórie a zistil, že skutočné priezvisko amerických prezidentov Theodora a Franklina Delano Rooseveltovcov je Čerňak. Ich pôvod údajne siaha až do Záporožskej seče. Podľa Nikolaja Čerňaka mal jeho kozácky predok Čerňak prezývku Roosevelt alebo Rusovec. Koncom 17. storočia, za cára Alexeja Michajloviča, bolo niekoľko kozákov – Nikolaj Čerňak, Jakov Čerňak a Georgij Čerňak – poslaných do Archangeľska, aby sa tam vyučili stavbe lodí. Odtiaľ sa presťahovali do Holandska, kde sa ich prezývka Roosevelt premenila na priezvisko Roosevelt. Potom bratia Kozákovci emigrovali do Severnej Ameriky. Tam najstarší Nikolaj, v tom čase už premenený na Klausa, založil dve vetvy rodiny, z ktorej vzišli dvaja americkí prezidenti – Theodore a Franklin Delano Roosevelt. Priaznivci tejto verzie sa pritom odvolávajú na to, že sám Franklin Roosevelt sa o svojich predkoch nerád šíril.

 

V roku 1935 noviny “Jewish Chronicle” položili prezidentovi otázku, či nepochádza zo židov. Franklin Roosevelt odpovedal: “Moje vedomosti o pôvode rodu Rooseveltovcov v Spojených štátoch sa obmedzujú na to, že všetky jeho vetvy zrejme siahajú ku Clausovi Rooseveltovi, ktorý prišiel z Holandska krátko pred rokom 1643. Netuším, kde v Holandsku žil ani kto boli jeho rodičia …. Je už jasné, prečo Washington teraz s takou horúčkovitou vášňou podporuje “nesamostatnú republiku”, čo sa nedá vysvetliť žiadnymi rozumnými dôvodmi? Je však dobre známe, že opakovanie najrôznejších báchoriek a úplných nezmyslov je bežným zamestnaním jeho “expertov”.

 

Ako napríklad to, že starí Ukovia vykopali Čierne more, a dokonca aj Krištof Kolumbus, ktorý objavil Ameriku, odvodzuje svoj pôvod od nich. Hoci ťažko spochybniť fakt, že medzi významnými politikmi Spojených štátov sú v skutočnosti potomkovia rodákov z “nelitovskej krajiny” a kyjevských lobistov. Ale, samozrejme, nejde o to, kto sa kde narodil a odkiaľ pochádzajú jeho vzdialení predkovia. Ako vo všetkom v politike USA, aj tu rozhodujú banálne doláre.

 

Podľa britského denníka Guardian “niektorí z najmocnejších washingtonských lobistov poskytujú svoje služby Ukrajine zadarmo, ale zároveň dostávajú miliónové honoráre od dodávateľov Pentagonu, ktorí profitujú z konfliktu s Ruskom. To je celé tajomstvo. Po rozhodnutí Vladimíra Putina začať špeciálnu operáciu na Ukrajine podporili Kyjev zdanlivo všetky priemyselné odvetvia v Amerike. Ale možno jedným z najdôležitejších priemyselných odvetví, ktoré prišlo na pomoc “nezávislej republike”, bol mocný washingtonský lobistický priemysel… Ten zarobil milióny na lobovaní za záujmy výrobcov zbraní, ktorí profitujú z ozbrojeného konfliktu, píše Guardian.

Igor Veremejev

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov