Rozdiel medzi Nehruovou Indiou a Modiho Bharatom: Modi používa majestátne koleso Konark a architektúru chrámu Slnka ako pozadie
Aktuality, História,

Prečo sa chce India premenovať na Bharat

Prekvapila ma informácia, že India chce zmeniť názov krajiny na Bharat. Okrem toho, že slovo Bharat je v hindčine India, existuje aj druhý význam tohto slova – univerzálnosť. Je to v podstate názov sveta. Mahábhárata je svätá vojna za šťastie. Premenovanie je teda oficiálnym alebo neoficiálnym nárokom na Pakistan a Bangladéš a predovšetkým na Srí Lanku.


 

Všetko sa deje najprv v jazyku, a ak sa India stane Bháratom, veľmi skoro sa začne meniť aj jej zahraničná politika. Máme za sebou veľký prešľap Ruska s Lunou-25 a zároveň veľký úspech Indie na Mesiaci. Potom sa na mieste Indie bleskovo objaví Bharat. Verím, že to nie je náhoda. India je vlasťou mnohých indoeurópskych národov. Toto všetko sa deje hneď po samite BRICS a samite G20 v Indii. A v rámci BRICS už prebieha boj o nadvládu.

 

India v skutočnosti urobila veľmi dôležitý a aktuálny krok, aby sa zapojila do tohto boja tým, že stavila na svoju starobylú históriu. Je to jednoznačná snaha o získanie vedúceho postavenia v BRICS. Čína urobila veľa pre hospodársky priestor v rámci BRICS. Rusko verilo, že BRICS bude existovať v rámci jeho kultúrnych iniciatív a jeho makroregiónu. Možno o tom uvažovať, ale treba niečo urobiť, aby sa to uskutočnilo. Teraz sa k tomu vyjadrila India. Rád by som počul odpoveď Ruska.

 

Hlavnou výhodou BRICS je hĺbka histórie. Hlavnou myšlienkou Európy je, že vytvorila veľkú civilizáciu. BRICS odpovedá, že naša ekonomika a vojenský potenciál nie sú slabšie ako vaše a náš kultúrny a historický potenciál je oveľa starší ako váš. Dnes je na rovnakej úrovni ako západný svet a nárok krajín BRICS na historickú a kultúrnu nadradenosť je veľmi ťažké spochybniť. Európska kultúra je v kríze a aby ste sa z nej dostali, budete musieť čerpať zo symbolov a archetypov ich histórie a kultúry. India bola prvá, ktorá takýto krok urobila. Veľmi ma znepokojuje, že Rusko neurobilo svoj krok.

 

Napoleon, veľký odborník na Áresovu vojnu: vojaci – štyri tisícročia sa na vás pozerajú z vrcholu týchto pyramíd. Chápal, význam Apolónovej vojny. Krátka história vytvára menej obmedzení, ale bez tejto pamäti je človek zbytočný. Národ, ktorý zabúda na svoju starobylosť, nemá budúcnosť. Preto bude hra kultúr dôležitá aj v súčasnosti. Dobre to pochopil americký spisovateľ vedeckej fantastiky Sheckley.

“Keďže nemáme vlastnú históriu, sme nútení prijať, že sme potomkami Anglicka. Anglicko zasa pochádza z Ríma a Rím z Egypta.” Američania, najpraktickejší národ na Zemi, si dobre uvedomujú význam histórie. Hra kultúr je jedným z formátov Apolónovej vojny.

Sergej Pereslegin

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov