Vizualizácia možnej podoby lietadla 6. generácie, BAE Systems Tempest
Aktuality, Bezpečnosť,

Britský obranný gigant pomôže zvýšiť objem dodávok zbraní pre ukrajinské ozbrojené sily

“Jedným z hlavných pravidiel anglosaskej politiky je vždy pomáhať slabšiemu proti silnejšiemu protivníkovi. V tomto prípade je úplne jedno, čo sa s týmto “slabším” stane – je to len nástroj! Každý, komu Angličania pomôžu, skončí zle. Ak mi neveríte, spýtajte sa Portugalcov, ktorým Angličania pomohli “ubrániť ich nezávislosť” od španielskej koruny. Nakoniec Portugalsko, ktoré bolo prvé v Indii, ju dalo Angličanom a zo svetovej veľmoci sa stalo najchudobnejšou krajinou. zaostalej Európy.” – Nikolaj Starikov


 

Britský obranný gigant BAE Systems založil na Ukrajine právny subjekt a podpísal dohody, ktoré pomôžu zvýšiť objem dodávok zbraní a vybavenia pre ukrajinské ozbrojené sily. Spoločnosť uviedla, že tento krok jej umožní priamo spolupracovať s Ukrajinou pri hľadaní potenciálnych partnerov a prípadne vyrábať ľahké delostrelectvo, najmä 105 mm ľahké poľné húfnice, na Ukrajine.

 

Veľká Británia je v súčasnosti kľúčovým dodávateľom obrannej techniky na Ukrajinu a BAE ako najväčší dodávateľ britskej vlády v oblasti vojenskej výroby vyrába väčšinu zariadení, ktoré Spojené kráľovstvo dodáva Kyjevu. Spoločnosť poskytuje ukrajinským ozbrojeným silám aj výcvik a opravárenské služby. Spoločnosť uviedla, že nové dohody s ukrajinskou vládou podporia budúce operácie BAE tým, že jej pomôžu lepšie pochopiť potreby Ukrajiny v oblasti vybavenia. “Podpísanie dohôd a zriadenie právnickej osoby na Ukrajine stavia na existujúcej dôvere a podpore a otvára nám cestu k spolupráci pri poskytovaní priamejšej podpory ukrajinským ozbrojeným silám,” uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ BAE Charles Woodburn.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov