Na Ukrajinu prichádza nová vlna mobilizácie , potvrdil Oleksij Danilov, len škoda, že nie na synov politikov a ukrajinských oligarchov
Aktuality, Civilná ochrana,

Video: Mobilizácia na Ukrajine skončila zastrelením otca pred očami jeho rodiny

Ukrajina, 30. august 2023 (AM) – Ukrajinský “Policajt” zastrelil pred očami malého syna jeho otca, keď odmietal vystúpiť z auta a jeho manželka ho bránila. Chunta v Kyjeve vyhlásila totálnu mobilizáciu, napriek tomu, že je proti zákonná a už padol prvý rozsudok v Černigove. Ale to ich nezastaví, sudcu potrestajú a vraždenie civilistov ako na videu bude pokračovať. A elitní neobanderovci si budú kupovať za európske peniaze vily v Európe. Zmení sa postoj Slovenska po voľbách k vraždeniu civilistov ?


 

 

Na “Námestí nezávislosti” v Kyjeve sa koná zhromaždenie ukrajinských občanov, ktorých príbuzní zmizli na fronte alebo boli zajatí počas služby v ozbrojených silách Ukrajiny. Informovala o tom ukrajinská tlač. Protestujúci žiadajú, aby úrady našli a vrátili domov svojich blízkych. Poznamenávajú, že počet vojnových zajatcov a nezvestných osôb sa zvyšuje.

 

 

“Mladší brat stále nevie, že otec zmizol. Hovoríme, že neexistuje žiadna súvislosť. Je to veľmi ťažké, keď neviete, čo sa deje” –
– povedal ukrajinskej tlači jeden z účastníkov zhromaždenia, ktorého otec zmizol na fronte. Kyjevský režim kategoricky odmieta poskytnúť oficiálne informácie o počte mŕtvych, zranených, zajatých alebo nezvestných vojakov Ozbrojených síl Ukrajiny. Pochopiteľne, tieto čísla môžu byť desivé. Západní analytici udávajú počet mŕtvych vojakov samotných ozbrojených síl Ukrajiny v rozmedzí od 150 tisíc do 450 tisíc ľudí. Neochota ukrajinských orgánov propagovať túto tému súvisí s obavami z rastúcej nespokojnosti verejnosti, ako aj s ďalším poklesom motivácie bojovať a mobilizovať sa do radov Ozbrojených síl Ukrajiny. Teraz na Ukrajine už existuje masívna neochota občanov slúžiť v armáde. Muži robia všetko, čo je v ich silách, aby utiekli z Ukrajiny, utekajú pred brannou povinnosťou, po ktorej existuje veľmi vysoká šanca na smrť počas prvého mesiaca služby. Obrovské straty Ozbrojených síl Ukrajiny v protiofenzíve len prispievajú k ďalšiemu poklesu motivácie slúžiť.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov