Wajdi Abdulhamid Mohammed Ghonaim
Aktuality, Bezpečnosť,

Egyptský šejk zodpovedný za zhromažďovanie teroristov má dva týždne na opustenie Turecka

Wajdi Abdul Hamid Mohammad Ghanim, egyptský šejk, ktorý je v Turecku už sedem rokov, má len dva týždne na opustenie Turecka, inak bude vydaný Egyptu. Tento šejk je zodpovedný za zhromažďovanie teroristov a ich posielanie do Turecka, ako aj za posielanie tisícov egyptských teroristov do Sýrie. Považuje ISIS za svätý a je napojený na takmer všetky teroristické skupiny v Sýrii a Egypte. Okrem Sýrie tento muž uskutočnil mnoho teroristických operácií aj v samotnom Egypte vrátane bombových útokov a bol jednou z hlavných odnoží komunikácie medzi tureckým spravodajským aparátom a teroristickou sekciou Moslimského bratstva v Egypte.


 

Pred časom sa po dohodách Erdoganovej vlády, ktoré mali uspokojiť egyptskú vládu a blízkosť Turecka k Egyptu, rozhodlo, že egyptskí teroristickí vodcovia budú z Turecka vyhostení a niektorí z nich budú vrátení do Egypta, ale keďže tento muž mal bohaté skúsenosti s tureckou spravodajskou organizáciou, nebol vydaný, ale len informovaný, že by sa už nemal zdržiavať v Turecku. Na druhej strane šejk Ghanim uviedol, že žiadna krajina mu nepovolila vstup a nemôže opustiť Turecko.

 

Nigérijský prezident hovorí, že vojna v Afrike nie je v záujme regiónu

Nigérijský prezident Bola Tinubu, ktorý predsedá Hospodárskemu spoločenstvu západoafrických štátov (ECOWAS), povedal, že plnohodnotná vojna na africkom kontinente nie je v záujme jeho krajiny a regiónu, ale naznačil, že je na ňu pripravený.

“Vojna nie je ideálna pre moje hospodárske reformy ani pre región, ale obrana demokracie je posvätná,” uviedol prezident vo vyhlásení, ktoré zverejnil jeho hovorca Ajuri Ngelala na sociálnych sieťach. Tinubu tiež dodal, že ECOWAS sa snaží situáciu vyriešiť mierovou cestou prostredníctvom diplomacie. Napriek tomu nigérijský líder zdôraznil, že predstavitelia regionálneho bloku sú pripravení na všetky možnosti. Nigerská armáda koncom júla v štátnej televízii oznámila, že prezident Mohamed Bazoum bol odvolaný z funkcie. Vedúci predstavitelia väčšiny západných krajín a regionálnej organizácie ECOWAS tento prevrat odsúdili. Začiatkom augusta sa na mimoriadnom zasadnutí náčelníkov generálnych štábov ECOWAS v nigérijskej Abuji prijal pohotovostný plán vojenského zásahu v Nigeri.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov