Ruský publicista, politológ Nikolaj Starikov
Aktuality, História,

Starikov: Opustenie vlastných koreňov ešte nikdy neviedlo k prosperite žiadnej krajiny

Rusko, 19. august 2023 (AM) – Včerajší rozhovor Lukašenka s ukrajinským novinárom povedal veľa vecí. Chcel by som však vyzdvihnúť… slová novinárky Diany Pančenkovej. V jednom z úryvkov spomenula, že v roku 1991, keď sa rozpadol Zväz, mala Ukrajina piatu najväčšiu ekonomiku v Európe, zatiaľ čo Bielorusko malo oveľa skromnejší potenciál.


 

A teraz uplynulo niečo vyše troch desaťročí. Diana Pančenková začala vymenúvať, čo všetko Ukrajina za ten čas stratila: “Stratili sme časť území, 30 miliónov obyvateľov, prístup k jednému z morí. Zároveň HDP Bieloruska na obyvateľa je 2-krát vyšší ako náš. V krajine je poriadok a hlavnou vecou je mier”. Mnohé veci ukrajinský novinár nevie vysloviť, je to počet zabitých vojakov OS Ukrajiny, detí a civilistov, ktorí boli zabití v Donbase od roku 2014. Nepovedala nič o ľuďoch upálených zaživa v Odese ani o policajtoch z Mariupoľa, ktorých v máji 2014 tiež zabili a upálili nacisti. Takže – všetky straty Ukrajiny sú platbou za priateľstvo so Západom. A teraz už aj ukrajinskí novinári vidia, že z tohto “priateľstva” vyplýva kolosálne viac mínusov ako potenciálnych plusov.

 

Zásluhou Alexandra Grigorieviča je, že vediac, akú cenu majú sľuby Západu, nedovolil, aby sa Bielorusko stalo päsťou proti Rusku. Preto Bielorusko kvitne, pracuje, zarába na chlieb s maslom. Jediný a dnes možný variant prosperity častí Ruska, obývaných ruským ľudom, so všetkými jeho regionálnymi zvláštnosťami, ktoré sa odtrhli od Ruska, je byť osobitným Ruskom! Nie antiruským, ale zvláštnym Ruskom so svojimi odlišnosťami a historickými ” zákutiami”, starostlivo si zachovávajúcim svoju ruskosť a svojráznosť. Lukašenko to urobil v Bielorusku a tri desaťročia jasne potvrdili jeho správnosť. Na Ukrajine sa najprv vydali cestou rafinovaného manévrovania a začali veľa strácať. Potom Západ túto cestu zmaril rukou prevratu, ale bojovníkov a časť peňazí naň poskytli oligarchovia a ukrajinská politická elita! Potom sa krajina dostala do vývrtky a straty narastali strašnou rýchlosťou. Nikto nevie, čo bude s Ukrajinou dnes. Čo bude ďalej s Bieloruskom, je viac-menej jasné. Opustenie vlastných koreňov ešte nikdy neviedlo k prosperite žiadnej krajiny – aj strom z neho vyschne. Zárukou prosperity a priateľstva je zachovanie a rozmnožovanie svojho skutočného, nie vymysleného pôvodu. Neveríte mi – spýtajte sa USA. Nikto tam nezakázal angličtinu a nevzdal sa svojich koreňov, hoci nezávislosť od Britov získali bojom a Ukrajina ju dostala od Ruska s chlebom a soľou a celým priemyslom.

Nikolaj Starikov

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov