.
Aktuality, História,

F. William Engdahl: Falošná demokracia – Manifest osudu USA

USA, 19. august 2023 (AM) – Kniha popisuje činnosť agentúry americkej spravodajskej služby, vrátane CIA a ministerstva zahraničných vecí. V spolupráci so súkromnými “demokratickými” mimovládnymi organizáciami vyvinuli a zdokonalili techniky Orwellového dvojmyslenia. Akceptovanie dvoch protirečivých presvedčení súčasne, na vytvorenie série zmien režimov vo svete, ktoré vyzerali ako ušľachtilé, demokratické, ale v skutočnosti neboli.


 

.

 

William Engdahl opisuje zákulisie v 80. rokoch minulého storočia, kedy šéf CIA počas vlády prezidenta R. Reagana viedol vytvorenie niekoľkých súkromných mimovládnych organizácií. Tajne manipulovali a organizovali pokusy o nastolenie slobody a demokracie v Poľsku, v iných komunistických krajinách, zachádzajúc do Sovietskeho zväzu, Juhoslávie a Číny.

 

Elitné kruhy v USA a Európe spolu so svojim  výskumným tímom rafinovanými metódami zavádzajú novú tyraniu na územia počnúc Ukrajinou, cez Egypt až po Lýbiu i mimo nej. Cieľom bolo využívať demokratické snahy obyčajných ľudí, často študentov, o zvrhnutie režimov, ktoré odolávali tomu, čo David Rockefeller kedysi nazval vládou jedného sveta, globálnu korporátnu tyraniu.

 

V 90. rokoch minulého storočia Spojené štáty americké stáli pred novou výzvou. Studená vojna so Sovietskym zväzom skončila, železná opona spadla a javisko dejín zostalo zdanlivo prázdne. Hlavní herci však potrebovali nové „hry“. Zrazu tu nebol takmer žiadny „nepriateľ“, ktorý by ospravedlňoval pokračujúce obrovské vojenské výdavky USA alebo existenciu NATO.

 

Ide o takmer neuveriteľnú kroniku toho, ako vybrané mimovládne organizácie hovoria o slobode, ľudských právach a demokracii s cieľom priniesť vojnu, násilie a teror. Knihu by mal čítať každý, kto chce skutočne porozumieť svetovým udalostiam posledných troch desaťročí.

 

.

 

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov