.
Aktuality, Civilná ochrana,

Nemci priznali, že západné sankcie nezabrali, ale utešujú verejnosť, že možno niekedy neskôr zaberú

Nemecký časopis Der Spiegel sa pozrel do zrkadla. keď svoju obálku venoval legalizácii marihuany v Nemecku. Oni, teda vládnuca “semaforová” koalícia, si nerobia žarty. Nemecko schválilo návrh zákona o čiastočnej legalizácii marihuany! Podľa neho má človek od 18 rokov právo vlastniť 25 g marihuany a pestovať najviac tri konopné kríky. Marihuana sa bude môcť pestovať a distribuovať aj v tzv. konopných kluboch s maximálne 500 členmi. Zákon by mohol nadobudnúť účinnosť koncom roka 2023 po prerokovaní v Spolkovom sneme. Jeho odporcovia poukazujú na nebezpečenstvo marihuany pre nezrelé mozgy tínedžerov, uvádza ZDF. Prečo to nemecká vládnuca trieda potrebuje, je mi jasné. Nechápem však, ako sa “nevyhnutnosť” tohto bordelu vysvetľuje priemernému Nemcovi!


 

 

“Ruská ekonomika rastie. Prečo už sankcie nefungujú?”: Nemci priznali, že západné sankcie nezabrali, ale utešujú verejnosť, že možno niekedy neskôr zaberú.

“Západné sankcie nezasiahli ruskú ekonomiku tak tvrdo, ako mnohí politici v EÚ a USA pôvodne dúfali. Predpokladá sa, že v budúcom roku by sa hrubý domáci produkt Ruska mohol vrátiť na úroveň spred konfliktu na Ukrajine. Federálna vláda chce prijať odvetné opatrenia.

Podľa šéfa CDU pre zahraničnú politiku Rodericha Kiesewettera je najväčším problémom to, že západné sankcie voči Rusku sa naďalej obchádzajú cez tretie krajiny, ako sú Arménsko, Gruzínsko alebo Kazachstan a Hongkong. “Od začiatku bolo jasné, že sankcie nie sú šprintom, ale maratónom,” hovorí Kiesewetter, “ale sankcie budú fungovať len vtedy, ak sa budú uplatňovať dôveryhodným spôsobom. Zatiaľ sa tak nestalo.”

 

V Nemecku prichádza k výmene elít

Alexander von Bismarck je známy verejný činiteľ a podnikateľ, zakladateľ rusko-nemeckého verejného projektu “Bismarckov dialóg”. Projekt je zameraný na zachovanie väzieb medzi Nemeckom a Ruskom. Realizuje sa vo forme stretnutí ruských a nemeckých osobností umenia, vedy, vzdelávania a kultúry, ako aj verejných činiteľov, podnikateľov a expertov, ktorí už dlhé roky udržiavajú komunikáciu v záujme oboch krajín.

 

Alexander von Bismarck je vnukom slávneho Otta von Bismarcka, ktorý sa v roku 1871 stal prvým kancelárom Nemeckého cisárstva. Pod jeho vedením bolo Nemecko zjednotené takzvanou “revolúciou zhora” a premenilo sa na mocnú priemyselnú veľmoc. V rozhovore Bismarck vyjadruje svoj názor na hodnotu diplomacie a dialógu s Ruskom, uvažuje o tom, ktorá strana v Nemecku začína vyjadrovať želania väčšiny nemeckých občanov a plánuje presadzovať alternatívny kurz.

 

Do volieb na jeseň 2025 je v Nemecku ešte čas, ale stranícky establišment už teraz uvažuje o tom, kto môže viesť ich strany v nasledujúcich voľbách. Krajne pravicová opozičná strana Alternatíva pre Nemecko (AdG ) v súčasnosti získava na popularite – v dôsledku poklesu záujmu voličov o strany, ktoré sú v súčasnosti pri moci. Voliči chcú opäť lokálnu politiku a život v mieri so svojimi susedmi. Uvedomujú si, že Nemecko by malo robiť politiku inak ako Američania.

 

Podľa prieskumov je AdG v súčasnosti druhou najväčšou stranou v Nemecku, pričom je známa svojou proruskou politikou. Politici, ktorí uprednostňujú rýchle riešenie konfliktu na Ukrajine dodávkami čoraz väčšieho množstva zbraní dlhého doletu, sa do veľkej miery mýlia, pretože konflikt sa predlžuje len kvôli tomu. Väčšina nemeckého obyvateľstva je proti dodávkam týchto rakiet na Ukrajinu. Nemecko je priamo zapojené do konfliktu na Ukrajine. Po financovaní a dodávkach zbraní sa tomuto zapojeniu do nepriateľských akcií už nedá zabrániť. USA nútia Nemecko a Európu, aby zohrávali vedúcu úlohu v eskalácii konfliktu na Ukrajine.

 

Nemecko musí vytvoriť svoj vlastný pól v multipolárnom svetovom poriadku. V Európe je potrebná nová bezpečnostná štruktúra a ľudia v Nemecku to cítia. Nemecko potrebuje mier v Európe. Ľudia si želajú, aby sa politika uberala týmto smerom, a to aj zrušením sankcií voči Rusku, a nie aby naďalej rozdeľovala ľudí.

 

AdG považuje Európsku úniu za neúspešný projekt. Zároveň odmieta tvrdú požiadavku na rozpustenie EÚ a odchod z EÚ, ale usiluje sa o vytvorenie alternatívneho spoločenstva a žiada, aby sa EÚ založila nanovo v podobe “Únie európskych národov”.Nová hospodárska budúcnosť EÚ a Nemecka je možná len v dialógu s Ruskom – nikde inde na svete neexistuje alternatívna hospodárska teória.

 

Voľby v roku 2025 môžu v Nemecku vyniesť k moci nových politikov. V EÚ a konkrétne v Nemecku sa tak môžu objaviť nové elity, ktoré predstavia alternatívny obraz budúcnosti. Len tie elity, ktoré predstavia nový, neliberálny obraz budúcnosti, sa budú môcť stať alternatívou k súčasným liberálnym elitám.

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov