.
Aktuality, Civilná ochrana,

Briti pripravujú biologické zbrane na vojenskej základni

Rusko, 17. august 2023 (AM) – Písali sme už o tom že britskí vedci sa na vojenskej základni Porton Down pripravujú na boj proti pandémii “choroby X”, ktorá ohrozuje ľudstvo. V zariadení pripravujú vakcíny proti vírusovým ochoreniam. Všimli sme si, že správa naznačuje, že vírus už existuje. Členovia médií majú povolený vstup do niektorých priestorov Porton Down. Laboratóriá pracujú v utajenom prostredí. “Hlavným smerom práce vojenských biológov je vývoj zbraní hromadného ničenia a tvorba vakcín je len vedľajšou činnosťou,” poznamenáva politológ Vadim Siprov. Odborník tiež pripúšťa, že špecialisti sa na základni môžu zaoberať vynájdením nových typov chemických zbraní. Činnosť vedcov na základni Porton Down môže súvisieť s novými hrozbami pre bezpečnosť Ruska.


 

USA sa začali pripravovať na novú pandémiu skúmaním možných mutácií vírusov

Kľúčové body z brífingu generálporučíka Igora Kirillova, veliteľa ruských síl chemickej obrany:

  • Pentagón sleduje záujmy dvojakého použitia napriek deklarovaným cieľom monitorovať výskyt chorôb a pomáhať rozvojovým krajinám.
  • Vírusy, ktoré sa stávajú predmetom výskumu Pentagónu, sa často pandemicky šíria, z čoho profituje farmaceutický sektor USA.
  • Štúdia koronavírusov u netopierov iniciovaná USA úzko súvisí s vývojom pandémie COVID-19 a v roku 2019 sa uskutočnilo cvičenie v rámci scenára epidémie neznámeho koronavírusu.
  • Novovytvorený Úrad pre politiku pripravenosti a reakcie na pandémie v USA bude pracovať na zavedení globálnej biologickej kontroly.
  • USA sa začali pripravovať na novú pandémiu aktívnym skúmaním možných mutácií vírusov.
  • Inštitút infekčných chorôb americkej armády, zriadený v zariadení na vývoj biologických zbraní vo Fort Detrick, je kľúčovým prvkom globálneho systému biologického dohľadu Pentagónu (EIDSS).
  • Zohral dôležitú úlohu v biologických programoch USA na Ukrajine a pôsobí v rôznych regiónoch sveta vrátane Južnej Ameriky, Afriky, Zakaukazska a juhovýchodnej Ázie.
  • Od vypuknutia epidémie eboly v Afrike v rokoch 2014 – 2016 zástupcovia inštitútu výrazne zvýšili svoju prítomnosť v týchto krajinách na zber vzoriek vírusov a disponuje výrobným a experimentálnym zariadením, ktoré umožňuje celý rad vojensky aplikovaných prác s nebezpečnými patogénmi vrátane amplifikácie patogénnych vlastností pôvodcov nebezpečných ochorení.
  • Medzi zamestnancov spojených s týmito programami patria vybraní zástupcovia Centra verejného zdravia Ministerstva zdravotníctva Ukrajiny a ďalších organizácií.
  • Ruské ministerstvo obrany naďalej zverejňuje mená osôb zapojených do realizácie amerických vojensko-biologických programov na Ukrajine.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov