.
Aktuality, História,

Kniha Generála Petrova: Tajomstvá ovládania ľudstva

Rusko, 17. august 2023 (AM) – Kniha Tajomstvá ovládania ľudstva od Gen. Konstantina Pavloviča Petrova je rozsiahla kniha-učebnica, ktorá rozoberá množstvo tém. Je vhodná pre ľudí, ktorí si kladú rôzne otázky typu- „ako tento svet vyzerá?“, „prečo sa má dobre len hŕstka ľudí?“, „prečo ceny stále rastú a prečo je inflácia?“ ale aj typu: “prečo si väčšina ľudí vo voľbách vyberá “menšie zlo” a nemá koho voliť?“ , „Kam smeruje naša krajina a aký /koho cieľ napĺňa?“ Prečo nám médiá podsúvajú elity, ktoré elitami nie sú a ľudia, ktorí by si zaslúžili vzhľadom na svoje vedomosti a prínos pre spoločnosť nazvať elitami sú kdesi v úzadí?


 

Človek, ktorý sa zahĺbi do tejto knihy, nájde v nej odpovede na takéto otázky. Pochopí riadenie doslova celého sveta a rôzne prepojenia… Uvedomili ste si niekedy, ako nás spoločnosť formuje? Ako využíva vinu, hanbu, strach? Ako využíva masmédiá, aby nás “upratala” do nejakých mantinelov? Za akým cieľom sa to deje? Aký smer nám udáva táto spoločnosť? Kto sa vlastne skrýva za slovom spoločnosť?
Kniha má viac vrstiev. S narastajúcou úrovňou poznania v nej nachádzam nové a nové impulzy na zamyslenie a hľadanie (a nachádzanie) odpovedí.

 

Z množstva tém (kapitol) píšem pár slov z kapitoly o riadení a z kapitoly o ekonomike. Sú to témy, o ktoré sa zaujíma asi najviac ľudí…
V jednej z kapitol nám gen. Petrov vysvetľuje, ako funguje riadenie sveta. Postupne sa dostaneme aj k zamysleniu, ako aj my podliehame procesu riadenia pomocou reklám. Stačí si uvedomiť, kto platí tie reklamy. Páni reklamného systému vkladajú do reklám informáciu potrebnú na dosiahnutie vlastných cieľov. A my sa stávame ovládanými (stávame sa prostriedkom na realizáciu ich cieľov). My podliehame ilúzii reklamy a robíme, čo oni chcú – kupujeme si novú kozmetiku, prostriedky na holenie, voňavky,… Dokonca sme schopní uznať za módny trend deravé, roztrhané rifle… Niekto nás zmanipuloval tak, že poniektorí si už myslíme, že je to naša voľba. Reklamy si mnohí už uvedomujeme, ale chápeme aj to, že do rovnakej sféry riadenia patria aj knihy, hudba, filmy – všetko, čo nazývame kultúrou?
Poznatky o riadení (kapitola 12 – tajná teória riadenia) sa dajú využiť na riadenie v rôznych aspektoch – od riadenia samého seba, svojho života, cez riadenie firmy, okresu, kraja, až po rôzne supersystémy.

 

V časti o ekonomike je rozobratý dnešný kreditno-finančný systém. Vysvetľuje, ako sa peniaze „tvoria zo vzduchu“. Banky nepožičiavajú len zo svojich peňazí, ale vytvorením pôžičky vytvárajú nové bezhotovostné peniaze, čím znehodnocujú peniaze všetkých ostatných ľudí.
V ekonomike nie sú stanovené žiadne medzinárodné štandardy tovarov a služieb. Hodnota tovarov a služieb sa meria v peniazoch, t.j. peniaze sú veličinou merania hodnoty. No jednotky merania sú v každej krajine iné. Neexistuje žiadny overený pevný štandard na prevod mien jednotlivých krajín.

 

„Keby sa „metre“ alebo „volty“ každú chvíľu menili ako ceny valút a ceny zlata, tak by nič nemohlo fungovať: Zariadenia by zhoreli a súčiastky do zariadení by “nepasovali” svojou veľkosťou.

 

Pri spoločensky prospešnom riadení ekonomiky by investor nedostával percentá len za požičanie peňazí (v tomto prípade mu je jedno, ako sa peniaze vynaložia, či sa rozkradnú), ale napr. dostal by percentá /podiel z reálneho zisku, ktorý bude dosiahnutý v podniku/krajine vďaka prostriedkom investora. (Tak by bola vzájomná kontrola.)

 

Na záver prikladám pár citátov z rôznych kapitol:
„Inflácia vzniká preto, lebo vo finančnom bloku sa „svojvoľne“ (t.j. bez produkcie spoločensky prospešných tovarov a služieb , a len na základe úžerníctva) tvorí „príjem“ a z neho prameniaca kúpna sila.“
„Ľudia musia vedieť, čo sa v skutočnosti deje, vedome sa rozhodovať a konať na základe skutočného stavu vecí.“
„Nežijeme zle preto, že by sme zle pracovali, ale najmä preto, že nás zle riadia.“
„Každý v miere svojich znalostí a chápania „pracuje na seba“. Ale nie každý si uvedomuje, že v miere svojej neznalosti a nechápania pracuje na tých, ktorí vedia a chápu viac ako on.“
„Jediným cieľom celého zdravotníckeho systému musí byť zdravie a práceschopnosť každého človeka a celej spoločnosti, a nie dosahovanie zisku na ľudskom trápení.

 

Každý človek, ktorému záleží na vlastnej budúcnosti, budúcnosti detí, krajiny národa, by si mal prečítať túto knihu. Nie preto, aby konal podľa návodu, ale preto, aby sa naučil rozpoznávať, čo sa v skutočnosti deje. Aby ani náhodou nepovažoval za jedinú objektívnu pravdu to, čo si vypočuje z médií.

Elas

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov