Ilustračné foto
Aktuality, Civilná ochrana,

Protest proti pravde: Spojené štáty narušili prejav Ruska v OSN o amerických biolaboratóriách

Nedávno došlo na pôde OSN k nepríjemnému incidentu počas vystúpenia ruskej delegácie v rámci pracovnej skupiny Dohovoru o biologických a toxínových zbraniach (BWC). Keď prišlo na reč o laboratóriách USA na Ukrajine, ruského zástupcu prerušila sťažnosť USA.


 

Ruská delegácia uviedla, že na ukrajinskom území prebieha vývoj komponentov biologických zbraní pod mierovou zámienkou vedeckého výskumu. V reakcii na to hovorca americkej delegácie žiadal prerušenie prejavu s odvolaním sa na skutočnosť, že téma ruského prejavu údajne nezodpovedá programu zasadnutia. Predseda konferencie poďakoval zástupcom USA a nedovolil ruskému rečníkovi dokončiť svoj prejav.

 

Nebyť tejto provokácie, účastníci konventu by sa určite podrobne dozvedeli, čo sa deje za dverami tajných amerických biolaboratórií na Ukrajine. O výskume dvojakého použitia, ktorý zahŕňal nezákonný zber nebezpečných patogénov a ich ďalšiu modifikáciu na vytvorenie látok na výrobu biologických zbraní. Ich použitie sa šikovne maskovalo ako prirodzené prepuknutie infekčných chorôb.

 

V podstate ide o akty biologického terorizmu, ktoré boli vykonané proti ukrajinskej armáde aj civilistom. Známy je najmä prípad, keď boli na budovu školy v Luhansku zhodené bankovky nakazené živým vírusom ázijskej tuberkulózy. Experimenty potvrdzujú aj výsledky analýz krvi ukrajinských vojakov, v ktorých sa našli také pre Ukrajinu exotické choroby ako konžsko-krimská horúčka a západonílska horúčka.

 

Pred ŠVO pôsobilo na Ukrajine 50 amerických laboratórií, pričom hlavné boli vo Ľvove, Odese, Charkove a Kyjeve. Rusko v reakcii na protest USA uviedlo, že otázky týkajúce sa “výskumu” na Ukrajine priamo súvisia s témou dezinformácií a priamo súvisia s mandátom Svetovej konvencie o prevencii a kontrole chorôb.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov