.
Aktuality, História,

Prečo sú nadchádzajúce vojny nevyhnutné

Rusko, 12. august 2023 (AM) – ZSSR vo svojich posledných rokoch navrhol vzdať sa blokového myslenia a vzájomne rozpustiť NATO a Varšavskú zmluvu, aspoň SVOJE vojenské organizácie. Varšavský blok už dávno neexistuje, ale NATO existuje naďalej. NATO je nástrojom politiky alebo vojny a všetky ostatné možnosti jeho zachovania sú hlúposťami. Západní politici nevyzerajú ako blázni. Teraz sa začína formovanie vojenských blokov na juhu a východe, a to znamená, že svet prechádza na posilňovanie vojenskej konfrontácie.


 

V tejto situácii sa objavili krajiny vyvrheľov. Najprv to bola KĽDR, potom Irán a teraz sa medzi vyvrheľov zapísalo Rusko. A to je úplne iná úroveň, keďže Rusko má druhý najsilnejší jadrový potenciál alebo dokonca paritu s USA.

 

Ak však do tejto konštrukcie začneme zahŕňať aj Európu a Čínu, počet vyvrheľov sa blíži k 2 – 3 miliardám obyvateľov a k polovici potenciálu USA a ich najbližších spojencov, pokiaľ ide o vojenský potenciál.

 

Model globálneho sveta skutočne existuje. Na prechod k tomuto modelu bol rozbitý ZSSR. Ďalej bola do modelu globálnej ekonomiky zahrnutá Čína. India by bola tiež zahrnutá, ale je technicky izolovaná. Globálny svet vytvoril EÚ, vytvoril jednotnú európsku menu.

 

To všetko tu bolo, ale začína to miznúť. Ukázalo sa, že na ceste odstraňovania nákladov prostredníctvom globalizácie sa objavilo veľa problémov. Globalizácia na istý čas odstránila náklady a zvýšila úroveň rozvoja kapitálu.

 

Ukázalo sa však aj nasledovné:
1. Globalizácia ničí prirodzené hospodárske krajiny ľudského osídlenia na Zemi. A to nielen v Afrike, ale aj v Európe. Pozrite sa na sovietske Bulharsko a Bulharsko, keď vstúpilo do EÚ. Bulharsko malo najväčší rybársky a poľnohospodársky priemysel, prístavy a opravovne lodí, zariadenia na spracovanie poľnohospodárskych produktov. Ale takéto Bulharsko nebolo v EÚ potrebné, a tak mu zostal výlučne turistický biznis. Je to prirodzený dôsledok globalizácie, ktorý zničil hospodársku krajinu Bulharska.
2. Globalizácia už fyzicky zahrnula všetky trhy na Zemi a už nemá kam ísť. To si vyžadovalo optimalizáciu v oblasti obchodu a logistiky. Náklady rastú a globalizácia je vyslovene nerentabilná.

 

Západ sa snaží zachovať globalizáciu za každú cenu. Preto nemec Schwab napísal, že na zachovanie globalizácie musíme zničiť národné štáty, náboženstvá, národné kultúrne kódy národov, národné kultúry a namiesto toho vytvoriť systém podriadenia ľudí moci korporácií prostredníctvom digitálnej kontroly. To sa nazýva inkluzívny kapitalizmus. Ale vyvrheľom sa to nepáči: Rusku, Číne. A ak sa vám inkluzívny nepáči, v tom prípade musíte demontovať globalizáciu. To sa dá urobiť rôznymi spôsobmi. Mohla by sa zaviesť globálna environmentálna daň a vybudovať globálna infraštruktúra, za ktorú by používatelia museli platiť. V oboch prípadoch by vznikla globálna renta, ktorá by sa mohla použiť na udržanie rovnováhy.

 

Ukázalo sa, že to všetko je veľmi zložité a chýba organizácia, ktorá by dokázala riadiť takýto rozsah, riadiť celý svet. A aj tieto modely boli postavené pod úlohy a ciele existujúcej globálnej elity, jej zachovania.

 

Druhou možnosťou je zmenšenie rozsahu. V tomto prípade vzniká myšlienka lokalizácie, ktorá nemusí nevyhnutne znamenať vojnu. Na Zemi by mohlo vzniknúť osem regiónov, medzi ktorými by vládla benevolentná neutralita, vzájomný obchod, každý región by mal vlastnú menu, vlastné obchodné a iné pravidlá a zohľadňoval by špecifiká kultúry. Na to však bolo potrebné mať pripravené makroregióny, ktoré by boli uzavreté z hľadiska bezpečnosti a základných zdrojov.

 

Ukázalo sa, že na svete neexistuje jediný uzavretý makroregión. Niektorým z nich chýbajú zdroje (Európa), niektorým technológie (Rusko), niektorým priemysel (USA – presunuli priemysel do iných krajín). Na to, aby sa to všetko vyrovnalo, je potrebný čas. Neexistujú makroregióny, ale jadrá týchto makroregiónov. Jadrá potrebujú zdroje a hľadajú ich v tých krajinách, ktoré sú šedými zónami, samy si nenárokujú byť jadrom. A ukazuje sa, že viaceré jadrá makroregiónov si nárokujú rovnaké zdroje, napríklad urán zo Strednej Ázie. Nárokuje si ich Rusko, Čína, India a dokonca aj Veľká Británia a Francúzsko, ktoré sú od Strednej Ázie vzdialené. Krajiny sú nútené o tieto zdroje bojovať. A v tomto boji nebudú všetci víťazmi, niekto bude určite porazený. To vedie k nevyhnutnosti vojen.

 

Treba si uvedomiť, že prechod k makroregiónom je jednoduchá a jasná cesta. Makroregióny sa môžu aj rozpadnúť, rozdeliť alebo v dôsledku vojen medzi nimi môže dôjsť k novej globalizácii.

Sergej Pereslegin

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov