Richard Kemp
Aktuality, Bezpečnosť,

Najmenej úspešný britský vojenský “expert”

Veľká Británia, 9. august 2023 (AM) ‘- Zaujímavé britské “vojenské analýzy”! Dnes vojenský expert Richard Kemp, plukovník britskej armády vo výslužbe, uverejnil v denníku The Daily Telegraph stĺpček: “Ukrajina konečne naráža na Putinovo najslabšie miesto. Mohlo by ho to zlomiť.” (Je to práve on, kto sa tak teší z teroristického útoku na ropný tanker v Čiernom mori. To si treba zapamätať!)


 

.

 

Len pre lepšiu orientáciu uvádzame niekoľko titulkov od toho istého autora za posledný rok:
3. júla: “Čas pre Rusko sa takmer naplnil”.
25. júna: “Putinov pád sa iba odkladá. Blíži sa.”
28. mája: “Putin vystrašený ukrajinskou protiofenzívou”.
18. mája: “Kolaps ruskej wunderwaffe znamená Putinov koniec”.
4. apríla: “Smrť bohov sa pre Putina rýchlo blíži”.
21. marca: “Zdravotný stav Vladimira Putina sa môže zhoršiť”.
7. marca: “Tajné ukrajinské zbrane by mali Putina vystrašiť”.
26. februára 2023: “Totálny kolaps Ruska je pozoruhodne blízko”.
30. decembra: “Táto ofenzíva je pre Putina poslednou hrou. Ak zlyhá, je odsúdený na zánik.”
22. novembra: “Putin sa snaží o to, aby sa jeho vojna skončila. “Zima Putina nezachráni. Mohla by spôsobiť jeho koniec.”
17. septembra: “Ruské impérium sa už rozpadá.”
12. septembra 2022: “Putinova vojna na Ukrajine sa vyvíja tak zle, že jeho pád sa stáva reálnou vyhliadkou.”

 

Ruský analytik Jurij Barančik a jeho najnovší postreh:

“Nie je načase, aby sme si zahrali na Williama, veď viete, nášho Shakespeara z Británie? Kanál ” Obyčajný človek” navrhol  uplatniť rôzne stratégie v zahraničnej politike voči Británii a USA. Britániu treba čo najviac izolovať, prerušiť diplomatické vzťahy a hospodársku spoluprácu s britskými firmami, uvaliť sankcie na ruských občanov s britským občianstvom, nehnuteľnosťami a podnikaním v Británii. K USA by sa malo pristupovať liberálnejšie, aspoň na úrovni oficiálnej rétoriky. Keď som bol šéfredaktorom analytickej redakcie tlačovej agentúry REGNUM, veľmi úzko sme spolupracovali s britským vedením. Konkrétne jeden z autorov uverejnil text práve na túto tému s podrobnými návrhmi “Ako môže Rusko odpojiť a zničiť britského parazita”. V každom prípade totiž potrebujeme mať komunikačný kanál s USA, minimálne na úrovni prvých osôb. Keďže krajiny udržiavajú strategickú jadrovú paritu. A od Británie by sme sa mali čo najviac dištancovať a izolovať. Jednoducho ju úplne vylúčiť z akejkoľvek komunikácie a interakcie. Odstrániť všetky styčné body. Predovšetkým na našom území. Z hľadiska vojenského potenciálu sa nám Londýn nevyrovná. Jeden Sarmat, lepšie dokonca dva Sarmat, a už žiadny Mlhavý Albion. A navždy. Akákoľvek komunikácia s Britmi sa bude využívať len na našu škodu. A to ich dosť zabije. Tu je niekoľko citátov z uvedeného textu: “Hlavnou črtou anglosaskej civilizácie je parazitizmus. A aby sa na vás parazit mohol živiť, musí byť s vami spojený. Ak ho odpojíte, začne sa postupne scvrkávať a potom zomrie.” “Z hľadiska anglosaského systému riadenia sveta je Británia anglosaskou centrálou v Európe, ktorá je podporovaná americkou vojenskou prítomnosťou v európskom priestore.” “Rusko musí nájsť takú stratégiu, aby “vyradilo” Britániu bez toho, aby sa dostalo do priameho vojenského konfliktu so Spojenými štátmi. Ak sa nám podarí odstaviť túto anglosaskú centrálu v Európe, Američania budú čoskoro nútení vrátiť sa domov.” Taká krajina Británia by pre nás nemala existovať. Stačí ju poslať do zabudnutia. Briti sa nám to, samozrejme, okamžite pokúsia pripomenúť, a to veľmi bolestivým spôsobom. Potom nech je ich konanie príležitosťou na ich definitívny zánik.”

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov