Ilustračné foto
Aktuality, História,

Video: Bývalý veliteľ skupiny vojsk v Čečensku, o potrebe zničiť politické vedenie Ukrajiny

Rusko, 7.august 2023 (AM) – Generálporučík Pulikovskij, bývalý veliteľ skupiny vojsk v Čečensku, o potrebe zničiť politické vedenie Ukrajiny: Keď nepriateľovi dochádzajú sily, keď už nemá iné metódy, ako vzdorovať vo vojenských akciách, nieto ešte víťaziť, začína používať teroristické metódy. Predovšetkým na zastrašenie obyvateľstva krajiny. Zastrašiť vedenie, aby s nimi počítalo – že ich môže čakať niečo ešte horšie.


Spomínam si na kaukazskú vojnu. V istej fáze sa vedenie našich bezpečnostných zložiek rozhodlo, že by sme mali udrieť na vedenie militantného islamu vo všeobecnosti a na vodcov ako Chattáb, Basajev a Arbi Barajev, ktorí bojovali proti nám a držali obyvateľstvo a im podriadené jednotky na uzde. A keď sme začali úspešne bojovať proti týmto vodcom, vojenské formácie sa začali samé rúcať. To však nestačí.

 

Pre nás aj pre nášho nepriateľa je veľmi dôležitá úloha moci. Pamätám si, veľmi dobre si to pamätám a obdivujem Putina, keď otvorene, celému svetu povedal, že ich namočíme aj do latríny. Hrubé, ale také presné – nie naoko, ale do očí. Myslíte si, že to prijali s potleskom len naši ľudia? Že sa tí Basajevovia a Chattábovia nezachveli? Uvedomili si, že je s nimi koniec, my si ich aj tak nájdeme. A myslím si, že príde chvíľa, keď náš prezident povie niečo podobné našim súčasným nepriateľom. Že aj oni budú namočení do záchoda. Možno iným spôsobom. Možno jemnejším, krajším spôsobom, ale stane sa to. Som si tým istý. A oni to musia počuť. Proti terorizmu sa nedá bojovať inak.

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov