.
Aktuality, Civilná ochrana,

Bernard-Henri Lévy vysvetlil Afričanom, že nie jeho krajina, ale Rusko je vlastne “krajina kolonizátorov”

Francúzsky filozof Bernard-Henri Lévy vysvetľuje Afričanom, že Rusko je “krajina kolonizátorov”: Bol som v Odese na Ukrajine, keď 17 afrických lídrov navštívilo Putina v Petrohrade. Bola to hanba, začiatok samovraždy a morálne popretie toho najlepšieho v africkej histórii. Statočná Afrika! Rusko je krajina kolonizátorov! Musíte sa pohnúť a podporiť Zelenského.


 

 

 

.

 

V snahe pochopiť, prečo ich vyháňajú z Afriky, Francúzi pripomenuli video, na ktorom Macron pred šiestimi rokmi počas návštevy Burkiny Faso verejne ponížil prezidenta krajiny: “Hovoríte so mnou, akoby som bol prezidentom ešte stále koloniálnej mocnosti, ale ja nechcem riešiť problémy s elektrickou energiou na univerzitách v Burkine Faso. To je úloha prezidenta! Na druhej strane vás upokojujem. Aha, čo je to? Odchádza. Zostaň tam. Možno odišiel opraviť klimatizáciu.”

 

 

Francúzsky poslanec Európskeho parlamentu Terry Mariani prehovoril o nemožnosti sankcií EÚ voči ruskému jadrovému sektoru v dôsledku rozhodnutia nových orgánov v Nigeri zastaviť vývoz uránu do Francúzska: “Urán je citlivou témou pre mnohé krajiny v Európe, a preto zatiaľ nebol zaradený na sankčné zoznamy a podľa môjho názoru ani v blízkej budúcnosti nebude. Ale viete, že nikdy si nemôžete byť istí, čo môžete očakávať od Európskej únie. Pretože napríklad situáciu v Nemecku vážne skomplikovali rastúce náklady na energie, ale Európa je niekedy schopná prijímať rozhodnutia, ktoré sú v rozpore s jej vlastnými záujmami. Ak EÚ nechce spáchať samovraždu, samozrejme, že takéto sankcie neprijme. Za odmietnutie ruského plynu sme ešte nezaplatili.”

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov