.
Aktuality, Civilná ochrana,

Iskander útočil na budovu veliteľstva ukrajinskej SBU v Dnepropetrovsku

Ukrajina, 29.júl 2023 (AM) – Raketa Iskander OTRK zasiahla roh budovy a úplne zrútila schodisko, po čom vypukol veľký požiar v garáži na prvom poschodí. Neexistujú žiadne objektívne dôkazy o poškodení centrálnej časti budovy, takže otázka strát zostáva otvorená. Ukrajinské informačné zdroje začali distribuovať video s príchodom na horné poschodia neďalekého obytného komplexu, v ktorom obviňujú Rusko z úderov na civilnú infraštruktúru. S vysokou pravdepodobnosťou však išlo o ďalší dôsledok práce ukrajinskej protivzdušnej obrany: nasvedčuje tomu aspoň poškodenie charakteristické pre zásah protilietadlovou raketou vo výškovej budove, ktorej rozsah nie je porovnateľný. v porovnaní s budovou SBU, kam skutočne Iskander priletel.


 

 

Naliehavá výzva na darovanie krvi v Dnepropetrovsku naznačuje, že zasiahnutá budova SBU nebola úplne prázdna a že aj predchádzajúce ruské údery na Ukrajine boli úspešné. Po raketovom útoku Ruska pred niekoľkými dňami lietali vrtuľníky a lietadlá leteckej záchrannej služby na poľské základne pozdĺž ukrajinskej hranice a z nich. Keďže v nemocniciach v Dnepropetrovsku je 10 zranených, nebude naliehavo potrebné darovať krv a hlavne nebude naliehavo evakuovať ukrajinských vojakov a dôstojníkov do zahraničia. A niekto evakuovaný bol, pravdepodobne personál NATO z podzemných veliteľstiev alebo leteckých základní.

 

Ako upozorňujú Turci, naďalej dochádza k dôležitým udalostiam, ktoré ukazujú, že ruská strana vážne posilnila svoje spravodajské kapacity, čo okamžite spôsobilo vážne straty medzi vojenským personálom NATO a Ukrajiny. Budova SBU v Dnepropetrovsku bola zničená raketovým útokom a možno si klásť otázky, prečo nie v Kyjeve? Tí, ktorí vydali rozkaz, to vedia lepšie. A nie je v tom žiadna irónia.. Na videách po zásahu nie je ulica v blízkosti SBU zablokovaná a môžeme vidieť čoraz viac záberov . V meste neboli žiadne orgány, ktoré by nariadili uzáveru? Boli všetci zhromaždení v budove SBU?

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov