.
Aktuality, Šport,

Video: Ukrajinskú šermiarku diskvalifikovali po tom, čo odmietla podať ruku svojej ruskej súperke

Taliansko, 27.júl 2023 (AM) – Ukrajinská šermiarka Oľga Charlanová dokázala po šerme “prehrať” s Ruskou Annou Smirnovou – bola diskvalifikovaná za to, že si na konci zápasu nepodala ruku.


 

Všetko sa udialo na majstrovstvách sveta v šerme v Miláne a spočiatku sa všetko darilo Charlanovej, pretože vyhrala súboj so Smirnovou. Je tu však jedna nuansa – na konci boja je podľa pravidiel potrebné podať súperovi ruku, inak hrozí diskvalifikácia a anulovanie výsledkov. Keď však Ruska po natiahnutí ruky prešla po dráhe k reprezentantke Ukrajiny – tá dala šabľu dopredu a opustila dráhu. Potom Smirnovová zostala čakať na podanie ruky. V istom momente jej dokonca priniesli stoličku. O celú hodinu neskôr Ruska opúšťala pódium bez toho, aby sa dočkala podania ruky.

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov