.
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Ruská spoločnosť spúšťa hromadnú výrobu novej samonabíjacej ostreľovacej pušky

Rusko, 18.júl 2023 (AM) – Nová ostreľovacia puška vstupuje do štádia sériovej výroby, hovoríme o samonabíjacej puške Zveroboj (ľubovník bodkovaný), vyvinutý spoločnosťou Lobaev Arms. Podľa šéfa spoločnosti Vladislava Lobaeva sa zbraň bude vyrábať v dvoch kalibroch: 375 (9,5X72 mm) a 408 Cheytac (10,3X77 mm). Zveroboj bol vyvinutý spoločnosťou už skôr, hromadná výroba bola plánovaná neskôr, ale rozhodnutie bolo zmenené, zrejme na žiadosť ostreľovačov zúčastňujúcich sa špeciálnej operácie. Puška umožňuje zasiahnuť ciele vo vzdialenosti viac ako dva kilometre.


 

Posun v načasovaní výroby zbraní bol ovplyvnený aj uvedením domáceho náboja kalibru Cheytac, vyvinutej spoločnosťou Lobaev Arms a hromadne vyrábanej z ruských komponentov. Spoločnosť sa dávnejšie rozhodla odložiť výrobu samonabíjacej verzie v kalibroch 375 a 408 Cheytac, ktoré spoločnosť vyvinula skôr. Výhodou tejto pušky je, že s presnosťou 0,5 oblúkových minút umožní zasiahnuť ciele na vzdialenosť dvoch alebo viacerých kilometrov menej trénovanými strelcami kvôli možnosti rýchleho druhého výstrelu – RIA News cituje slová Lobajeva. Názov novej ostreľovacej pušky “ľubovník bodkovaný” bol vybraný ľudovým hlasovaním v sociálnych sieťach. Táto možnosť získala viac hlasov. Lobaev Arms nielen vyvíja a vyrába ostreľovacie zbrane, ale vykonáva aj systematickú prácu na dovoznej náhrade zahraničnej munície a vytvára vlastnú líniu nábojov.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov