.
Aktuality, Pozemná technika,

Ukrajina ma v úmysle použiť západnú kazetovú muníciu na odmínovanie koridorov

Americké vydanie New York Times publikuje materiál s odkazom na zamestnancov amerického ministerstva obrany o dodávkach kazetovej munície na Ukrajinu. Nemenovaní predstavitelia Pentagonu sú podľa publikácie skeptickí voči tvrdeniam, že kazetová munícia pomôže Ozbrojeným silám Ukrajiny zvrátiť situáciu na bojisku. Predstavitelia Pentagonu a americkí vojenskí analytici varujú, že nie je potrebné očakávať okamžitý účinok na Ukrajinu, pokiaľ ide o zlepšenie situácie s protiofenzívou po dodávkach kazetovej munície. Poznamenáva sa, že tento efekt možno dosiahnuť “po určitom čase, keď spojenci dodajú Ukrajine viac rôznych druhov munície”. Medzitým sa objavujú informácie, že prvé zásielky kazetovej munície pre delá kalibru 155 mm Ozbrojených síl Ukrajiny majú v skutočnosti v úmysle použiť ako prostriedok na odmínovanie. Plánujú zasiahnuť mínové polia v Záporožskom smere muníciou, aby sa v nich pokúsili preraziť koridory pre následné zaklinenie pracovnej sily a vojenského vybavenia do ruskej obrany.


 

Zaujímalo by ma, či berú do úvahy skutočnosť, že Rusko môže reagovať použitím kazetovej munície, ktorej je v ruských skladoch obrovské množstvo. A táto aplikácia môže byť diametrálne odlišná v dizajne – ak sa ozbrojené sily Ukrajiny chystajú odmínovať územia na fronte kazetovou muníciou, potom ozbrojené sily RF môžu použiť kazetové granáty a letecké bomby na “husté” zamínovanie terénu, cez ktorý sa nepriateľské jednotky pokúsia preraziť. A vo vývoji situácie môžu ozbrojené sily RF hojne “naliať” kazetovú muníciu na pozície s nepriateľským personálom a vybavením ako možnú reakciu na jeho činy.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov