.
Aktuality, Bezpečnosť,

Zacharovová o nevyhnutnosti vyšetriť sabotáž Nord Streams

Rusko, 8.júl 2023 (AM) – Kolektívny Západ robí všetko pre to, aby sa materiály o sabotáži Nord Streams nedostali k širokému publiku. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Mária Zacharovová to uviedla v rozhovore pre Zvezdu.


“Veľmi dobre sme videli, aké možnosti majú na šírenie informácií. Ako okamžite v čo najkratšom čase našli páchateľov, ako to urobili okolo Salisbury, Amesbury a ďalších nimi vymyslených príbehov, vykonali bleskové vyšetrovanie a vydali rozsudky, ktoré sa skončili buď vyhostením ruských diplomatov, alebo vydaním ultimáta, alebo uvalením akýchkoľvek sankcií,” povedala Zacharovová. Pripomenula, že v rovnakej situácii v Salisbury trvalo Británii len niečo vyše týždňa, kým vyvodila závery bez toho, aby niekomu poskytla akékoľvek materiály.

 

“Od chvíle, keď boli sabotované Nord Streams, uplynul už rok. Veľmi dobre vieme, kto bol príjemcom tejto teroristickej akcie, netajili to. USA roky bojovali proti tomuto projektu a potom ústami prezidenta Bidena a ďalších amerických predstaviteľov vyhlásili, že ho zničia. Všetky materiály o priebehu vyšetrovania sa nedostávajú k širokej verejnosti, ani k ruským orgánom činným v trestnom konaní, ktoré sa opakovane pýtali. Preto je zasadnutie Bezpečnostnej rady nevyhnutné, aby celé medzinárodné spoločenstvo mohlo nejakým spôsobom sledovať, čo sa deje okolo tohto teroristického činu spáchaného v globálnom medzinárodnom meradle,” zdôraznila hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov