.
Aktuality, Bezpečnosť,

Kto velí útočným skupinám Wagnerovcov

V posledných týždňoch sa na Telegrame objavilo veľa okolo Prigožina. Keďže Wagnerovci nie sú zazmluvnení, vznikla otázka či sa ruské sily môžu zaobísť bez nich v operácii. Pozrime si len zoznam veliteľov Wagnerovcov, a pozrime sa, či takýchto ľudí s ich kompetenciami a veleniami vo vojne s proxy silami NATO potrebuje Rusko, alebo nie. Kto velí veliteľstvu a útočným skupinám Wagnera:


  • Andrej Nikolaevič Trošev. Volací znak Grey. Hrdina Ruska, riadny kavalier Rádu odvahy, plukovník ministerstva vnútra. Bol v Afganistane, v oboch čečenských vojnách a dostal vyznamenanie za hrdinstvo v Sýrii.
  • Andrej Michajlovič Bogatov. Volací znak “Tramp”. Hrdina Ruska. Bojoval v Afganistane v rámci DŠB. Bojoval v Juhoslávii. V Sýrii bol ťažko zranený, prišiel o ruku. Získal Rad hrdinu, 4. Rad za odvahu. Vrátil sa do služby. Jeho jednotka napokon vyradila OS Ukrajiny z Artemovska.
  • Alexander Sergejevič Kuznecov. Volací znak “Ratibor”. 4. Rad odvahy, Hrdina Ruska. Kariérny vojak, slúžil v oboch čečenských vojnách. Vojenský tribunál ho odsúdil na 10 rokov! Po prepustení sa pridal k Wagnerovi. Viedol prieskumnú diverznú skupinu s názvom Rusič. Prešiel Sýriou, Líbyou. Bol ťažko zranený v Bachmute. Uzatvoreným dekrétom prezidenta bol vyznamenaný “Zlatou hviezdou” Hrdina Ruskej federácie.
  • Dmitrij Utkin. Vyznamenaný 4 Radmi odvahy. Bývalý veliteľ roty špeciálnych síl GRU. So svojou rotou v noci v roku 99 vzal útokom Botlich a Haramskú výšinu. Vedie útok Wagnerovej skupiny.
  • Volací znak “Zombie”. Hrdina Ruska, účastník všetkých Wagnerových kampaní. Meno je utajované.
  • Volací znak “Mehan”. Hrdina Ruska. Ťažko zranený, v rekonvalescencii. Meno je utajené.
  • Volací znak “Salem.” Hrdina Ruska. Zranený, prišiel o ruku. Vrátil sa do akcie. Meno je utajené.

Zatiaľ neexistuje zoznam tých, ktorí dostali titul Hrdina pre ŠVO, výkvet ruskej armády, hrdinovia čo sa stali nepotrebnými.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov