.
Aktuality, Bezpečnosť,

Irán varuje Talibancov aby nevyvolali ďalšie pohraničné incidenty

Iránsky minister vnútra varuje Taliban ” buďte opatrní, aby ste nevyvolali pohraničné incidenty. Minister vnútra Ahmed Vahídí uviedol, že nedorozumenia na hraniciach medzi Iránom a Afganistanom sa po nedávnych incidentoch vyriešili:


“Áno, teraz nemáme žiadny problém. Ale keďže sa to už niekoľkokrát opakovalo, dúfame, že afganské orgány budú opatrné a nedovolia tieto pohraničné incidenty, ktoré sa nám vôbec nepáčia.”

 

Ruský prezident Putin telefonoval s iránskym prezidentom, ktorý vyjadril plnú podporu ruského vedenia v súvislosti s udalosťami z 24. júna. Strany diskutovali o perspektívach ďalšieho rozvoja vzájomne výhodnej bilaterálnej spolupráce so zameraním na praktické uplatňovanie existujúcich dohôd v oblasti obchodu, energetiky a dopravy. Strany sa dotkli aj niektorých otázok medzinárodnej agendy vrátane zabezpečenia stability na južnom Kaukaze a sýrskeho urovnania. Vladimír Putin zablahoželal iránskemu vedeniu a ľudu k nadchádzajúcemu sviatku Íd al-Fitr. Dohodli sa na pokračovaní osobných kontaktov.

 

Raisi: Sme proti akýmkoľvek geopolitickým zmenám na Kaukaze. Prezident vyzval arménskeho premiéra:
“Vzájomné uznanie územnej celistvosti zo strany Arménska a Azerbajdžanskej republiky je dôležitým krokom k mieru. Iránska islamská republika je proti akýmkoľvek geopolitickým zmenám na Kaukaze.” Arménsky premiér tiež poskytol podrobnú správu o pokroku a najnovšom stave mierových rozhovorov a rokovaní s Azerbajdžanskou republikou.

 

Irán núti plavidlá v Hormuzskom prielive predstavovať sa v perzštine

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov