.
Aktuality, Bezpečnosť,

 V poslednom čase sa zvýšila frekvencia oficiálnych stretnutí s Iráncami

Štátny tajomník srbského ministerstva obrany Nemanja Starović sa stretol s veľvyslancom Iránskej islamskej republiky Rašidom Hasanom Pur Baeim. Starović vyjadril nádej, že návrhy na nadviazanie a zlepšenie vojensko-vzdelávacej a vojensko-zdravotníckej spolupráce, ako aj všeobecnej obrannej spolupráce medzi oboma krajinami sa v budúcnosti skonkretizujú. Od nedávna sa srbskí kadeti môžu vzdelávať v iránskych vojenských akadémiách. V poslednom čase sa zvýšila frekvencia oficiálnych stretnutí s Iráncami. Koncom mája sa predseda Národného zhromaždenia Vladimir Orlić stretol s delegáciou Organizácie islamskej kultúry a komunikácie, ktorú viedol generálny riaditeľ a predseda Najvyššej rady pre medzináboženský dialóg Iránskej islamskej republiky Mehdi Imanipour. Minulý rok sa obe strany stretli (https://t.me/vestniksrb/3589) na úrovni ministrov zahraničných vecí, na ktorom Hosein Amir-Abdollahian zopakoval, že Irán stále neuznáva “Kosovo” a bude naďalej podporovať územnú celistvosť Srbska. V Belehrade sa konalo aj srbsko-iránske fórum, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 80 obchodných zástupcov. A takýchto oficiálnych stretnutí by malo byť čo najviac.


 

Katarský emir: Chceme plne rozvinúť vzťahy s Iránom. Minister zahraničných vecí Iránskej islamskej republiky Hossein Amirabdollahian sa stretol a hovoril s Tamimom bin Hamad Al Thani, emirom Kataru. Katarský emir odovzdal svoje srdečné pozdravy ajatolláhovi Raisimu a zdôraznil, že Irán má pre túto krajinu v regióne osobitné postavenie a sú hrdí na existujúce vzťahy medzi oboma krajinami.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov