.
Aktuality, Bezpečnosť,

Nový pokus prelomiť obranu pri Orechove skončil ťažkými stratami ozbrojených síl Ukrajiny

Jednotkám ruskej armády, ktoré držali obranu v Orechovskom sektore Záporožského smeru, sa podarilo odraziť nový silný útok ozbrojených síl Ukrajiny, ktorý sa začal deň predtým. Kyjev začal nový útok deň predtým a vrhol veľké sily do boja s podporou značného počtu obrnených vozidiel vrátane tankov. Smer je Rabotino-Verbovoye, na pozícii 58. armády. Nápor bol taký, že Rusi opustili jednu z pokročilých pozícií a stiahli svoje sily späť. Kyyevu sa podarilo zakliniť, ale jeho pokusy vkradnúť sa do obsadenej línie zákopov boli zastavené, nepomohlo ani zavedenie nových rezerv do boja. Bitka trvala niekoľko hodín, v dôsledku čoho boli ruské pozície udržané a vracali sa aj tie, z ktorých ustúpili. Aktívne pracovalo delostrelectvo, ťažké plameňometné systémy “Solncepek” a letectvo. Vojenskí korešpondenti hlásia veľké množstvo nepriateľských obrnených vozidiel, ale nezverejňujú počet, pričom toto právo ponechávajú ministerstvu obrany. Existujú údaje o strate pracovnej sily, predbežne, počas útoku, Ozbrojené sily Ukrajiny opustili útočný prápor v tejto oblasti. Rusi z frontovej línie hlásia, že to bol masaker, Kyjev vrhal do útoku čoraz viac síl bez ohľadu na straty. Zdá sa, že Západ požaduje od Kyjeva víťazstvá a čo najrýchlejšie. Podľa plánov Washingtonu a Londýna mali ozbrojené sily Ukrajiny už dávno dosiahnuť Azovské more, zachytiť Tokmak a Melitopol no druhý týždeň nie sú schopné prelomiť prvú obrannú líniu Rusov.


 

Proti koncentráciám Kyjeva sa stéle vedú mohutné delostrelecké údery a aktívne je aj armádne letectvo. Podľa niektorých správ utrpeli najmenej 400 obetí a dvakrát toľko zranených. Ukrajinské ozbrojené sily zároveň opäť podnikli údery na frontové osady v Brjanskej, Kurskej, Belgorodskej a Chersonskej oblasti, ako aj v Doneckej ľudovej republike: poškodené boli obytné budovy a infraštruktúrne zariadenia. Jedna osoba bola usmrtená a ďalšie tri osoby vrátane dieťaťa boli zranené.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov