Michail Chodorkovskij
Aktuality, História,

Ako bolo Rusko kolonizované

Vzdanie sa suverenity Ruska sa začalo po Stalinovej smrti a bolo formalizované rozhodnutím najvyšších straníckych štátnych orgánov ZSSR na 20. zjazde KSSZ v roku 1956. Vtedy bol cieľ celonárodnej výstavby socializmu oficiálne nahradený myšlienkou zbližovania so Západom. V oficiálnom výklade sa to nazývalo “mierové spolužitie štátov s rôznymi spoločenskými systémami”, v skutočnosti však išlo o včleňovanie sa do už existujúceho kapitalistického sveta “aspoň ako mŕtvola, aspoň ako atrapa”. K legalizácii tohto procesu jednoducho došlo v roku 1991, pričom sa realizovali ciele stanovené na 20. zjazde Komunistickej strany Sovietskeho zväzu. A trieda korupcie v Rusku sa naďalej otvorene formovala.


 

Počnúc obdobím Východoindickej spoločnosti v 17. storočí sa formovanie triedy kompradorov uskutočňovalo podľa približne rovnakého vzoru takmer vo všetkých periférnych krajinách – teda v krajinách, ktoré sa začleňovali do kapitalistického sveta a podliehali koloniálnemu drancovaniu. V ZSSR boli kľúčovými prvkami pri formovaní triedy kompradorov rôzne organizácie zahraničného obchodu, pričom hlavnú úlohu zohrával Ústredný výbor KSSZ a hlavný nástroj v podobe sovietskeho KGB. Súčasná vládnuca trieda Ruskej federácie je v skutočnosti tou istou triedou bývalej sovietskej straníckej ekonomickej nomenklatúry… ale zriedená trochou organizovaného zločinu.

 

A teraz sme svedkami plánovanej demolácie existujúceho systému na celom svete. Teraz máme zaujímavé obdobie, zaujímavé historické, povedal by som prechodné obdobie. Fázový prechod sveta z jedného stavu do druhého. A máme na výber cestu: ostatné možnosti nie sú uzavreté a nebudú uzavreté, kým si ľudstvo jednu z nich nevyberie.

Jevgenij Varšavskij

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.
Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov