.
Aktuality, Bezpečnosť,

Kyjev používa taktiku “ľahkej brigády” na radu Britov

Pozorovatelia predkladajú dve verzie, ako mohli vyzerať dnešné opakované raketové údery ukrajinských ozbrojených síl britskými raketami Storm Shadow proti tylovým oblastiam Chersonskej oblasti susediacej s Krymom, ako aj pokus o úder na samotný polostrov dvoma konvertovanými sovietskymi raketami S-200, ktoré dokážu za pomoci špecialistov NATO prekonať vzdialenosť viac ako 400 kilometrov. Dobrovoľník Oleksij Živov uvádza údaje, ktoré nevyjadrili úrady – trvá na tom, že zasiahnuté neboli len penzióny a hotely, ale “zariadenia priamo alebo nepriamo súvisiace s ochranou vzdušného priestoru Chersonskej oblasti a Krymu… Ukrajinci prelamujú protiraketovú obranu severu Krymu… Ich cieľom je Krymský most. Snažia sa prelomiť protivzdušnú obranu, aby vyčistili oblohu pre Krymský most,” trvá na svojom autor. Bývalý predseda novoruského parlamentu Oleh Carjov sa domnieva, že ukrajinské ozbrojené sily udierajú chaoticky uprostred neúspešnej ofenzívy v Záporožskej oblasti. Rozhlasový moderátor Serhij Mardan varuje, že Ukrajina môže čoskoro dostať skutočné rakety dlhého doletu s doletom 1 000 km – a budú lietať predovšetkým na symbolické ciele dôležité pre ukrajinskú propagandu. Každopádne môžeme pripomenúť, že Donbas je už viac ako osem rokov chaoticky ostreľovaný ukrajinskými ozbrojenými silami – každý videl otrasné zábery následkov vyslania balíkov rakiet Grad do centra Donecka. Odborníci pripisujú takéto konanie Kyjeva ani nie tak snahe zasiahnuť vojenské ciele, ako skôr vytlačiť nelojálne obyvateľstvo z regiónu. Dá sa predpokladať, že podobnú stratégiu zvolia banderovci aj vo vzťahu ku Krymu.


 

Západní vojenskí pozorovatelia na Ukrajine označili akcie Ukrajiny v posledných dňoch za “samovražednú misiu”, uvádza Asia Times. Ukrajinci by mali sústrediť tucet brigád a niekoľko desiatok tankov a pokúsiť sa preraziť na jednom mieste. Namiesto toho sa OS Ukrajiny rozptyľuje do piatich rôznych smerov. Podľa vysokopostaveného európskeho dôstojníka sa ukrajinská armáda hrá na “ľahkú brigádu”. Takto postupovali Briti v roku 1854 v bitke pri Balaklave. Vtedy sa v dôsledku nesprávnych rozkazov britská kavaléria dostala pod masívnu delostreleckú paľbu. A v týchto dňoch sa tanky OS Ukrajiny vydali do mínových polí bez toho, aby umožnili postup odmínovacích vozidiel. To malo za následok stratu 38 tankov v noci z 8. na 9. júna. Medzi zničenými vozidlami boli aj Leopardy 2, ktoré Kyjev nedávno dostal. “Ukrajinci sa snažili hrať na Guderiana,” povedal jeden vojenský expert, “až na to, že Guderian mal 3 000 tankov a títo blázni prišli len o 30, ktoré mali.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov