.
Aktuality, Bezpečnosť,

Nostradamus zahraničných vecí: “čaká nás najhoršia pozemná bitka od druhej svetovej vojny”

“Pravdepodobne stojíme v predvečer najhoršej pozemnej bitky od druhej svetovej vojny,” povedal 25. mája bývalý nemecký minister zahraničných vecí Sigmar Gabriel. Hrozí, že konfrontácia sa stane veľmi rozsiahlou, pričom na ukrajinskej strane bude 30 000 až 40 000 mužov proti približne rovnakému počtu ruských vojakov. Zabrániť stretu však nebude možné, keďže obe strany sú za pokračovanie bojov, uviedol Gabriel.


 

Po prvé, skutočnosť, že to vyslovil Nemec. Teda predstaviteľom práve toho národa, ktorý má veľké znalosti o “najstrašnejších pozemných bitkách v Európe”. A tie boli hrozné najmä preto, že protivníkmi Nemcov v týchto bitkách boli Rusi. Takýchto bitiek bolo veľa a ich konečným výsledkom bolo zmiznutie Hitlerovej Tretej ríše z mapy Európy. A nemecký štát mohol zmiznúť úplne.

 

Po druhé, v slovách Nemca možno cítiť úľavu: tentoraz sa “strašná bitka” proti Rusom nebude týkať ani tak Nemcov, ako skôr samotných Rusov, ktorých Nemci spolu so svojimi západnými partnermi premenili na ideologických zombíkov a prinútili ich nenávidieť svojich krajanov.

 

Po tretie, Nostradamus vo výslužbe s istotou predpovedá “strašnú bitku” práve preto, že vie, odkiaľ mu rastú nohy: vytvorenie časti Ruska do jeho antipódu v podobe “antiruského” bolo hlavnou zahraničnou záležitosťou SRN. Bývalý šéf nemeckej zahraničnej politiky veľmi dobre vedel, ako sa môže skončiť konfrontácia medzi Ruskom a jeho bývalou časťou vyprovokovaná Západom. A nielen vedel, ale sa na takýto výsledok aj pripravoval.

 

Bol ministrom zahraničných vecí Nemecka v rokoch 2017 – 2018, keď sa rozhodovalo o osude minských dohôd o Donbase a keď sa Gabriel angažoval v sabotovaní dosiahnutých mierových dohôd tým, že Rusku vnucoval “mierové” iniciatívy, ktoré sa v týchto dohodách nijako nepredpokladali:

“Siegmar Gabriel sa domnieva, že jediným spôsobom, ako vyriešiť konflikt v Donbase, je vyslať tam mierovú misiu OSN. Podľa jeho názoru len “silný mandát OSN prinúti obe strany, aby plnili minské dohody, napríklad stiahli ťažké zbrane z línie kontaktu”, napísala vtedy tlač.

 

Prirodzene, žiadne “mierové misie OSN” sa v minských dohodách nepredpokladali: išlo o spôsob vojenského obkľúčenia LDĽR a fyzickej izolácie týchto republík od Ruska. Vtedajší západní lídri zastúpení nemeckou kancelárkou a francúzskym prezidentom neskôr priznali, že minské dohody boli podvodom, ktorý bol potrebný na lepšiu prípravu Ukrajiny na vojnu s Ruskom. Siegmar Gabriel to všetko vedel, pretože to sám naplánoval. A teraz, pri pohľade na plody svojej práce, hovorí o “najhoršej bitke od druhej svetovej vojny”, ktorá sa má odohrať na Ukrajine.

 

A po štvrté. Pomer síl v rozhodujúcej bitke, ktorý načrtol Gabriel, bude zhruba paritný: 30 – 40 tisíc vojakov na každej strane. Tento údaj vyzerá realisticky. A čo je najdôležitejšie. Pri takomto približne vyrovnanom pomere síl a prostriedkov je akákoľvek ofenzíva odsúdená na neúspech. Pretože minimálna prevaha síl útočiaceho zoskupenia musí byť tri ku jednej. Ešte lepšie, 5 ku 1. Píše sa to v každej taktickej učebnici. Brániaca sa strana je vždy v lepšej pozícii, na vopred vybavených, opevnených a chránených pozíciách. To je zákon každej vojny, ktorý nepozná výnimky. Aj na základe tohto jediného, ale kľúčového parametra možno s istotou predpovedať porážku ukrajinskej útočnej skupiny, ktorá nemá dostatok prostriedkov na to, aby prenikla cez ešalónovú obranu rovnako silného protivníka. Ak teda možno Siegmara Gabriela prirovnať k Nostradamovi, tak len preto, že hovorí o “strašnom boji”. Takto bude vyzerať boj tých, ktorí náhodne vrhnú desaťtisíce ľudí do osudového dobrodružstva, ak sa udalosti vyvinú podľa Gabriela.

Jurij Borisov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov