.
Aktuality, História,

Tajomstvo Hitlerovho pôvodu

Keď ruský minister zahraničia Sergej Lavrov vyslovil vetu, že „môžem sa mýliť, ale aj Hitler mal židovskú krv“, spustil sa voči nej nával rozhorčenia izraelských politikov.


 

Napríklad premiér Naftali Bennett si uzmyslel, že ruský minister sa rozhodol „obviniť samotných Židov z hrozných historických zločinov“.
Ešte ďalej pokročil Lavrovov kolega, diplomat Jair Lapid, ktorý sa snažil vyvrátiť svoju vlastnú tézu o tom, že Židia počas Druhej svetovej vojny nezabíjali Židov. Verejnosť si dobre osvojila poznatky, kto zorganizoval a vykonával holokaust a akékoľvek doplnenia sa dnes potláčajú.

 

Slovo má nemecký historik
Prinášame vyjadrenie známeho nemeckého historika, novinára a vysokoškolského profesora, špecialistu na dejiny Tretej ríše, Wernera Masera (1922-2007): „Bez ohľadu na vynaložené úsilia mnohých historikov, genealógov a životopiscov A. Hitlera, doposiaľ bolo neznáme, kto bol dedom Hitlera z otcovej strany. Predpoklady a tvrdenia sa ťahajú od viedenského baróna Rothschilda, potom od Žida Frankenbergera z Grazu do člena dynastie Ottenstien z lesnatej časti Dolného Rakúska. Pre niektorých životopiscov je nespochybniteľné len to, že oficiálny dedo Adolfa Hitlera, mlynársky učeň Johann Georg Hiedler, nebol otcom otca Adolfa Hitlera.“

 

O temnom pôvode Hitlera sa začalo hovoriť na samom počiatku 1920-tych rokov, keď začal robiť prvé kroky v politike. „Lídri NSDAP z Hitlerovho okolia si medzi sebou šuškali, že Hitler má židovský pôvod. Medzi júlom a decembrom 1921 sa v Mníchove často tvrdilo, že Hitler je Žid,“ píše vo vodcovom životopise Werner Maser a pokračuje, že „po 30. januári 1933, keď Hitler uchopil moc do svojich rúk, v nemeckej ríši násilne nútili zmĺknuť hlasy, ktoré otvorene posudzovali jeho pôvod. Ilegálne sa však reči a zdanlivé dokumenty o židovskom pôvode A. Hitlera stále šírili“.

 

Joseph Goebbels. Kto vie, koľkých ďalších lapsusov a dopustil tento zanietený nacista? A možno kvôli nim ho Hitler príliš nemusel

 

Popravený na základe rozsudku Norimberského tribunálu, ako vojnový zločinec, Hans Frank (od roku 1928 Hitlerov advokát, ktorý sa neskôr stal generálnym guvernérom Poľska), do ukončenia procesu napísal pamäte „Pred tvárou šibenice“ (Im Angesicht des Galgens), v ktorých tvrdil, že vodcov dedo bol Žid. Historici neuverili tejto informácii z radu dôvodov. Avšak pedantní výskumníci pokračujú pracovať týmto smerom, pričom Frankovu pravdu dokázali ak nie úplne, tak určite vyvrátili niektoré výhrady jeho kritikov.

 

Židovská dievčina ako ideál árijky
V zime 1935, niekoľko mesiacov po tom, ako vláda nemeckej ríše prijala protižidovské zákony, nacistický rodinný časopis „Slnko v dome“ (Sonne ins Haus“) vyhlásil konkurz na fotografiu „ideálneho árijského dieťaťa“. 24. januára 1935 časopis uverejnil na titulke fotografiu víťaza – polročného dievčatka Hessy Levinson.

 

Keď bola Hessy Levinsonová vybraná (pravdepodobne Josefom Goebbelsom) za najkrajšie árijské dieťa Nemecka, jej rodičia boli viac vystrašení ako hrdí. Táto kráľovná krásy bola totiž časovanou bombou

 

Hessy sa narodila 17. mája 1934 v Berlíne v rodine Jakova a Poliny Levinsonovcov. Židovský pár pricestoval do Nemecka z Lotyšska v roku 1928, kde študovali klasickú hudbu. Jakov bol barytón a vystupoval pod špecifickým pseudonymom Jaša Lenssen. Zamestnal sa v miestnom opernom orchestri, no keď režiséri zistili, že je skutočným Židom, roztrhli s ním kontrakt.

 

Rodičia Hessy si ju dali sfotografovať v štúdiu známeho berlínskeho fotografa Hansa Ballina, ktorý sa zapojil do fotokonkurzu nacistického časopisu „Sonne ins Haus“. Fotografiu bábätka, spolu s deviatimi inými portrétmi, Ballin poslal na adresu ministerstva ľudovej osvety a propagandy. Bez ohľadu na to, že nacisti vyhlásili za ideál árijcov blondínov s modrými očami, z nejakého dôvodu v Goebbelsovom úrade za víťaza vybrali portrét hnedookej a hnedovlasej Hessy.

 

Matka Hessy oznámila Ballinovi, že s manželom sú Židia. Fotograf na to odvetil, že to vie a že úmyselne poslal fotografiu Hessy do konkurzu, pretože „chcel, aby nacisti vyzerali hlúpo“. Portrét dcéry Levinsonovcov sa objavil vo výkladoch obchodov, v novinách a časopisoch, na pohľadniciach, na uliciach celého Nemecka i v okupovaných štátoch.
Vladimír Mikunda

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Ako Hitler plánoval slovanský holokaust?

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov