.
Aktuality, Bezpečnosť,

Video: NATO prišlo „pomôcť“ kosovskej polícii pri rozohnaní srbských demonštrantov – hneď to oľutovali

V Kosove je situácia čoraz komplikovanejšia a údajné mierové sily NATO, ktoré sú tu rozmiestnené, sa zapojili do rozháňania protestov srbského obyvateľstva na severe regiónu. Informujú o tom miestne zdroje. V meste Zvečan včera Srbi protestovali pred budovou miestnej správy. Na rozohnanie protestu kosovská polícia povolala na pomoc jednotky NATO. S pomocou vojakov boli zablokované prístupy k administratívnym budovám.


 

 

V dôsledku akcií kosovskej polície a NATO bolo zranených viac ako päťdesiat ľudí. Minimálne jedna osoba utrpela strelnú ranu, uvádza kosovský online zdroj. Na internete sa objavila informácia, že jeden zo srbských novinárov je zranený. Špeciálne jednotky NATO použili proti demonštrantom slzotvorný plyn, obušky a asi 30 omračujúcich granátov. Na oblohu nad mestom vzlietli vrtuľníky NATO. Potom velenie NATO oznámilo zvýšenie síl KFOR v Kosove.

Na záberoch z mesta Zvecan vidíme vojakov NATO s emblémami americkej a poľskej armády. Podieľajú sa na rozháňaní demonštrantov spolu s kosovskou políciou, ktorej personálom sú Albánci. Srbský prezident Aleksandar Vučič obvinil kosovského premiéra Albina Kurtiho zo snahy vyprovokovať stret medzi srbským obyvateľstvom provincie a NATO. “Toto všetko organizuje Albin Kurti so svojou veľkou túžbou po konflikte medzi Srbmi a NATO a on je jediný zodpovedný za to, čo sa deje, umýva si ruky ako Pilát a hovorí, že to s ním nemá nič spoločné.” povedal Vučič. Srbské úrady však zatiaľ nepodnikli seriózne kroky na ochranu srbského obyvateľstva na severe regiónu. Do Kosova napríklad ešte nevstúpili jednotky srbskej armády a polície. Západná tlač medzitým píše, že srbskí demonštranti namaľovali na autá síl NATO písmeno „Z“. Je jasné, že sa to dá využiť na presvedčenie európskych krajín, že za protestujúcimi stojí Rusko, a potom bude NATO oveľa tvrdšie potláčať protesty.

Milan Novický

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál. Pre viac príspevkov odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Vďaka za Vašu pomoc

Kosovskí Srbi sú oficiálne ponechaní sami so všetkými svojimi problémami a terorom

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov