.
Aktuality, História,

Schwabovo ultimátum. Hostitelia svetovej hry oznámili svoje plány

V minulom článku sme sa venovali Bilderbergu a trilaterálom, ale v tomto článku by som chcel podrobnejšie rozobrať ďalšie stretnutie na najvyššej úrovni. Ide o samit na Bali v Indonézii, na ktorom sa stretli vedúci predstavitelia a zástupcovia 20 najväčších svetových mocností, skupiny G-20, a globalistických štruktúr, ako je Svetové hospodárske fórum. Skutočným hostiteľom samitu na Bali sa necítil byť Biden ani prezident Indonézie, ale Klaus Schwab.


 

A ja som ho sledoval, ako na tomto fóre rečnil, a nevedel som prísť na to, na koho sa podobá. A potom, keď som sledoval jeho prejav na samite na Bali, pochopil som. Veľmi mi pripomína Jegora Gajdara. Nie povrchne, ale ako postava. V tejto súvislosti by som chcel o tomto človeku povedať niekoľko slov. Pretože u nás a na Západe je táto postava nafúknutá, ba až démonizovaná, pričom sa hovorí, že je prakticky jedným z vodcov svetovej vlády, globálnym hráčom. Schwab však skutočne napísal niekoľko takých kníh – manifestov, ktoré vyjadrujú záujmy ultraglobalistov. To však neznamená, že on sám je globálnym hráčom. No aby sme sa nevracali k otázke, kto je a kto nie je hráč, rád by som povedal niekoľko slov o typológii, ktorú svojho času navrhol Bernd von Wittenburg.

 

Je to scientológ. To je člen takej okultnej kvázinábožensko-politickej organizácie, ktorá pracuje v úzkom kontakte s tajnými službami. To znamená, že Wittenburg veľmi dobre vie, o čom hovorí. Vie, ako funguje zákulisie moci. A vo svojej knihe “Preveriť Zem” má celú typológiu tých ľudí, ktorí sú zapojení do Veľkej hry. A Oleg Markejev vo svojom románe “Zbraň pomsty” túto schému veľmi aktívne použil, ba dokonca ju doplnil. Takže Bernd von Wittenburg, keď hovoril o Hre, si všimol, že existujú tri druhy ľudí. Prvým sú tí, ktorí ovplyvňujú to, čo sa deje, druhým sú tí, ktorí sledujú, čo sa deje, a tretím sú tí, ktorí sú prekvapení tým, čo sa deje. No prekvapení môžu byť, samozrejme, tí, ktorí nielenže nechápu, čo je Hra, ale vôbec nevedia, čo je Hra. Myslia si, že existuje nejaký život.

 

Tí, ktorí majú vplyv v rôznej miere, od jednoduchej účasti až po vytváranie pravidiel, vedia, že sa deje Hra. Tí, ktorí sa pozerajú bližšie, tiež vedia, že prebieha Hra. Z rôznych dôvodov sa na nej nezúčastňujú, ale pozorujú ju a analyzujú. A žijú akoby podľa zásady “esse non videri”, “byť, ale nebyť videný”. Medzi účastníkmi hry von Wittenburg rozlišuje nasledujúce kategórie. Majster Hry alebo majstri Hry, hráči, pomocníci hráčov, hracie figúrky a porazené figúrky. Ako som už povedal, Oleg Markejev vo svojom románe Zbraň pomsty túto schému aktívne uplatnil pri vysvetľovaní konkrétnej situácie.

 

Kto sú páni Hry? Sú to ľudia, ktorí sa neriadia žiadnymi pravidlami. Navrhujú ich pre iných, svojvoľne ich menia a diktujú ich hráčom. Hráči sú tí, ktorí skutočne riadia hru, majú samostatnosť a voľnosť rozhodovania, ale len v rámci pravidiel, ktoré nemôžu meniť. Ako hráči vykonávajú ťahy? Pomocou figúrok. Úlohou figúrky je vykonávať určité akcie. Figúrka nesmie sledovať žiadne vlastné ciele. Musí len reagovať na príkazy zhora. Ani hráči nepoznajú konečné ciele, poznajú ich len majitelia. Hráči poznajú pravidlá. Figúrka sa ani nemôže pozrieť na celé hracie pole, to je výsadou hráča. Figúrka zároveň nemá vedieť, že je figúrkou. Ona a ľudia okolo nej si musia myslieť, že je hráč, a sústrediť sa na ňu, aby odvrátili pozornosť od skutočných hráčov.

 

Takto von Wittenburg opisuje proces tvorby figúr vo svojej knihe Check the Planet Earth. Ako sa vytvárajú herné figúrky? “Vyvráťte akúkoľvek myšlienku, že sa hrá Hra. Nedovoľte im, figúrkam, získať pre seba akýkoľvek prospech. Zatajte účel Hry, zachovajte podmienky, aby oni, figúrky, nemohli odmietnuť účasť na Hre. Zabráňte im, aby sa cítili spokojní so svojou prácou. Navonok sa môžu zdať všemocní, ale v skutočnosti by nemali mať žiadnu moc. Niekedy sa herci dostávajú do situácií, ktorých zmysel nechápu. V dôsledku rôznych objektívnych okolností sa však aj tak musia vzdať snahy prísť na svoju úlohu v hre. To znamená, že figúrky sú tie, ktoré sú používané utajene. Ak to však samotné figúrky skúsia, musia byť rázne potlačené. Inak by sa figúrky stali hráčmi a porušili by pravidlá. Niekedy niektoré figúrky predsa len vyrastú a stanú sa hráčmi alebo aspoň pomocníkmi hráčov.

 

Vzhľadom na uvedené skutočnosti Wittenburg kladie otázku. “Môžeme hráčov alebo asistentov hráčov zaradiť medzi vládnych hráčov?” A odpovedá na ňu. “Existuje v dnešnom svete nejaká vláda, ktorá môže slobodne rozhodovať o svojej krajine? Úvery sa poskytujú len tým, ktorí akceptujú pravidlá hry. No, samozrejme, krajina nie je to isté ako štát. Existujú krajiny na úrovni USA, Číny, štátu s jadrovými zbraňami Ruska. To je jedna úroveň. Iná úroveň je napríklad Kostarika, Čad, Malawi alebo Grécko. Takže aj tu je rozdiel. Schwab je určite figúrka, nie je to hráč. Nie je postavou prvého rangu. Pôvodne je chránencom Kissingera, ktorý bol dlhý čas samostatnou postavou a potom bol odsunutý do úlohy pomocného hráča. Okrem toho Kissinger niekoľkokrát vystupoval ako hráč v niektorých horúcich medzinárodných situáciách, ktoré si vyžadovali okamžitú reakciu. Mimochodom, Kissingerova úroveň je pre Schwaba úplne nedosiahnuteľná.

 

Ak si zoberieme skoršie etapy začiatku dvadsiateho storočia, takouto postavou bol určite plukovník House, poradca prezidenta Wilsona. Nebol to, samozrejme, hráč. Ale hráčom bol človek, o ktorom vie len málo ľudí. Je to Tom Ryan. Bol to hráč. A House vykonával svoje rozhodnutia a požiadavky s rovnakou razanciou, s akou vtedajší vodcovia európskych štátov plnili želania plukovníka Housa. Schwab v posledných rokoch pracuje ako “hovoriaca hlava” pre hráčov a ich majiteľov a je veľmi aktívny. A v tejto činnosti sa čoraz viac podobá na klauna. Napriek tomu Schwaba vítali prezidenti, premiéri. A napriek tomu diela podpísané menom Schwab, či už ich napísal, alebo nie, treba čítať veľmi pozorne. Pretože sú to plány nepriateľa.

 

Treba ich veľmi pozorne študovať. A nezáleží na tom, či je Schwab klaun alebo nie, či je to figúra alebo zlomená figúra. Ale je to hovoriaca hlava. Jeho úlohou je artikulovať nejaké stanovisko, ktoré vyhovuje záujmom jeho pánov. (Rovnako ako Buström, o ktorom ešte budeme hovoriť). Takže Schwab zohral na samite na Bali veľmi veľkú úlohu. Predniesol otvárací prejav a povedal:

“Musíme čeliť hlbokej systémovej a štrukturálnej reštrukturalizácii nášho sveta, súčasným trendom. Svet bude vyzerať inak, keď prekonáme toto prechodné obdobie”. To znamená, že Schwab uznal, že svet sa systémovo mení smerom, ktorý je pre jeho pánov neprijateľný. A je potrebné ho prinútiť, aby sa vyvíjal správnym smerom.

 

Ďalšie citácie: “Ako sa vysporiadame s touto transformáciou, ktorá bude trvať niekoľko rokov? Ak reštrukturalizujete spoločnosť, odpíšete náklady a akcionári utrpia. Ak však reštrukturalizujete hospodárstvo, výsledkom bude zníženie disponibilného príjmu, čo povedie k rozsiahlemu sociálnemu napätiu. Štvrtá priemyselná revolúcia, a my sme v inflexnom bode, technológia úplne zmení to, čo robíme, a zmení to, kým sme. To znamená, že štvrtou priemyselnou revolúciou sa (podľa Schwaba) musí predísť hospodárskej a sociálnej kríze.”

 

Chcem pripomenúť, že Štvrtá priemyselná revolúcia sa podľa Schwaba od prvých troch zásadne líši tým, že mení biologickú podstatu človeka. To znamená, že podľa Schwaba, presnejšie podľa jeho majstrov – Štvrtá priemyselná revolúcia nemá nič spoločné s priemyslom. Má biologicky ukotviť sociálnu nerovnosť, aby sa zabránilo ďalším hospodárskym krízam a sociálnym napätiam nebezpečným pre pánov. A toto medicínsko-biologické pôsobenie na človeka ho má zmeniť tak, aby sa stal poslušným človekom.

 

A Schwab pokračuje: “V 4. priemyselnej revolúcii víťazi získajú všetko, takže ak ste prvými účastníkmi WEF, ste víťazmi. Takže Schwab v podstate hovorí, že v 4. priemyselnej revolúcii budú víťazi a tí si vezmú všetko, a budú totálni porazení, ktorí potom nebudú mať žiadnu šancu. Bude to nižšia kasta a ich deti budú nižšia kasta, vnúčatá atď. atď. No a Schwab svoj prejav na tomto stretnutí na Bali zakončil takto:

“Vláda a podniky musia spolupracovať, aby sa stali rýchlou rybou. Nejde o to, aby veľké ryby požierali malé ryby, ale aby rýchle ryby požierali pomalé ryby”. To už stojí za veľa peňazí. Ide o to, že pod “rýchlymi rybami” Schwab myslí korporácie a pod “pomalými rybami” myslí štáty. A aby sa štáty stali rýchlymi rybami, musia úzko spolupracovať s korporáciami.

 

Zo všetkého, čo Schwab hovorí, vyplýva jedna vec. Korporácie musia rozpustiť štáty a mimochodom, Schwab aj jeho Ekonomické fórum a Carnegieho nadácia dôsledne obhajujú spojenie spravodajských a bezpečnostných agentúr s bankami a korporáciami do akéhosi jednotného komplexu, podobného britskej Východoindickej spoločnosti, ale prispôsobeného našej dobe. To znamená, že sa formuje veľmi hlboká moc, ktorá bude musieť nahradiť na jednej strane štáty. A na druhej strane, ak štáty odídu, tak uzavreté nadštátne štruktúry nebudú potrebné, hlboká moc tento rozpor odstráni. Schwab v podstate predložil hlavám 20 najväčších štátov sveta niečo ako ultimátum.

 

Tak čo, niekto mu protirečil, niekto ho z pódia pokarhal? Povedal niekto ako Alenka v krajine zázrakov, keď sa jej kráľovná začala vyhrážať? Povedala jej, že “ste balíček starých kariet”. Nie!” Počúvali ho veľmi pozorne, lebo si uvedomovali, že je len prísediaci, ale za ním stoja jeho páni. Na záver stretnutia na Bali bol prijatý záverečný dokument, vyhlásenie, ktoré vychádza z 59- stranového bulletinu skupiny G-20 s názvom Bali 2022. Analytici a pozorovatelia definovali túto deklaráciu ako “hrubé porušenie suverenity národných štátov”. Teda to, čo bolo v tejto deklarácii napísané ako “žiaduce ciele pre budúci rozvoj”:

1. Zavedenie globálnych digitálnych pasov a preukazov totožnosti napojených na globálne digitálne systémy. Zdravotná starostlivosť na prvom mieste, no a ďalšie. A na tieto systémy, ktoré regulujú pohyb medzi krajinami. Ide o tzv. pasy povinného očkovania. Aj keď v mnohých krajinách nikto nikoho nenúti dať sa očkovať.

2. Zavedenie digitálnych mien centrálnymi bankami. No myslím, že každý chápe, že digitálna mena nie je mena, nie sú to peniaze, je to prostriedok kontroly správania prostredníctvom sledovania nákupov.

3. Sledovanie internetu a cenzúra pod zámienkou boja proti dezinformáciám. V skutočnosti sa na zasadnutí klubu Bilderberg aj na Bali hovorilo o boji proti dezinformáciám. V skutočnosti ide práve o podporu dezinformácií.

4. Rozširovanie globálneho aparátu biologickej bezpečnosti v súvislosti s hrozbami nových pandémií. To je v skutočnosti vytvorenie ďalšieho nadnárodného riadiaceho orgánu, ktorý automaticky potláča suverenitu. A po druhé, postuluje sa, že k pandémiám zákonite musí dôjsť a nemožno sa im vyhnúť.

5. Potreba reformovať výrobu a distribúciu potravín. Za touto racionalizovanou tézou sa skrýva úder malým a stredným poľnohospodárskym podnikom a kontrola nad tým, čo sa môže a nemôže jesť.

 

Všetci účastníci stretnutia sa podpísali. Rusko zastupoval Lavrov. A minister zdravotníctva Muraško (kolega Ursuly von der Leyenovej – rovnako ako ona je gynekológ), ktorý bol na stretnutí prítomný, povedal, že Rusko bude rozvíjať spoluprácu s WHO… A ja, keď som to počúval, som si pomyslel: “Nepočul som to zle?” Je to tá WHO, s ktorou Gates a Rockefellerovci aktívne spolupracujú? Myslíte nadnárodné sily. Je to tá istá WHO, ktorá presadzuje nové západné hodnoty ako univerzálne. A to aj napriek tomu, že zastávame tradičné hodnoty a suverenitu. Chápem, že úradník, úradníčka, dokonca aj vysokopostavená, nie je moc, najmä v Rusku. Naša vláda môže úradníka akejkoľvek hodnosti zatriasť, postaviť do kúta… Ale aj hlúposť a servilita pred postzápadom musí mať svoje hranice. A musí existovať porozumenie – pred sebou máš nepriateľa, v jeho dome horký chlieb. A tak to musí byť vždy, a za súčasných okolností to nebolo možné nepochopiť. Takže taká je situácia, jeden krok vpred, dva kroky späť.

Andrej Fursov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov