.
Aktuality, Bezpečnosť,

Prečo klub Bilderberg potrebuje umelú inteligenciu

18.-21. mája sa v Lisabone koná 69 schôdza Klubu Bilderberg. Pozvaní boli politici, odborníci, akademici, zástupcovia priemyslu, financií, odborov a médií. Svoju účasť potvrdilo približne 130 účastníkov z 23 krajín. Hlavné témy diskusie v roku 2023: umelá inteligencia, bankový systém, Čína, energetická transformácia, Európa, vedúce postavenie USA, nadnárodné hrozby, Rusko, NATO, Ukrajina, daňové problémy.


 

Napriek pozvaniu kyjevského ministra zahraničných vecí Kulebu ukrajinská téma zďaleka nie je hlavnou. Bilderberg 2023 kladie na prvé miesto svojho programu umelú inteligenciu (AI): “Umelá inteligencia bude hlavnou témou rozhovorov medzi podnikateľskou a politickou elitou v Lisabone”. Prečo práve umelá inteligencia? Už to sotva bude záhadou.

 

Umelá inteligencia je najmocnejšou technológiou vo vojne – Pentagón to oficiálne vyhlásil v predvečer stretnutia klubu Bilderberg. Tu sú slová predsedu výboru náčelníkov štábov americkej armády Marka Milleyho: “Na zozname technológií, ktoré k nám prichádzajú tak rýchlo, je možno najsilnejšou zo všetkých rýchlo sa vyvíjajúcich technológií vo vojenstve umelá inteligencia… Schopnosť prijímať rýchlejšie a presnejšie rozhodnutia je vo vojne významnou výhodou. Umelá inteligencia a kvantová výpočtová technika ju poskytnú krajine, ktorá uspeje v jej vojenskom využití. Vojna sa v tomto prípade vzťahuje na bojové operácie na bojisku aj v informačnom priestore. Vrátane boja proti vlastným občanom, ktorí nezapadajú do tzv. nového normálu.

 

V USA sa rýchlym tempom vytvára nová federálna agentúra (“ministerstvo pravdy”), ktorá bude presadzovať “kódexy správania” na platformách sociálnych sietí. V Číne už vznikla štruktúra, ktorá dohliada na používanie umelej inteligencie v informačných vojnách. Nedávno oznámila prvé zatknutie muža, ktorý používal AI na vytváranie a šírenie fám – pomocou chatbota, ktorý bol v krajine zakázaný. Muž, ktorý bol zadržaný 5. mája v meste Dongguan v južnej provincii Guangdong, vytvoril falošnú správu o vlakovej nehode pomocou ChatGPT a šíril ju z 20 účtov na sociálnej sieti Baijiahao. Týkala sa úmrtia 9 ľudí v dôsledku údajnej vlakovej nehody z 25. apríla. V skutočnosti k žiadnej takejto nehode nedošlo. Falošná správa mala viac ako 15 000 zobrazení, kým ju objavila čínska kybernetická polícia.

 

“Umelá inteligencia dokáže vytvárať náboženstvá na ovládanie ľudí… Tým, že ovláda iba ľudský jazyk, má všetko potrebné na to, aby nás zahalila do sveta ilúzií podobného Matrixu,” vyhlasuje Yuval Noah Harari, verný adjutant-novinár Klausa Schwaba. Stojí za povšimnutie, aké časté, drzé a priame sa stali takéto vyhlásenia, pričom sa stále strácajú vo všeobecnom chaose nadmernej informovanosti. Umelá inteligencia môže byť pre spoločnosť veľmi nebezpečná.

 

Štúdiu, ktorá to potvrdzuje, nedávno zverejnili vedci z Cornellovej univerzity v USA. V závislosti od zaujatosti svojich algoritmov môžu chatboty ako ChatGPT, Bard alebo Claude zmeniť spôsob myslenia používateľov bez ich vedomia. Umelá inteligencia je predovšetkým algoritmus. Kto AI vycvičil, aby robila to, čo má robiť, a na aký účel to bude robiť. V nevojenskej sfére nie je využitie AI stále jednoduché.

 

Ďalším dôkazom toho je “robotický právnik s umelou inteligenciou” (t. j. chatbot), ktorý sa v marci stal v USA predmetom hromadnej žaloby “za výkon povolania bez licencie”. Chatbot, ktorý, ako sa tvrdilo v reklame, “by mohol zmeniť budúcnosť práva na celom svete tým, že pomôže miliónom ľudí v právnych sporoch”. Ó, ten úžasný nový svet Schwaba a spol. kde môžete zažalovať virtuálneho robota za to, že vykonáva činnosť bez právnického vzdelania alebo licencie! A tvrdí, že za “nekvalitné právne poradenstvo” musí zaplatiť nie samotný robot, ale jeho tvorca, právnická firma DoNotPay. Žalobca Jonathan Faridian sa údajne domnieval, že si kupuje právne dokumenty a služby od právnika, ktorý je kompetentný ich poskytovať.” A teraz tvrdí, že správanie robota bolo “nezákonné”, a žiada náhradu škody…

 

Architekti “globálneho resetu” veria, že vďaka umelej inteligencii, internetu tiel (IoB) a internetu vecí (IoT) budú mať v najbližších rokoch úplnú kontrolu nad ľudským zdravím, myšlienkami a emóciami. “Keď budeme mať prístup k myšlienkam a emóciám ľudí, budeme mať prístup aj k ľuďom samotným,” tvrdí K. Schwab.

 

Andrej Fursov: Pozrime sa na program 68. stretnutia skupiny Bilderberg

 

Miliardár a “futurista” Ray Kurzweil v rozhovore pre rádio StarTalk o “rozšírení ľudského mozgu” už vyhlásil, že do roku 2030 nanoboty prepojia ľudský neurokortex s virtuálnymi informačnými úložiskami (“cloudmi”). Inými slovami, ak sa dá veriť tomuto nadšenému Schwabovi, v nasledujúcom desaťročí sa objavia zariadenia s umelou inteligenciou, ktoré bude možné “zabudovať do mozgu”. Schwab a jeho spolupracovníci presadzujú spojenie digitálneho, biologického a fyzického sveta. Výslovne to dávajú najavo tým, že obhajujú čipovanie ľudí a ich úplné ovládanie prostredníctvom umelej inteligencie. Bill Gates verí, že ChatGPT “zmení svet”. V rozhovore pre nemecký Handelsblatt Gates zhodnotil potenciál stretnutia v Lisabone ako mechanizmu globálnej kontroly. Podľa Gatesa umelá inteligencia v priebehu jednej generácie zmení všetkých ľudí na liberálov.

Valerij Iljin

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál. Pre viac príspevkov odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Vďaka za Vašu pomoc

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov