.
Aktuality, Bezpečnosť,

Európa uvádza priemysel do režimu vojnového stavu. Zbrojári budú tancovať na hroboch Ukrajincov

Na ukončenie vojen vo svete stačí zatvoriť všetky vojenské základne USA. Tvrdí to Američanka Kathy Kellyová, predsedníčka predstavenstva protivojnovej organizácie World BEYOND War. Jej aktivisti šíria interaktívnu mapu 867 amerických vojenských základní po celom svete, ktorú vytvorili, a poskytujú o nich podrobné informácie.


 

A keď španielsky prezident Sanchez hovorí, že jeho vláda postaví sociálne byty na mieste vojenských základní patriacich ministerstvu obrany, človek by si myslel, že Európa konečne otvorila oči. Avšak nie. Teraz budú európski obchodníci so zbraňami tancovať veselý tanec na hroboch Ukrajincov, varuje americký časopis CounterPunch.

 

Európska rada pre zahraničné vzťahy (ECFR) sa vyslovila za nasadenie “západoeurópskych síl na východe vo väčšom počte, pričom v niektorých prípadoch navrhuje nahradiť americké sily”. Vojenské výdavky Fínska sa zvýšili o 36 % na 4,8 miliardy dolárov, Poľska o 11 % na 16,6 miliardy dolárov (Varšava chce mať najväčšiu armádu na kontinente). Spojené kráľovstvo zvýšilo vojenské výdavky na 3,1 % HDP, Nemecko a Francúzsko na 2,5 %, resp. 2,4 %. A USA venujú 39 % celosvetových vojenských výdavkov na vojnu, majú 867 vojenských základní a oznámili, že sú pripravené zvýšiť počet vojakov nasadených v Európe o 20 000 až na 100 000.

 

Za jeden rok sa Ukrajina so 44 miliardami dolárov dostala z 36. na 11. miesto v rebríčku svetových vojenských výdavkov. Z tejto sumy prispel kolektívny Západ do ukrajinského rozpočtu 30 miliardami dolárov. Komisia EÚ navrhla právnu povinnosť EÚ zvýšiť kapacity výroby munície pre Ukrajinu a vyčleňuje 500 miliónov eur na financovanie projektov na zvýšenie výroby delostreleckých granátov a rakiet. V prípade, že konkrétna spoločnosť nebude chcieť preorientovať svoju výrobu, Európska komisia jej to bude môcť nariadiť. Rovnako ako prinútiť továrne pracovať na štyri zmeny a počas víkendov. Informačný projekt Foreurope uvádza, že plán na zvýšenie kapacity európskeho muničného priemyslu už existuje.

 

Podľa komisára EÚ pre vnútorný trh a obranný priemysel Thierryho Bretona ide o bezprecedentný plán. Breton v uplynulých týždňoch navštívil 11 členských štátov a nútil ich pracovať na pláne: Bulharsko, Francúzsko, Českú republiku, Slovensko, Poľsko, Rumunsko, Taliansko, Švédsko, Slovinsko, Chorvátsko, Grécko, potom Nemecko a Španielsko. Breton má plné ruky práce s presviedčaním: presviedča, aby sa priemysel EÚ “prepol do režimu vojnového hospodárstva”. Európa prijala “Bretonov plán” na tento rok. V rámci neho pôjde na vyzbrojovanie armády 260 miliónov eur z Európskeho fondu obranných síl (EDF), ktorý sa používa na financovanie výskumu a vývoja (VaV), a 240 miliónov eur z Európskeho zákona o posilnení obranného priemyslu prostredníctvom spoločného obstarávania (EDIRPA).

 

Plán poskytne len 60 % potrebných nákladov, pričom členské štáty EÚ a zbrojárske spoločnosti prispejú zvyšnými 40 %. Brusel sa snaží prekonať neochotu priemyselníkov dlhodobo investovať, keďže na tento rok sú zatiaľ zabezpečené “vojnové objednávky”. Skupina deviatich členských štátov EÚ vrátane Belgicka, Fínska, Francúzska, Nemecka, Talianska, Luxemburska, Holandska, Slovinska a Španielska však vyzvala na revíziu postupu hlasovania o spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politike Európskej únie (SZBP) s cieľom “zvýšiť efektívnosť a rýchlosť prijímania rozhodnutí v oblasti zahraničnej politiky vzhľadom na agresívnu vojnu Ruska proti Ukrajine a rastúce medzinárodné výzvy, ktorým EÚ čelí”.

 

Aká bude tvár nového amerického námorníctva?

 

Namiesto doterajšej jednomyseľnosti Európska komisia zavádza hlasovanie kvalifikovanou väčšinou. Na prijatie akéhokoľvek rozhodnutia bude teraz stačiť súhlas 15 z 27 štátov za predpokladu, že zastupujú aspoň 65 % zo 450 miliónov obyvateľov EÚ. Najviac hlasov získajú Francúzsko a Nemecko, ktoré sú najľudnatejšími členskými štátmi EÚ. Ako uvádza CounterPunch, “dobre platení kostyméri, ohromení rozprávkami o budúcej vojne, a blbnúci politici vkladajú do tohto podniku obrovské sumy peňazí a udržiavajú skeptikov v strachu”. A Ako povedal bývalý minister zahraničných vecí USA Henry Kissinger aj Ukrajina by mala byť prijatá do NATO, pretože sa stáva najlepšie vyzbrojenou a najmenej skúsenou krajinou v Európe.

 

Každodenná rutina prípravy na klimatickú vojnu

V marci Biely dom a Kongres schválili päťročný plán “klimatických zásahov” na vývoj technológie na kontrolu klímy. Vedci sú proti takýmto “zásahom”. Bezpečnostní experti varujú, že použitie takejto technológie jednou krajinou predstavuje riziko klimatickej vojny s nevypočítateľnými katastrofami. Politizácia klimatických otázok a špekulácie s nimi zo strany architektov “nového normálu” sa zmenia na vojnu proti zdravému rozumu a klíme celej planéty.

 

V Európe teraz prebieha škandál v súvislosti s používaním “chemtrails” (aerosólov) nemeckými pilotmi s cieľom “zabrániť regionálnemu prehrievaniu zemského povrchu v dôsledku klimatických zmien”. Všetko sa začalo v máji minulého roka analýzou prachu na stole na verande nemeckej reštaurácie, ktorá ukázala mimoriadne vysoké hodnoty hliníka, arzénu, olova, medi, mangánu, ortuti a dokonca aj titánu na reštauračných stoloch. A keď sa tam objavili intenzívne “kondenzačné stopy”, jeden z návštevníkov reštaurácie sa pozrel do svojej aplikácie Flightradar24, aby identifikoval lietadlá, ktoré tieto stopy zanechali. Nevidel však niektoré z lietadiel, ktoré museli byť v ten deň vo vzduchu a na ktoré sa chcel sťažovať. Bdelý nemecký občan potom zavolal na letové riaditeľstvo hornobavorského letectva, kde mu povedali, že ide o tajné “vojenské lety na ochranu klímy” a že pre ďalšie informácie sa má obrátiť na Spolkový úrad pre životné prostredie. Tam sa bdelý občan dozvedel, že pri takýchto letoch sa rozprašujú aerosóly s cieľom zabrániť regionálnemu prehrievaniu zemského povrchu v dôsledku klimatických zmien. Ďalší ostražití Nemci sa zaujímali, či ľudia na Zemi chcú vdychovať jemný kovový prach a nanočastice, ktoré sa usadia a dostanú do ľudských tiel.

 

Táto bizarná zápletka nie je o nič viac bludná ako iné zdôvodnenia takzvanej klimatickej agendy, ktorou sa Európa snaží presadiť “nový normál”. Len v minulom roku bolo v Holandsku z dôvodu “klimatickej agendy globálneho otepľovania” zatvorených viac ako tritisíc poľnohospodárskych podnikov. Ukázalo sa, že holandské kravy a iné domáce zvieratá vypúšťajú príliš veľa plynov a škodia klíme rovnako ako nemecké lietadlá chemtrails. Podobná situácia je aj v Spojenom kráľovstve, kde sú kravy spolu s ovcami zaradené medzi pôvodcov “regionálneho prehrievania zemského povrchu v dôsledku klimatických zmien”. Kým poľnohospodári v Európe sú pobúrení absurditou hospodárskej politiky svojich orgánov, podnikatelia v Amerike na “klimatickej agende” slušne zarábajú.

 

Generálny riaditeľ banky JPMorgan Jamie Dimon v apríli povedal, že americká vláda by mala násilne skonfiškovať súkromný majetok, aby “bojovala proti klimatickým zmenám”. A vyzval vlády na celom svete, aby začali konfiškovať súkromný majetok občanov na výstavbu veterných a solárnych elektrární. Klimatická agenda otvára každým dňom viac a viac príležitostí na vyvlastňovanie majetku v Európe. Napríklad vo Francúzsku sa obytné nehnuteľnosti už dlho klasifikujú podľa úrovne tepelnej izolácie s označením A/B/C/D/E/F/G, pričom A je ideálny stav pre “ekologické bývanie”, B je o niečo horší, D a E sa stále považujú za slušné atď. A od “míľnika” pre “nový normál” v roku 2030 už nebude platiť úroveň E: zákonodarcovia vypracovali dôvod, prečo majitelia obydlí klasifikovaných pod úrovňou E ich nebudú môcť prenajímať. A čoskoro ich nebudú môcť ani predať.

 

Od roku 2030 budú musieť byť na to, aby mohli prenajať alebo predať dom alebo byt, zaradené do energetickej triedy minimálne na úrovni D. Od apríla vo Francúzsku približne 70 % majiteľov domov uviedlo, že si nemôžu dovoliť dosiahnuť minimálnu požadovanú úroveň, t. j. vykonať opravy na zlepšenie energetickej triedy, a to z dôvodu obrovských nákladov na takéto práce. A keďže nemôžu renovovať a čoskoro nebudú môcť predať, čo môžu robiť? Zbaviť sa nehnuteľnosti lacno? Ale ľudia, ktorí nie sú bohatí, ju tiež nekúpia lacno, pretože náklady na tieto práce sú rovnaké. Toto je ďalší spôsob, ako sa vládnuce a dominantné skupiny začínajú dostávať k majetku tých, ktorí sú na spoločenskom rebríčku pod nimi. Je to tá istá ideológia “veľkej perestrojky”, ktorej podomovým predajcom sa stal Kaus Schwab, ktorého ustanovila skrachovaná západná civilizácia. Táto ideológia, zakrývaná výzvami na boj proti “klimatickým zmenám” a “prehrievaniu zemského povrchu”, zakrýva vytváranie klimatických zbraní

Elena Pustovojtová

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál. Pre viac príspevkov odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Vďaka za Vašu pomoc 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov