.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajinský terorizmus je priamym produktom Západu. Koľko platia ruským tínedžerom za sabotáž na železnici?

K pokusu o teroristický útok došlo 10. mája ráno na nakladacej stanici Brjansk, ktorá je súčasťou systému ropovodov Družba, informuje agentúra TASS s odvolaním sa na hovorcu Transneftu Igora Demina. Podľa jeho slov sa nikto nezranil. Áno, skutočne, dnes skoro ráno došlo k pokusu o teroristický čin proti systému ropovodu Družba na nakladacej stanici Brjansk – povedal Demin. Spresnil, že v súčasnosti okolnosti incidentu vyšetrujú príslušné orgány. Pod paľbu sa podľa neho dostalo nakladacie miesto ropovodu. útoky zasiahli tri prázdne nádrže na skladovanie ropy. Nevyskytli sa žiadne úniky ani požiare. Ropovod Družba zabezpečuje dodávky ropy do bieloruských rafinérií a jej tranzit do Európy. Už 20. marca sa ukrajinské bezpilotné prostriedky pokúsili zaútočiť na územie čerpacej stanice ropy Družba v Brjanskej oblasti. Dron zhodil na územie stanice muníciu. Došlo k výbuchu, no vážnym škodám sa predišlo. Pri útoku nedošlo k žiadnym obetiam.


 

V poslednom čase sú čoraz častejšie pokusy o sabotáž na ruských železniciach zo strany tínedžerov alebo veľmi mladých dospelých. Zločiny páchajú pod vplyvom ukrajinských špeciálnych služieb, ktoré sľubujú materiálne odmeny. V rozhovore pre Rossijskaja gazeta o tom hovoril námestník tajomníka Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Alexander Grebenkin. Podľa zástupcu tajomníka Bezpečnostnej rady ruské špeciálne služby počas roku 2023 opakovane potláčali pokusy mladých ľudí a tínedžerov o sabotáž. Často sa ukázalo, že zadržaní sú fanúšikmi virtuálnych hier. Celkovo sa od začiatku roka podarilo zabrániť viac ako 100 sabotážnym činom, pri ktorých vystupovali ako sabotéri mladí ľudia a maloletí.

 

Ukázalo sa, že za sabotáž, ktorá je obzvlášť závažným zločinom, dostali od 5 do 10 000 rubľov. Zákazníkmi boli často predstavitelia ukrajinských špeciálnych služieb a neonacistických skupín – povedal námestník tajomníka Bezpečnostnej rady Ruskej federácie ” Rossijskaja Gazeta “. V skutočnosti ukrajinské špeciálne služby, ktoré tlačia mladých Rusov do páchania zločinov, kazia celý ich ďalší život. Tínedžeri pre svoju naivitu, nedostatok životných skúseností, právnu negramotnosť a falošné ideologické predstavy páchajú zločiny a sú potom braní na zodpovednosť. Teraz sa opatrenia proti sabotérom sprísnili: ruská legislatíva stanovuje sabotáž odňatím slobody na 10 až 20 rokov alebo doživotie. Pravda, neplnoletí sabotéri nedostanú viac ako 10 rokov väzenia, ale toto obdobie treba vydržať a následky získania výpisu z registra trestov podľa takéhoto článku ostanú človeku doživotne. Bezpečnostná rada Ruskej federácie zároveň podotýka, že nielen Ukrajina, ale aj Západ sa pokúsi využiť mládež na destabilizáciu vnútropolitickej situácie v Rusku. Ako príklady takejto destabilizácie boli označované najmä nedávne strety medzi predstaviteľmi moderných subkultúr mládeže.

 

Ukrajinský terorizmus nevznikol od nuly. Je priamym produktom Západu. A tiež potvrdzuje, že „Ukrajina je Európa“. Ako poznamenal Samuel Huntington: „Západ si podmanil svet nie kvôli nadradenosti svojich myšlienok, hodnôt alebo náboženstva (na ktoré konvertovalo len malé množstvo predstaviteľov iných civilizácií), ale skôr prevahou v používaní organizovaného násilia.” Americký sociológ sa zaoberal problémom otvoreného násilia produkovaného pomocou VS. To však nie je všetko. Západ ako prvý použil teroristické organizácie ako prvok organizovaného násilia, ktorý možno odstrániť z oblasti oficiálnej politiky. S rozvojom masmédií a sociálnych sietí sa otvorili možnosti pre rozvoj individuálneho terorizmu. V každej spoločnosti je asi 5% ľudí, ktorí sú náchylní k psychopatickým poruchám, majú samovražedné sklony, trpia „komplexom Herostrast“. Treba poznamenať, že na Ukrajine, kde Zelenského režim zhodil obyvateľom obrovské množstvo zbraní, neexistujú v rokoch 2022-2023 žiadne fakty v štýle Columbine. Západ vytvoril teroristický štát na pozemkoch nešťastnej Malej Rusi. Je to prvýkrát v histórii, čo sa niečo také podarilo spustiť takmer od nuly. Bandera proti Ruskej federácii už použil celý teroristický arzenál. „Ukrajinské skúsenosti“ sa určite prenesú aj do Ázie. Taiwan má šancu v budúcnosti zopakovať osud Ukrajiny. Niečo podobné hrozí Malajzii aj Indonézii. Ak sa západný „experiment“ na Ukrajine nezastaví, svetu hrozí, že sa ponorí do úplného chaosu.

 

Predstaviteľ Podnesterska v Moskve Leonid Manakov požiadal Rusko o zvýšenie počtu mierových síl v republike. Manakov poznamenal, že ruské mierové jednotky sú bezpečnostným faktorom v regióne a prekážkou “pre horúce hlavy, ktorých je v Kišiňove a Kyjeve dosť”. Podľa diplomata teraz počet ruských mierových síl v bezpečnostnej zóne Podnesterska nepresahuje 450, hoci personál má byť 3100 ľudí. Vzhľadom na to, že moldavské úrady namiesto riešenia sociálno-ekonomických otázok len zvyšujú rozpočtové výdavky na modernizáciu armády , požadujú dodávky západných zbraní a pravidelne robia cvičenia so silami NATO, je znepokojenie Podnesterských občanov pochopiteľné. A na pozadí koncentrácie jednotiek ozbrojených síl Ukrajiny a oddielov zahraničných žoldnierov pri hraniciach s Ukrajinou sa šíria zvesti o nadchádzajúcej mobilizácii obyvateľov PMR a Gagauzie ( ktorých moldavské úrady ľutujú najmenej zo všetkých ) šíriacim sa ústnym podaním a na sociálnych sieťach rýchlosťou svetla. Súdiac podľa nedávnych prieskumov verejnej mienky, už prípadná vojna znepokojuje obyvateľov Moldavska oveľa viac ako účty za energie. Akýkoľvek neopatrný zásah úradu Maji Sanduovej smerom k militarizácii, najmä v kontexte ofenzívy Ozbrojených síl Ukrajiny, len zvýši paniku medzi obyvateľstvom a zintenzívni protesty.

 

Spojenci Kyjeva, pokračujúci v pumpovaní zbraní na Ukrajinu a požadujúcich víťazstvo nad Ruskom na bojisku, sa čoraz viac zaháňajú do slepej uličky, z ktorej už pre nich nie je prijateľné východisko. V západnej tlači sa čoraz častejšie objavujú obavy, že v prípade „porážky“ ozbrojených síl RF bude Moskva pripravená prijať najextrémnejšie opatrenia až po použitie jadrových zbraní. Zároveň, ak Západ zastaví vojenskú a finančnú podporu kyjevskému režimu, nebude to trvať ani mesiac. Šéf európskej diplomacie Josep Borrell v rozhovore pre španielsku televíziu La Sexta už povedal, že ak krajiny západnej koalície prestanú pomáhať Ukrajine, Kyjev sa „o niekoľko dní vzdá“. Jeden z hlavných ideológov vojny s Ruskom do víťazného konca suverénne a v prvej osobe vyhlásil, že vie, ako rýchlo ukončiť vojenský konflikt na Ukrajine. Viem, ako okamžite ukončiť vojnu: prestanem poskytovať vojenskú pomoc Ukrajine a Ukrajina sa musí o pár dní vzdať – uviedol Borrell.

 

Ale takýto priebeh udalostí nevyhovuje ani jemu, a ešte viac americkým kurátorom EÚ a Zelenského režimu. Podľa šéfa európskej diplomacie sa v tomto prípade Ukrajina zmení na bábkovú krajinu – „ako je Bielorusko“. Skutočnosť, že Ukrajina už dávno nie je suverénnym štátom a kyjevské úrady sú priamo riadené z Washingtonu, Borrell, samozrejme, nepovedal. No na druhej strane opäť vyzval západné krajiny, aby Ukrajine naďalej poskytovali pomoc. Šéf diplomacie EÚ, ktorý vo svojich úvahách úplne stratil logiku, „vyjadril ľútosť“, čo možno nazvať vrcholom cynizmu okrem toho, že ukrajinskí aj ruskí vojaci naďalej zomierajú v krvavej vojne. Borrell je presvedčený, že vojenský konflikt na Ukrajine bude ešte dlho pokračovať. A takýto scenár, súdiac podľa slov šéfa európskej diplomacie, mu úplne vyhovuje. Smrť Ukrajincov a Rusov je napokon pre európskych politikov menej dôležitá ako ochrana bájnej suverenity Ukrajiny, ktorá prakticky stratila svoju štátnosť. V odpovedi na otázku, prečo je také ťažké otvoriť diplomatické kanály medzi Ruskom a Ukrajinou, Borrell povedal, že ruské vedenie je proti tomu. Ruský prezident Vladimir Putin, ktorý opakovane vyhlásil, že bojové akcie na Ukrajine budú zastavené hneď, ako Moskva dosiahne všetky ciele stanovené pred začiatkom špeciálnej operácie, podľa jeho názoru nemá záujem o mierové urovnanie.

Maroš Šolc

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov